• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εντυπώσεις από τα πλοία της ακτοπλοΐας μας

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
στον στρατο σε μια ασκηση ημουνα σε πλοιο αποβατικο που ειχανε οι ΗπΑ τις εποχες του Βιετναμ...αν το seajet ειναι κλειστοφοβικο σαν ταφος, το πλοιο εκεινο ηταν πραγματικα ο ιδιος ο ταφος....

barkour

Member
Τωρα θυμηθηκα μου το χαν πει και περυσι οτι το seajet ειναι πανω απο το νερο και τα αλλο ειναι σαν συμβατικο πλοιο βαρυ πανω απο το νερο.Αν ειναι σαν κανονικο πλοιο και δεν ειναι κλειστοφοβικο σαν ταφος τοτε θα το προτιμησω
501_4454 (1).jpg

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Kαλησπέρα,
τον Αυγουστο θα ταξιδεψω για Πατμο και εκτος bluestar που εχει μεταμεσονυχτιο δρομολογιο,ειδα τις Κυριακες εχει επιστροφη πρωινη με hellenic seaways highspeed .Περυσι που μπηκα στο seajet 2 μετανοιωσα την ωρα και την στιγμη που εκλεισα εισητηριο πεσαμε σε μποφορ ,η δικια μου πηγε να τα βγαλει στην τουαλετα 2 φορες,την επιασε κλειστοφοβια μιας και ηταν υπερβολικα μικρο (παρολο που δεν εχει θεμα μπαινει σε αεροπλανα τα παντα) και παρακαλαγε να τελειωσει το μαρτυριο και μου λεει παμε με το αργο την επομενη και ας ειναι και 13 ωρες παραπανω :p .Η αισθηση ηταν λιγο πιο light απο λουνα παρκ.Το ερωτημα ειναι το hellenic highspeed που γυρναει απο Πατμο ειναι ιδια φαση?Εμενα μου φανηκε που ειδα φωτογραφιες οτι δεν ειναι τοσο μικρο και σηkωνεσε και ανετα κιολας,εχει το μπαρ του το σαλονι του oποτε δεν θα κουναει και τοσο πολυ.Πρεπει να ναι κατι αναμεσα σε συμβατικο πλοιο και speed.Εγω δεν εχω θεματα παω παντου τι traveller ειμαι ,η δικια μου ειναι που θα με κυνηγαει μετα,αλλιως επσιτρεφουμε παλι με bluestar.
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το Hellenic Highspeed είναι άλλου τύπου καταμαράν (παίρνει και αυτοκίνητα), και νομίζω γενικά δεν θα έχετε πρόβλημα- με 1 ίσως εξαίρεση: τις τιμές. Προσωπικά αφού σκέφτεστε για Πάτμο και αφού το έτερο ήμισυ έχει το θεματάκι του με τα ταχύπλοα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φύγετε από Πειραιά Τρίτη ή Πέμπτη που υπάρχει μεσημεριανό δρομολόγιο για Πάτμο με το γρήγορο συμβατικό Blue star chios, το οποίο φτάνει σε 7 ώρες στην Πάτμο (νωρίς το βράδυ γύρω στις 22.00) και είναι και σαφέστερα πιο οικονομικό από το Hellenic Highspeed

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το Hellenic Highspeed είναι άλλου τύπου καταμαράν (παίρνει και αυτοκίνητα), και νομίζω γενικά δεν θα έχετε πρόβλημα- με 1 ίσως εξαίρεση: τις τιμές. Προσωπικά αφού σκέφτεστε για Πάτμο και αφού το έτερο ήμισυ έχει το θεματάκι του με τα ταχύπλοα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φύγετε από Πειραιά Τρίτη ή Πέμπτη που υπάρχει μεσημεριανό δρομολόγιο για Πάτμο με το γρήγορο συμβατικό Blue star chios, το οποίο φτάνει σε 7 ώρες στην Πάτμο (νωρίς το βράδυ γύρω στις 22.00) και είναι και σαφέστερα πιο οικονομικό από το Hellenic Highspeed
Το Hellenic Highspeed αν δεν κάνω λάθος έχει 1+1 δωρο με Cosmote σε επιβάτες και οχήματα :D

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Να ρίξω και λίγο κράξιμο (για πολλοστή φορά) στο πλοίο που αγαπάω να μισώ, της εταιρείας SJ, μετά και το τελευταίο μου ταξίδι, που το θυμήθηκα και συγχίστηκα.
Η «κινούμενη καθυστέρηση του αιγαίου» λοιπόν πέρα από το χαμένο χρόνο που έτσι κι αλλιώς θα έχεις σου κοστίζει και σε χρήμα.
Πως αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς τα πολύ ακριβά εισιτήρια μεταξύ δρομολογίων της μισής ώρας (Σαντορίνη-Ίος 39€) και της μιας ώρας (Φολέγανδρος-Σαντορίνη 45€), την ίδια στιγμή που τα συμβατικά κοστίζουν το 1/5 της αξίας;
Και προφανώς δεν υπάρχει εναλλακτική, μιας και τα συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως και άλλο αντίστοιχο που ψάχνω (Σαντορίνη - Αμοργός 50€) δε προσφέρονται από άλλη εταιρεία...
Τιμές αεροπλάνου, σε πολλές περιπτωσεις και μεγαλύτερες.

Μακριά. Όσο μπορείτε μακριά.

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
ναξο πειραια να κλεισω 9.30 blue star patmos ή 13.30 seajet? στο οικονομικο δεν ειναι μεγαλη η διαφορα με φοιτητικο (το μεταπτυχιακο να ναι καλα...)... Το υπερδραστηριο 3χρονο νομιζω θα ειναι καλυτερα στο blue star patmos? στο αλλο νομιζω θα εχει πολυ κοσμο για κυνηγι ... κ δεν θα βολευει... κουνανε πολυ; θυμαμαι μια φορα σαντορινη κρητη τα χα δει ολα!!! με cosmote 1+1 δεν μπορεσα να βρω προσφορα... μονο με vodafone... αν κ παλι μου ελεγε εχουν εξαντληθει σημερα...

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Να ρίξω και λίγο κράξιμο (για πολλοστή φορά) στο πλοίο που αγαπάω να μισώ, της εταιρείας SJ, μετά και το τελευταίο μου ταξίδι, που το θυμήθηκα και συγχίστηκα.
Η «κινούμενη καθυστέρηση του αιγαίου» λοιπόν πέρα από το χαμένο χρόνο που έτσι κι αλλιώς θα έχεις σου κοστίζει και σε χρήμα.
Πως αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς τα πολύ ακριβά εισιτήρια μεταξύ δρομολογίων της μισής ώρας (Σαντορίνη-Ίος 39€) και της μιας ώρας (Φολέγανδρος-Σαντορίνη 45€), την ίδια στιγμή που τα συμβατικά κοστίζουν το 1/5 της αξίας;
Και προφανώς δεν υπάρχει εναλλακτική, μιας και τα συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως και άλλο αντίστοιχο που ψάχνω (Σαντορίνη - Αμοργός 50€) δε προσφέρονται από άλλη εταιρεία...
Τιμές αεροπλάνου, σε πολλές περιπτωσεις και μεγαλύτερες.

Μακριά. Όσο μπορείτε μακριά.
Συμφωνώ για την κοροϊδία με την ακρίβεια. Προσωπικά προτίμησα για το τμήμα "Σαντορίνη-Φολέγανδρος" και "Φολέγανδρος-Ίος" το "Διονύσιος Σολωμός" που προσωπικά τείνει να γίνει το αγαπημένο μου "αργό" πλοίο. Όποτε ανεβαίνω είναι σχεδόν άδειο (χλίδα), έχει κ κατάστρωμα για να παίρνεις τον αέρα σου και να χαζεύεις τα λιμάνια, καθαρό ειδικά στους μέσα χώρους (έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον) και φυσικά πάμφθηνο. Να πω την αλήθεια, φέτος το προτίμησα γιατί η μόνη εναλλακτική που είχα από Σαντορίνη για Φολέγανδρο ήταν τα μικρά ταχύπλοα Seajet και δεν υπήρχε περίπτωση να μπω σε τέτοιο ακόμα και κάλμα να ήταν η θάλασσα... Μόνο αν δε γίνεται αλλιώς... Έτσι προγραμμάτισα τη διαμονή μου στη Σαντορίνη με βάση τα δρομολόγια του "Σολωμός"..

Μπήκα για πρώτη φορά σ΄αυτό το πλοίο πέρυσι πηγαίνοντας από Σίφνο στην Ίο, τέλη Ιούλη, και πάλι ίδια κατάσταση με τώρα που πήγα Ιούνη, δηλαδή σχεδόν άδειο κλπ. Και φέτος θα το προτιμήσω στο τμήμα Κίμωλος-Ίος που θα πάω (άσχετο: φέτος έχω προγραμματίσει από Κυκλάδες: Μήλο-Κίμωλο-Ίο).

Αυτά

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
προτίμησα για το τμήμα "Σαντορίνη-Φολέγανδρος" και "Φολέγανδρος-Ίος" το "Διονύσιος Σολωμός"
Αν είχα την επιλογή πίστεψε με κι εγώ μόνο αυτό θα προτιμούσα. Σιγά την απόσταση και τη διπλάσια ώρα, το πλοίο είναι μια χαρά και οι τιμές του χαμηλές, συμφωνώ. Ήταν όμως αναγκαίο κακό.
Μόνο το κομμάτι Ίος-Φολέγανδρος έκατσε να βγει με το Σολωμός.
Και φέτος θα το προτιμήσω στο τμήμα Κίμωλος-Ίος που θα πάω (άσχετο: φέτος έχω προγραμματίσει από Κυκλάδες: Μήλο-Κίμωλο-Ίο).
Μια χαρά, αν και από Πειραιά κάνει πολλές ώρες να πιάσει τη Κίμωλο αλλά και πάλι χαλάλι του.
Ωραίο πρόγραμμα! :)

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Αν είχα την επιλογή πίστεψε με κι εγώ μόνο αυτό θα προτιμούσα. Σιγά την απόσταση και τη διπλάσια ώρα, το πλοίο είναι μια χαρά και οι τιμές του χαμηλές, συμφωνώ. Ήταν όμως αναγκαίο κακό.
Μόνο το κομμάτι Ίος-Φολέγανδρος έκατσε να βγει με το Σολωμός.

Μια χαρά, αν και από Πειραιά κάνει πολλές ώρες να πιάσει τη Κίμωλο αλλά και πάλι χαλάλι του.
Ωραίο πρόγραμμα! :)
Μα δε το προτιμώ για από/προς Πειραιά (θα πάω Μήλο πρώτα), όταν ταξιδεύω πάνω από 5-6 ώρες γενικά βαριέμαι :haha: οπότε παίρνω γρήγορα πλοία... Μόνο για μεταξύ νησιών το προτιμώ

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom