Όχι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε καλύπτει το "Eλληνικό" (ουσιαστικά Ευρωπαικό) δίπλωμα οδήγησης.καλημερα, για να νοικιασω αυτοκινητο στην Ιταλια (σικελια συγκεκριμενα) χρειαζομαι (εκτος απο διαβατηριο και πιστωτικη) το διεθνες διπλωμα?
Ερώτηση επειδή δεν έχω χρεωστική και δεν προλαβαίνω να βγάλω:
Εάν χρησιμοποιήσω πιστωτική συγγενή μου με ακριβώς το ίδιο όνομα με το δικό μου (Θα αναγράφεται και το ίδιο πάνω στη κάρτα) θα τη δεχτούν για το ποσό της εγγύησης στην εταιρεία ενοικιάσεων ή όχι? Διασταυρώνουν κάπως αλλιώς, πέρα από το να δουν το όνομα που γράφει πάνω η κάρτα αν είναι ίδιο με αυτό του οδηγού, ότι η κάρτα ανήκει σε μένα? (κανουν δηλαδη διασταύρωση των στοιχείων (ημερομηνία γεννησης) αναλυτικά που έχει βγει η πιστωτική κάρτα με τα στοιχεία της ταυτότητας μου?)
Μπήκα στους γενικούς όρους και προϋποθέσεις και βλέπω ότι δεν το αναφέρει, όντως. Είχα νοικιάσει αυτοκίνητο με αυτό τον τρόπο από τη Sixt στο αεροδρόμιο της Θεσ-νίκης πριν 1,5 χρόνο. Προφανώς, και δεν ισχύει πλέον.Πήρα τηλέφωνο στη Sixt και μου είπαν πως και αυτοί θέλουν μόνο πιστωτική! Τους είπα κιόλας να τους δώσω σε μετρητά την εγγύηση αλλά είπαν δεν γίνεται! Πως το εκανες εσυ Oreozili?