Ενοικίαση αυτοκινήτου Σερβία

ccharitos

Member
καλησπέρα σας,
σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα road-trip Σερβία-Ρουμανία τον Αυγουστο.
Λέμε να πάμε αεροπορικώς μέχρι Βελιγράδι, να μείνουμε 3 ημέρες Βελιγράδι (και πέριξ) και μετά 3-4 στο Σιμπίου (και πέριξ μέχρι και Brasov αλλά όχι Βουκουρέστι).
κάποιες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος/α να βοηθήσει
1. Αξιόπιστες και σχετικά οικονομικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου στο Βελιγράδι.
2. Αν νοικιάσεις αυτοκίνητο στο Βελιγράδι επιτρέπεται να περάσεις τα σύνορα και να επιστρέψεις?
3. Έχει κάνει κανείς με αυτοκίνητο το Βελιγράδι-Ρουμανία να μας ενημερώσει το πως είναι ο δρόμος. Στο google maps μου το βγάζει 5-6 ώρες απόσταση, υπολογίζω κανά 7αρι να είμαι μέσα.
4. Μας αρκεί ένα μικρό αμάξι (τύπου fiat Panda) η χρειαζόμαστε κάτι σε SUV?

ευχαριστώ πολύ
Χρήστος

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έχει κάνει κανείς με αυτοκίνητο το Βελιγράδι-Ρουμανία να μας ενημερώσει το πως είναι ο δρόμος. Στο google maps μου το βγάζει 5-6 ώρες απόσταση, υπολογίζω κανά 7αρι να είμαι μέσα.
Όταν λες Ρουμανία τι εννοείς; Η Ρουμανία είναι μία ολόκληρη χώρα. Απο Βελίγράδι μέχρι πιο σημείο στη Ρουμανία θέλεις να πας;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
και μετά 3-4 στο Σιμπίου (και πέριξ μέχρι και Brasov αλλά όχι Βουκουρέστι).
Τώρα είδα οτι έχεις διευκρινήσει που θέλεις να πας Ρουμανία (δεν το διάβασα καν :shock: ). Με συγχωρείς!
Απο Βελιγράδι μέχρι Τιμισοάρα δεν το έχω κάνει αλλά ο δρόμος είναι επαρχιακός με μία λωρίδα ανα κατευθυνση. Το έχω ψάξει. Απο Τιμισοάρα εως Σιμπίου και Μπρασόβ είναι αυτοκινητόδρομος κανονικά.

Στη Ρουμανία γενικά αν κινηθείς σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ακόμα και στην επαρχία, οι δρόμοι είναι με άσφαλτο αλλά μία λωρίδα ανα κατεύθυνση. Κάποιοι είναι πιο φαρδιοί, κάποιοι άλλοι πιο στενοί

ccharitos

Member
Τώρα είδα οτι έχεις διευκρινήσει που θέλεις να πας Ρουμανία (δεν το διάβασα καν :shock: ). Με συγχωρείς!
Απο Βελιγράδι μέχρι Τιμισοάρα δεν το έχω κάνει αλλά ο δρόμος είναι επαρχιακός με μία λωρίδα ανα κατευθυνση. Το έχω ψάξει. Απο Τιμισοάρα εως Σιμπίου και Μπρασόβ είναι αυτοκινητόδρομος κανονικά.

Στη Ρουμανία γενικά αν κινηθείς σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ακόμα και στην επαρχία, οι δ΄ρομοι είναι με άσφαλτο αλλά μία λωρίδα ανα κατεύθυνση. Κάποιοι είναι πιο φαρδιοί, κάποιοι άλλοι πιο στενοί
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,
βασικά για Ρουμανία σκεφτόμασταν αρχικά αλλά δεν μας βγαίνει για άσχετους λόγους.
Λογικά θα μας βγει ο πάτος αλλά πιστεύω ότι αξίζει.
Το βασικό μου ερώτημα είναι αν μπορείς να νοικιάσεις αμάξι στο βελιγράδι και να το περάσεις Ρουμανία...εννοείτε να το επιστρέψεις κιόλας :)

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το βασικό μου ερώτημα είναι αν μπορείς να νοικιάσεις αμάξι στο βελιγράδι και να το περάσεις Ρουμανία...εννοείτε να το επιστρέψεις κιόλας :)
Δεν το έχω κάνει, αλλά στη θέση σου θα κοιτούσα τιμές και μετά θα ρωτούσα στις εταιρείες ενοικίασης αν υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης στην Ρουμανία και αν ναι με τι κόστος. Κάποιες εταιρείες δεν επιτρέπουν καν την μετάβαση σε άλλη χώρα, άλλες σε χρεώνουν έξτρα γι αυτό το σκοπό και άλλες δεν χρεώνουν τίποτα και το επιτρέπουν. Εύχομαι να βρεθεί κάποιος που να το έχει κάνει και να σου πει εταιρεία και κόστος.

ccharitos

Member
Γιατι θέλετε να πάτε ως το Μπρασόβ; Μέχρι το Σιμπίου είναι μια χαρά για 3-4 μέρες.
έχει κάποια δυνατά αξιοθέατα πέριξ του Brasov από ότι έχω δει...δεν θα μείνουμε εκεί, απλά λέγαμε να πάμε ως εκεί γαι τα κάστρα. Σίγουρα όμως θα πάμε και Σιγκισοάρα από Σιμπίου.
Βασικά, θα με ενδιέφερε αν έχεις να μας προτείνεις αξιοθέατα πέριξ Σιμπίου και Σιγκισοάρας για 3-4 ημέρες...όποτε έχεις χρόνο

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Καλησπέρα.
Πρόσφατα πήγα ταξίδι Βορά/Νότο Σερβία & Βελιγράδι.
Αν θέλεις, πάτα link παρακάτω για να διαβάσεις την ιστορία:
Σερβία - Ταξίδι στα Βαλκάνια - Μια φορά κι ένα καιρό Σερβία Βελιγράδι

Στις ερωτήσεις σου, απαντώ ό,τι ξέρω ως ακολούθως:
1. Αξιόπιστες και σχετικά οικονομικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου στο Βελιγράδι.
Εμείς νοικιάσαμε από την Europcar.
Επαγγελματίες, ό,τι σου πουν αυτό και ζητάνε/προσφέρουν.

2. Αν νοικιάσεις αυτοκίνητο στο Βελιγράδι επιτρέπεται να περάσεις τα σύνορα και να επιστρέψεις?
Δεν το ξέρω, δεν βγήκαμε και να ξαναμπούμε. Αλλά δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι. Η Ρουμανία είναι Ευρώπη πια. Το πολύ-πολύ ακόμα μια σφραγίδα στο διαβατήριο να πάρετε.
Υποθέτω, όμως, δεν ξέρω, δεν το έκανα.

3. Δεν το έκανα.

Εμείς νοικιάσαμε ένα Audi, A3 για κάτι πιο αξιόπιστο και ασφαλές, για ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, ~90€/ημέρα. Καλύτερα έτσι, δεν μας προβλημάτισε, ούτε στον αυτοκ/μο, ούτε σε επαρχιακό.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
έχει κάποια δυνατά αξιοθέατα πέριξ του Brasov από ότι έχω δει...δεν θα μείνουμε εκεί, απλά λέγαμε να πάμε ως εκεί γαι τα κάστρα.
Εγώ δεν θα έκανα αυτά τα επιπλέον χλμ για να δω τα κάστρα γυρω απο το Μπρασόβ. Όχι γιατί δεν αξίζουν, αλλά υπάρχουν και κοντά στο Σιμπίου παρόμοια αξιοθέατα και ειδικά το κάστρο Corvin είναι ίδιας κατηγορίας με το Μπραν αλλά κατα την γνώμη μου καλύτερο και με λιγότερο κόσμο.

Βασικά, θα με ενδιέφερε αν έχεις να μας προτείνεις αξιοθέατα πέριξ Σιμπίου και Σιγκισοάρας για 3-4 ημέρες...όποτε έχεις χρόνο
Ναι, βεβαίως. Θα σου γράψω ενδιαφέροντα σημεία αργότερα, γιατί τώρα δεν έχω πολύ χρόνο.

ccharitos

Member
Εγώ δεν θα έκανα αυτά τα επιπλέον χλμ για να δω τα κάστρα γυρω απο το Μπρασόβ. Όχι γιατί δεν αξίζουν, αλλά υπάρχουν και κοντά στο Σιμπίου παρόμοια αξιοθέατα και ειδικά το κάστρο Corvin είναι ίδιας κατηγορίας με το Μπραν αλλά κατα την γνώμη μου καλύτερο και με λιγότερο κόσμο.

Ναι, βεβαίως. Θα σου γράψω ενδιαφέροντα σημεία αργότερα, γιατί τώρα δεν έχω πολύ χρόνο.

εννοείται...και πάλι ευχαριστώ, το Corvin δεν το ήξερα, μια χαρά...μας γλύτωσες αρκετά χλμ 😊

ccharitos

Member
Καλησπέρα.
Πρόσφατα πήγα ταξίδι Βορά/Νότο Σερβία & Βελιγράδι.
Αν θέλεις, πάτα link παρακάτω για να διαβάσεις την ιστορία:
Σερβία - Ταξίδι στα Βαλκάνια - Μια φορά κι ένα καιρό Σερβία Βελιγράδι

Στις ερωτήσεις σου, απαντώ ό,τι ξέρω ως ακολούθως:
Εμείς νοικιάσαμε από την Europcar.
Επαγγελματίες, ό,τι σου πουν αυτό και ζητάνε/προσφέρουν.

Δεν το ξέρω, δεν βγήκαμε και να ξαναμπούμε. Αλλά δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι. Η Ρουμανία είναι Ευρώπη πια. Το πολύ-πολύ ακόμα μια σφραγίδα στο διαβατήριο να πάρετε.
Υποθέτω, όμως, δεν ξέρω, δεν το έκανα.

3. Δεν το έκανα.

Εμείς νοικιάσαμε ένα Audi, A3 για κάτι πιο αξιόπιστο και ασφαλές, για ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, ~90€/ημέρα. Καλύτερα έτσι, δεν μας προβλημάτισε, ούτε στον αυτοκ/μο, ούτε σε επαρχιακό.
πω πω..ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..βέβαια 90 ευρώ/day δεν τα λες κ λίγα...σίγουρα θα κοιτάξω και την ιστορία σου!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.835
Μέλη
39.585
Νεότερο μέλος
pthe9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom