Elena2508
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ??
- Ταξίδι-Όνειρο
- N. Υόρκη
Μετρητά μην τυχόν πάρεις με ανάληψη από το αεροδρόμιο. Προμήθεια 5€ στην ανάληψη και κάκιστη ισοτιμία! Στον σταθμό του τρένου είχε πολύ καλή ισοτιμία πέρσι.Τελικά καταλήξαμε 24 με 26 Βουκουρέστι (διαμονή κοντά στην Πανεπιστημίου) και 27 Μπρασόφ (διαμονή κοντά στην European Council που είναι και το christmas market).
Πέλες τελευταία μέρα κατεβαίνοντας για να φύγουμε οπότε τα τρένα Μπρασόφ-Σινάια-Βουκουρέστι θα κλειστούν από Ελλάδα.
Το τρένο Βουκουρέστι-Μπρασόφ μάλλον θα το κλείσουμε όσο είμαστε εκεί. (Μπορεί και να κάτσουμε λίγο παραπάνω Βουκουρέστι/αφαιρέσουμε λίγο από Μπρασόφ ή/και να πιστολιάσουμε Μπραν).
Οι μετακινήσεις Σιναία-Πέλες, Μπρασόφ διαμονή-τρένα Μπρασόφ, και Μπρασόφ-Μπραν θα γίνουν με bolt/uber.
Οπότε μέχρι 24 ώρες Μπρασόφ (με ή χωρίς Μπραν) και ~11 ώρες για Πέλες και μεταφορά από Μπρασόφ-αεροδρόμιο.
Το 25,26/12 μπορεί να μας δυσκολέψει από κάνα ψώνι σουβενίρ/σούπερ μάρκετ αλλά ελπίζω να μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας από το christmas market.
Αν είναι ανοιχτά στις 26 ίσως να προσπαθήσουμε να βάλουμε κι ένα εστιατόριο για φαι.
(Ομολογώ δεν έχω πολλές προσδοκίες από Βουκουρέστι οπότε δε θα με χάλαγε και το 2-2 αλλά σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες).
Οπότε πάω πλέον σε πιο πρακτικές ερωτήσεις:
- Είναι αναγκαία τα μετρητά; Τύπου να ψάξουμε ATM με το που φτάσουμε;
- Στο Πέλες κλείνουμε την επιλογή με 1ο-2ο όροφο ή αυτήν με 1ο-2ο-3ο; (θυμάμαι να διαβάζω ότι ο όροφος αξίζει αλλά ποιος; )
- Το σημαντικότερο: Υπάρχουν πατίνια τύπου lime etc στο Βουκουρέστι;
Τελικά μου χρειάστηκαν πολύ λίγα μετρητά γιατί πλήρωνα παντού με πιστωτική κάρτα της Alpha που μου έδωσε πολύ καλή ισοτιμία στην μετατροπή σε ευρώ χωρίς άλλες χρεώσεις.
Εάν έχεις πιστωτική της Πειραιώς κάνε μια ερώτηση γιατί συγγενικά μου πρόσωπα είδαν πάγια χρέωση ανά συναλλαγή.
Στο Peles πήγα στον 1ο και 2ο όροφο που άξιζε σίγουρα για την θέα από το εσωτερικό μπαλκόνι που θα σου χαρίσει τις καλύτερες φωτογραφίες! Στον 3ο δεν ξέρω τι παίζει...
Το Peles είναι ΑΧΑΣΤΟ!!! Με διαφορά το καλύτερο εσωτερικό κάστρου που έχω δει μέχρι τώρα!!