Να διευκρινίσω ότι όταν καταχωρηθεί θετικό PCR, τη μέρα της καταχώρησης και τις επόμενες που προβλέπεται από το πρωτόκολλο τις χρεώνεσαι ως "ειδική άδεια απουσίας" στο Δημόσιο. Ούτε αναρρωτική, ούτε τίποτα. Αν τις συγκεκριμένες ημέρες έχεις άδεια, ανακαλείται. Μόνο δικαιολογητικό η βεβαίωση νόσησης.Δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά όταν μια άδεια είναι αναρρωτική, αυτό σημαίνει οτι πάλι κάποιος θα πρέπει σε πληρώσει για τις μέρες νόσησης και αυτός είναι ο ΕΦΚΑ. Για να σε πληρώσει χρειάζεται χαρτί γιατρού για τη νόσηση. Αν κάποιος δεν νοσεί και είναι απλά φορέας και μπει σε καραντίνα τι γίνεται;... Αυτό θέλω να τονίσω μόνο, γι αυτό διευκρινίζω το θέμα της αναρρωτικής άδειας.
Γνωστή μου που νόσησε στο εξωτερικό πέρυσι δεν έβγαλε ποτέ άκρη με τον ΕΟΔΥ, με σειρά τηλεφωνημάτων επί μέρες και παραπομπών από τον ένα στον άλλο. Αν και νόσησε σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και είχε τις βεβαιώσεις από νοσοκομείο και γιατρό, για το ελληνικό κράτος θεωρούνταν ανεμβολίαστη και όχι νοσήσας (υπόχρεη σε rapid tests σε πλοία, μετακινήσεις εκτός νομού και τα λοιπά που ίσχυαν τότε). Ελπίζω να το έχουν διευθετήσει μέχρι τώρα, αλλά σκέψου τον παραλογισμό...Όχι δεν το λες μπερδεμένο, κατάλαβα την απορία σου, αλλά προσπαθώ να σου πω οτι δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι όταν νοσήσεις. Αν μπορείς να προσκομίσεις χαρτί γιατρού οτι νοσείς, τι σημασία έχει αν είσαι στο εξωτερικό. Αυτά που λέω είναι για εντός ΕΕ όπου και ισχύει η κάρτα ασφάλισης μας, για εκτός δεν ξέρω αν ο ΕΦΚΑ δέχεται χαρτί γιατρού απο την Κατμαντου πχ (ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...).
Last edited: