• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ερχονται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

Στο… χρονοντούλαπο της Ιστορίας επιδιώκουν να στείλουν οι επιστήμονες το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί σε κάθε μεγαλούπολη του κόσμου και ευελπιστούν ότι σε λίγα χρόνια θα έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν αυτοκίνητα που θα πετούν σαν αεροπλάνα.
Αρκεί, βέβαια, να καταφέρουν να τα κάνουν να απογειώνονται καθέτως και να μη χρειάζονται μεγάλες λεωφόρους για να προσγειώνονται και να απογειώνονται, όπως τα αεροπλάνα.
Στην προσπάθεια για την κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων έχουν επικεντρωθεί αρκετές κατασκευάστριες εταιρείες αλλά και εργαστήρια πανεπιστημίων. Μια τέτοια προσπάθεια αποτελεί και το πρόγραμμα MyCopter, στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες επιστήμονες από όλη την Ευρώπη υπό τον συντονισμό του Ινστιτούτου Βιολογικής Κυβερνητικής του Μαξ Πλανκ στο Τούμπινγκεν της Γερμανίας.
Εκεί πιστεύουν πως αν ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο προορίζεται για συχνή χρήση από τους επιβάτες του, πρέπει να έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης χρησιμοποιώντας κάποιο είδος στροβιλοκινητήρα που θα του προσδίδει άνωση.
Ο δρ Μάικ Τζαμπ από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, που μετέχει στο πρόγραμμα, λέει στην εφημερίδα «Daily Telegraph» ότι μια σκέψη που κερδίζει έδαφος είναι όλα τα ιπτάμενα αυτοκίνητα να βρίσκονται σε ένα κεντρικό υπόστεγο και υπό την καθοδήγηση ενός αυτόματου πιλότου να κατευθύνονται σε σημεία παραλαβής επιβατών για να τους οδηγήσουν στον προορισμό τους.
Τα αυτοκίνητα θα κινούνται όλα μαζί σε έναν αεροδιάδρομο μεσαίου υψόμετρου και αφού αποβιβάζουν τους επιβάτες στους προορισμούς τους θα επιστρέφουν στο υπόστεγο με αυτόματο πιλότο. Η συντόμευση των ωρών πτήσης μόνο για τις αναγκαίες μετακινήσεις θα ελαχιστοποιήσει και τον απαιτούμενο χρόνο συντήρησής τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι, για παράδειγμα, ένα ελικόπτερο χρειάζεται περίπου μία ώρα συντήρηση για κάθε ώρα πτήσης.
Υπάρχουν όμως ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με εξελιγμένα συστήματα αισθητήρων ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις στον αέρα. Πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του θορύβου που θα εκπέμπει το σμήνος των αυτοκινήτων που θα πετά σε μικρό ύψος.
Ερχονται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα - Κόσμος

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
πανε τα κακομοιρα τα πουλακια......θα τα φαμε λαχανο......

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Καλα... ας τα φερουν στην Ελλαδα και εχουμε να δουμε οχι δρομους "καρμανιολα" αλλα περιοχες "καρμανιολα". Της κακομοιρας εχει να γινει...

- ρε μεγαλε δε βλεπεις οτι εχω προτεραιοτητα σαν απο πανω?
- τι λε ρε μπαγλαμα, αφου σε ειδα. Eιχες διπλοπαρκαρει για να παρεις ματι τα πιπινια στο roof garden του Hilton
- τι ειπες ρε?
- αν εχεις αντερα παμε να παρκαρουμε στη ταρατσα του κτιριου του ΟΤΕ και θα σου δειξω εγω...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ή αλλιώς μπούρδες,για να υπάρχει ύλη να γράφουν.

Η υπόθεση ιπτάμενο αυτοκίνητο επανέρχεται διαρκώς από το '70 κι ύστερα,αλλά στον πυρήνα του εξακολουθεί να παραμένει μια μεγάλη μπούρδα.

Δεν κοιτάνε λέω εγώ να ρίξουνε ότι κονδύλια έχουν σε έρευνες για κανένα καρκίνο και την πείνα που μαστίζει το μισό πλανήτη;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η κατάταξη του πολιτισμού μας είναι ακόμα Τύπου 0 κατά την ταξινόμηση των Kardashev-Sagan και υπολογίζεται ότι θα μείνουμε έναν με δύο αιώνες σε αυτή μέχρι να προχωρήσουμε σε Τύπου 1. Οι πιο προηγμένοι πολιτισμοί είναι (υποθετικά) τύπου 4.

Βρισκόμαστε στον πάτο της τεχνολογικής εξέλιξης δυστυχώς.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δεν κοιτάνε λέω εγώ να ρίξουνε ότι κονδύλια έχουν σε έρευνες για κανένα καρκίνο και την πείνα που μαστίζει το μισό πλανήτη;
Πιπέρι πιπέρι
Θέλεις να πεινάσουνε οι φαρμακευτικές;;;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν αμφισβητώ την ιστορικότητα των προσώπων αλλά κάποιες υποθετικές θεωρίες τους.Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση.Επίσης όσα σοφά γνωμικά και να γράψεις δεν γίνεσαι και ο ίδιος σοφός.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Επειδη το ριξαμε στο σοβαρο, ας γραψει καποιος αν θα κυκλοφορησουν και μοντελα με ενισχυμενο ηχοσυστημα για τους καγκουρες που κυκλοφορουν με τη μουσικη στο τερμα και μου εχουν σπασει τα νευρα τελευταια...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ή αλλιώς μπούρδες,για να υπάρχει ύλη να γράφουν.

Η υπόθεση ιπτάμενο αυτοκίνητο επανέρχεται διαρκώς από το '70 κι ύστερα,αλλά στον πυρήνα του εξακολουθεί να παραμένει μια μεγάλη μπούρδα.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχουν κονδύλια που διατίθενται για το ιπτάμενο αυτοκίνητο? Εγώ αντιθέτως διακρίνω στο άρθρο μια αγωνιώδη προσπάθεια προσέλκυσης χρηματοδοτών...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom