• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Επέμβαση λέιζερ κάνει τους καστανομάτηδες…γαλανομάτηδες

chrisbd

Member
Οι καστανοί γίνονται γαλανοί (για πάντα) μέσα σε 20 μόνο δευτερόλεπτα, με επέμβαση λέιζερ.
Μία απλή επέμβαση με λέιζερ είναι αρκετή για να μετατρέψει τα καστανά μάτια σε γαλανά, όπως υποστηρίζει ο δρ Γκρεγκ Χόμερ της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Stroma Medical με έδρα την Καλιφόρνια.Η νέα τεχνική με την ονομασία «Lumineyes», που χρειάστηκε μια δεκαετία ερευνών για να τελειοποιηθεί, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ», προβάλλει ως εναλλακτική λύση στους φακούς επαφής, μόνο που δεν έχει επιστροφή, αφού τα καστανά μάτια δεν μπορούν να ξαναγίνουν καστανά, αν κανείς μετανιώσει για τα γαλανά που απέκτησε.
Το λέιζερ αφαιρεί την χρωστική ουσία μελανίνη από το εξωτερικό στρώμα της ίριδος των ματιών και, με τον τρόπο αυτό, το καφέ χρώμα αντικαθίσταται από γαλάζιο μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες από την επέμβαση. Η διαδικασία αυτή όμως είναι μη αναστρέψιμη γιατί η μελανίνη δεν μπορεί να επιστρέψει με φυσικό τρόπο στο προηγούμενο επίπεδό της, από τη στιγμή που θα αφαιρεθεί, ούτε μπορεί αυτό να γίνει με τεχνητό τρόπο.
Οι γαλανοί έχουν επίσης μελανίνη, όμως αυτή είναι συγκεντρωμένη στο πίσω μέρος της ίριδος κυρίως παρά στο μπροστινό, με συνέπεια τα μάτια τους να απορροφούν μεγαλύτερα μήκη κύματος του φωτός και να αντανακλούν βραχύτερα μήκη.
Η επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ και, σύμφωνα με τον Χόμερ, θα είναι διαθέσιμη σε άλλες χώρες μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αν και προηγουμένως θα πρέπει να ολοκληρωθεί μία σειρά κλινικών δοκιμών για λόγους ασφάλειας.
Τα καστανά μάτια είναι τα πιο συνηθισμένο χρώμα στον κόσμο. Το 2008, δανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι γαλανοί του πλανήτη μας κατάγονται από ένα μοναδικό καστανό άνθρωπο που είχε μια μετάλλαξη στο χρώμα των ματιών του πριν από 6.000 έως 10.000 χρόνια. Μέχρι τότε όλοι οι άνθρωποι ήσαν καστανοί. Το χρώμα στα μάτια κληρονομείται, αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων παραμένουν καστανοί.

kathimerini.gr | Επέμβαση λέιζερ κάνει τους καστανομάτηδες

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ρε τι γινεται στον κοσμο .....ρε τι βγαζουν συνεχεια οι ανθρωποι
ακουσον ακουσον
(δε θα μου κακοπεφτε ενα γαλαζιο ματακι:D)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πραγματικά απορώ με όσους βάζουν φακούς για να αλλάζουν το χρώμα των ματιών τους (φοράω αναγκαστικά φακούς λόγω μυωπίας-αστιγματισμού από 13 χρονών και πραγματικά δεν καταλαβαίνω όσους βάζουν τα μάτια τους σε τέτοια ταλαιπωρία μόνο και μόνο για να έχουν πιο σπάνιο χρώμα). Ακόμα μεγαλύτερη χαζομάρα θεωρώ να κάνει κάποιος λέιζερ για να το καταφέρει το ίδιο. Πιστεύω πάντως ότι πολλοί θα σπεύσουν!

Θυμάμαι πάντως όταν ήμουν στο UK είχα κουραστεί να βλέπω παντού τα ξεπλυμμένα γαλανά μάτια των Βρετανών και τα κατάμαυρα των Ασιατών. Η αίσθηση οικειότητας που αισθανόμουν όταν ερχόμουν εδώ και έβλεπα το ζεστό μεσογειακό καφέ στα βλέμματα των ανθρώπων ήταν απερίγραπτη.

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Μα είναι δυνατόν να κάνεις ολόκληρη επέμβαση για να αλλάξεις το χρώμα των ματιών σου?! Άλλο να καλυτερεύεις την εξωτερική σου εμφάνιση όσο μπορείς κι άλλο να γίνεσαι στην τελική ένας άλλος!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πάντως αν το αποτέλεσμα είναι σαν και αυτό των έγχρωμων φακών επαφής, τότε θα είναι φρικτό θέαμα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μετά από την επέμβαση, πρέπει να κάνεις και δήλωση στην αστυνομία για αλλαγή των στοιχείων της ταυτότητάς σου (μπορεί να μην αναγράφεται, αλλά υπάρχει στο αρχείο τους)?

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τι θυμήθηκα τώρα! Όταν ήμουν 12-13 ετών, επηρεασμένη από την διχρωμία των ματιών του David Bowie, ήθελα να βάλω στο αριστερό μου μάτι καστανό ή γαλάζιο φακό επαφής για να αποκτήσω και εγώ το look! Θυμάμαι κοίταζα τις αφίσες του σε "Κατερίνα" και λοιπά περιοδικά της εποχής και σκεφτόμουν "Είναι ΤΟΣΟ cool". :)

Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσω να το παίζω υπεράνω και να το αποφασίσω; :roll: Βέβαια εγώ θα ήθελα να το κάνω καστανό, αλλά δεν πειράζει, και με το γαλάζιο θα κάνω και πάλι εφέ. :p

chrisbd

Member
Αντί να προσπαθείς να μοιάσεις σε κάποιον άλλο (έστω στο λούκ) δεν προσπαθείς να είσαι ο εαυτό σου ....ο καλύτερος εαυτό σου...;)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αντί να προσπαθείς να μοιάσεις σε κάποιον άλλο (έστω στο λούκ) δεν προσπαθείς να είσαι ο εαυτό σου ....ο καλύτερος εαυτό σου...;)
Για μένα το έγραψες ή για το topic;

Εγώ πάντως πλάκα έκανα! Δεν έχω τέτοιες βλέψεις!:)
Για τα 12 που το σκεφτόμουν νομίζω δικαιολογούμαι.

chrisbd

Member
Για μένα το έγραψες ή για το topic;

Εγώ πάντως πλάκα έκανα! Δεν έχω τέτοιες βλέψεις!:)
Για τα 12 που το σκεφτόμουν νομίζω δικαιολογούμαι.
Ναι, αφορμή πήρα απο σένα .....και φυσικά και δικαιολογείσαι για τα 12 σου....αλλά το λέω γενικά .......

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
...ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι....κρατήστε μικρό καλάθι,το λέει άλλωστε και το άρθρο ακόμα ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές μελέτες,
ας ολοκληρωθούν,να μας πούν και τους πιθανούς κινδύνους και όλα τα σχετικά και μετά το συζητάμε,
εδώ για τις επεμβάσεις λέιζερ για τη διόρθωση της μυωπίας που "τρέχουν"κοντά 15 χρόνια,υπάρχει δηλαδή τεράστια εμπειρία και παρ όλα αυτά και ομάδες ασθενών-μυωπικών υπάρχουν που δυστυχώς δεν είναι υποψήφιοι-δεν πληρούν τις προυποθέσεις (που ίσχυαν από την αρχή και υφίστανται ακόμα παρά τα χρόνια και την εμπειρία)για να την κάνουν και οφθαλμίατροι που δεν την συνιστούν γενικά στηριζόμενοι σε διάφορα επιχειρήματα μεταξύ των οποίων ένα είναι και ο..χρόνος ότι δεν έχει περάσει τουλάχιστον μιά 20ετία!από την εφαρμογή της μεθόδου ώστε να εχουμε στατιστικά ένα ικανό δείγμα ασθενών-ατόμων για να δούμε τις τυχόν επιπλοκές της μεθόδου στην πιό ώριμη τους ηλικία.
Οπότε τι να πούν τώρα γι΄αυτήν την καθαρά αισθητική παρέμβαση στο μάτι..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα