• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Επιβεβαίωση κράτησης booking.com

Marlin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία, Δαλματικές ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Οπότε αν θέλετε να πάτε στη Ρώμη, αναγκαστικά πρέπει να ακυρώσετε την κράτηση της booking. Είναι στο χέρι του ξενοδόχου να σας χρεώσει ακυρωτικά ή όχι όταν η κράτηση είναι με μη επιστρέψιμη χρέωση. Αν έρθετε σε επικοινωνία μαζί τους και εξηγήσετε τους λόγους της ακύρωσης, μπορεί να την ακυρώσουν χωρίς να χρεωθείτε. Η Booking αποποιείται της προμήθειας σε αυτή την περίπτωση.

Έτσι κι αλλιώς το ξενοδοχείο παίρνει τα χρήματα σου, όχι η booking.

Αλλά τελικά και η Carrara μια χαρά πόλη φαίνεται! ;)

htrul18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία
Οπότε αν θέλετε να πάτε στη Ρώμη, αναγκαστικά πρέπει να ακυρώσετε την κράτηση της booking. Είναι στο χέρι του ξενοδόχου να σας χρεώσει ακυρωτικά ή όχι όταν η κράτηση είναι με μη επιστρέψιμη χρέωση. Αν έρθετε σε επικοινωνία μαζί τους και εξηγήσετε τους λόγους της ακύρωσης, μπορεί να την ακυρώσουν χωρίς να χρεωθείτε. Η Booking αποποιείται της προμήθειας σε αυτή την περίπτωση.

Έτσι κι αλλιώς το ξενοδοχείο παίρνει τα χρήματα σου, όχι η booking.

Αλλά τελικά και η Carrara μια χαρά πόλη φαίνεται! ;)
Δυστυχώς οι λόγοι του ταξιδιού είναι καθαρά επαγγελματικοί οπότε δε μπορεί να αλλάξει ο προορισμός. Όχι ότι η Ρώμη είναι άσχημη βέβαια! ;)

Θα επικοινωνήσω με το ξενοδοχείο του booking και θα δω τι θα γίνει. Δε νομίζω να τη γλιτώσω αλλά αν ακυρώσω μέσω booking.com δε θα τη γλιτώσω σίγουρα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Να ξες παντως ο,τι, ειτε επικοινωνησεις με το ξενοδοχειο ειτε οχι, απο την booking.com θα πρεπει οπωσδηποτε να τα ακυρωσεις. Το ξενοδοχειο δεν μπορει να κανει μονο του την ακυρωση κι αν παραμεινει η κρατηση θα πρεπει να πληρωσει προμηθεια.

Οσο πιο νωρις τα ακυρωσεις τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες να μην χρεωθειτε ακυρωτικα...

paefstra

Member
Πάρε τηλέφωνο στη booking.com και εξήγησέ τους το λάθος. Ακύρωσα έτσι πριν 1 μήνα σε ξενοδοχείο που δεν πρόσεξα ότι δεν είχε δυνατότητα ακύρωσης το δωμάτιο. Επέμεινα με έμφαση ότι επρόκειτο για λάθος. Το ίδιο και σε mail στο ξενοδοχείο.

htrul18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία
Απ' το ξενοδοχείο μου απάντησαν το εξής:

"Good evening,
there are no problems,
Please also delete the reservation by booking.
thanks.
Tiziana
Hotel Morgana"

Τώρα να μπω να ακυρώσω από το booking.com ή να τους στείλω κι αυτούς mail; Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολύ χρόνο να περιμένω απάντηση καθώς η ημερομηνία άφιξης είναι μεθαύριο... :/

paefstra

Member
Απ' το ξενοδοχείο μου απάντησαν το εξής:

"Good evening,
there are no problems,
Please also delete the reservation by booking.
thanks.
Tiziana
Hotel Morgana"

Τώρα να μπω να ακυρώσω από το booking.com ή να τους στείλω κι αυτούς mail; Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολύ χρόνο να περιμένω απάντηση καθώς η ημερομηνία άφιξης είναι μεθαύριο... :/
Πάρε τηλέφωνο άμεσα, τότε!

panpan

Member
Ελλάδα
Εξυπηρέτηση πελατών:

Τοπικός αριθμός: 00800 127 605
Διεθνώς:
+44 20 3320 2627 (Ελληνικά)
Μόνο αυτό βρήκα

htrul18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία
Ελλάδα
Εξυπηρέτηση πελατών:

Διεθνώς:
Μόνο αυτό βρήκα
Ευχαριστώ πολύ! :)
Θα δοκιμάσω αύριο το πρωί και αν δεν καταφέρω κάτι θα ακυρώσω μέσω site!

paefstra

Member
Ελλάδα
Εξυπηρέτηση πελατών:

Διεθνώς:
Μόνο αυτό βρήκα
Πάρε στο 00800 127 605 αλλά μην εκπλαγείς αν σου μιλήσουν στα Αγγλικά- το τηλέφωνο ανακατευθύνεται εκτός Ελλάδας αλλά με τοπική χρέωση. Συνεννοήσου στα αγγλικά (μου φαίνεται ότι αυτοί με βοήθησαν πιο αποτελεσματικά, αφού ο έλληνας υπάλληλος μου το απέκλεισε) και στείλε και το mail του ξενοδοχείου.
Αν όντως φτάνεις μεθαύριο στο ξενοδοχείο, φοβάμαι ότι θα καθυστερήσεις πολύ αν πάρεις αύριο.

htrul18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία
Πάρε στο 00800 127 605 αλλά μην εκπλαγείς αν σου μιλήσουν στα Αγγλικά- το τηλέφωνο ανακατευθύνεται εκτός Ελλάδας αλλά με τοπική χρέωση. Συνεννοήσου στα αγγλικά (μου φαίνεται ότι αυτοί με βοήθησαν πιο αποτελεσματικά, αφού ο έλληνας υπάλληλος μου το απέκλεισε) και στείλε και το mail του ξενοδοχείου.
Αν όντως φτάνεις μεθαύριο στο ξενοδοχείο, φοβάμαι ότι θα καθυστερήσεις πολύ αν πάρεις αύριο.
24ώρο είναι; Να κάνω ακύρωση τώρα δηλαδή από το site; Και να τους στείλω ίσως ένα email με τους λόγους που έκανα την ακύρωση λέγοντας επίσης ότι πρώτα είχα συνεννοηθεί με το ξενοδοχείο;

darkest

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία-Τανζανία
Καλησπερα σας,
ευελπιστω να σας βοηθησω και οχι να σας μπερδεψω περισσοτερο.
Κανονικα τα ξενοδοχεια αν εχουν οποιαδηποτε ακυρωση 15 ημερες πριν την κρατηση ΔΕΝ χρεωνουν τιποτα,αυτο ισχυει γενικα για τα περισσοτερα εντος και εκτος Ελλαδας,ενω 7 ημερες και λιγοτερο απο την κρατηση απαιτουν συνηθως το 50% της χρεωσης για τις ημερες της διαμονης.Καλο ειναι οταν μιλησετε με το booking να επισημανετε οτι α)προκειται περι λαθους β) εξηγησατε στο ξενοδοχειο οτι προκειται περι λαθους και εδειξαν καλη θεληση και δεν σας χρεωσαν και γ) προς θεου μιληστε σαν να κανατε την κρατηση κατ'ιδιαν,αποφυγετε περιττες λεπτομερειες,ποιος την εκανε,ποιανου πιστωτικη ειναι,γιατι μπερδευτηκε, τι εγινε με τις τιμες κτλ κτλ.
Ευγενεια και επιμονη οτι προκειται περι λαθους,εφοσον το ξενοδοχειο δεν εχει προβλημα και σας ακυρωσε την κρατηση,φυσιολογικα δεν θα εχετε θεμα να την ακυρωσετε στο Booking.
Στην ακραια περιπτωση που απαιτησει το Booking ακυρωτικα,πραγμα που δεν νομιζω γιατι εφοσον το ιδιο ξενοδοχειο σας επιβεβαιωσε οτι ακυρωθηκε η κρατηση ,ζητηστε οποιαδηποτε αποδειξη-παραστατικο οτι χρεωθηκε το booking εναντι του ξενοδοχειου σας. 9 στις 10 περιπτωσεις επειδη δεν προκειται να χρεωθουν κατι δεν θα σας παρουσιασουν κατι αρα γλιτωνετε τα εξοδα.
Μοναδικη εξαιρεση αν τα δωματια που κλειστικαν μεσω booking εχουν ορους η προυποθεσεις με πολιτικη μη επιστροφης χρηματων αν η ακυρωση γινει πολυ αργα.
Αποφυγετε παντως επικοινωνια μεσω email ειναι πιο χρονοβορα απο οσο νομιζετε και μπορει να ξεχαστουν και να μην σας απαντησουν αμμεσως.
Συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα ελπιζω να εγινα σαφης χωρις να σας κουρασα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom