kalspiros
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- remaining UK
- Ταξίδι-Όνειρο
- yeah, whatever...
Το Stratford upon Avon το προτείνουν πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί. Μάλιστα κάποιοι εντελώς ανερυθρίαστοι προτρέπουν τους τουρίστες να το συμπεριλάβουν ως ημερήσια εκδρομή απ’ το Λονδίνο και ταυτόχρονα δεν κάνουν ουδεμία αναφορά στο next door Wapping!! Ε Όχι!! Μια ακόμα περίτρανη απόδειξη ότι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί είναι απλώς ενδεικτικοί! (όσοι με έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα στο Wapping ας τοποθετηθούν…). Έτσι λοιπόν, το Stratford upon Avon δεν το προτείνω για κανένα λόγο ως εκδρομή αν διαμένετε Λονδίνο. Υπάρχουν άλλα 40 μέρη γύρω γύρω στα οποία μπορείτε να απολαύσετε την Αγγλική φύση και τα παραδοσιακά χωριά της (βλ. Arundel, Isle of Wight, Bath… κλπ κλπ κλπ). Τούτο το χωριό έχει εκμεταλλευτεί ένα σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Shakespeare και κάτι τρέχει στα γύφτικα.. όχι. Δε λέω ότι το χωριό είναι πάτος. Μα με τίποτα. Αν είσαι στο Birmingham θα πας και θα περάσεις και ωραία. Καφετέριες, ποταμάκια, βαρκούλες, γεφυράκια και όλα όμορφα κι ωραία. Δεν αξίζει όμως να έρθεις από μακριά. Αν το συνδυάσεις με το Birmingham κι εγώ μαζί σου. Μια μέρα διαμονή εδώ και βλέπεις και τον Shakespeare.
Το Birmingham τώρα το ξέρετε. Κι αν όχι δεν είναι δύσκολο να το μάθετε. Θα δείτε το κέντρο του καθώς και μια παράταξη καμιά ντουζίνας συνεχόμενων locks (αναβαθμών). Θέλω να δώσω ένα tip για φωτογραφίσεις σε έναν δρόμο με πανέμορφες προσόψεις κτιρίων, νομίζω τις πιο όμορφες που έχω δει ως τώρα στην Αγγλία. Ονομάζεται Cannon Street και είναι κάθετη στην κεντρική αγορά New Street
Φωτό από Birmingham?
και η Cannon street για τέλος:
Το Birmingham τώρα το ξέρετε. Κι αν όχι δεν είναι δύσκολο να το μάθετε. Θα δείτε το κέντρο του καθώς και μια παράταξη καμιά ντουζίνας συνεχόμενων locks (αναβαθμών). Θέλω να δώσω ένα tip για φωτογραφίσεις σε έναν δρόμο με πανέμορφες προσόψεις κτιρίων, νομίζω τις πιο όμορφες που έχω δει ως τώρα στην Αγγλία. Ονομάζεται Cannon Street και είναι κάθετη στην κεντρική αγορά New Street
Φωτό από Birmingham?
και η Cannon street για τέλος: