• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ενοικίαση αμαξιού με μετρητά????

Olgaka

Member
Γειά σε όλους! Για ακόμα μία φορά, θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθειά σας σε ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να λύσουμε άμεσα!
ταξιδεύουμε για βέλγιο την δευτέρα, και συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο charleroi, έχουμε αποφασίσει να νοικιάσουμε αυτοκίνητο με μία απο τις εταιρίες που είναι μέσα στο αεροδρόμιο (avis, hertz, europcar, sixt ή budget) αλλά κανένας απο την παρέα δεν έχει χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ώστε να γίνει η κράτηση.
Πιστεύετε υπάρχει πιθανότητα κάποια απο τις παραπάνω εταιρίες να μας νοικιάσει με μετρητά? και αν ναι με τί προυποθέσεις?
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε βοήθεια!!!

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Δυστυχώς καμία! Μονο σε κανένα νησί στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αυτό κ πάλι οχι σε μεγάλες εταιρίες τύπου herz!

prefontaine

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Φοβάμαι πως θα σε απογοητεύσω.Δεν νομίζω να σου δώσουν αυτοκίνητο μικρές ή μεγάλες εταιρίες χωρίς την εγγύηση κάποιας πιστωτικής κάρτας στην απευκταία περίπτωση που χρειαστεί να σε χρεώσουν για τυχόν ζημιές ή κλοπή...ειδικά στο εξωτερικό...
Προσωπικά στο παρελθόν έχω ενοικιάσει -στην Ελλάδα όμως- με χρεωστική κάρτα μισθοδοσίας χωρίς ανάγλυφους χαρακτήρες (ονοματεπώνυμο,αριθμός κάρτας)... Εαν κάποιος διαθέτει ικανοποιητικό ποσό σε λογαριασμό προκειμένου να το δεσμεύσουν ίσως τα καταφέρετε. Επικοινωνήστε με κάποια μεγάλη εταιρία εαν μπορεί με αυτό τον τρόπο να σας εξυπηρετήσει.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
απογοήτευση!!!!!!! όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
Και χρεωστικη να είχατε πάλι δε θα γινόταν! Το Βέλγιο έχει πάντως τέλειο συγκοινωνιακό δίκτυο κ δε θα έχετε κανένα πρόβλημα! Με τα τρένα πας γρήγορα παντού...

prefontaine

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Και χρεωστικη να είχατε πάλι δε θα γινόταν! Το Βέλγιο έχει πάντως τέλειο συγκοινωνιακό δίκτυο κ δε θα έχετε κανένα πρόβλημα! Με τα τρένα πας γρήγορα παντού...
Συμφωνώ!Το Βέλγιο έχει καταπληκτικό σιδηροδρομικό δίκτυο

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Φοβάμαι πως θα σε απογοητεύσω.Δεν νομίζω να σου δώσουν αυτοκίνητο μικρές ή μεγάλες εταιρίες χωρίς την εγγύηση κάποιας πιστωτικής κάρτας στην απευκταία περίπτωση που χρειαστεί να σε χρεώσουν για τυχόν ζημιές ή κλοπή...ειδικά στο εξωτερικό...
Προσωπικά στο παρελθόν έχω ενοικιάσει -στην Ελλάδα όμως- με χρεωστική κάρτα μισθοδοσίας χωρίς ανάγλυφους χαρακτήρες (ονοματεπώνυμο,αριθμός κάρτας)... Εαν κάποιος διαθέτει ικανοποιητικό ποσό σε λογαριασμό προκειμένου να το δεσμεύσουν ίσως τα καταφέρετε. Επικοινωνήστε με κάποια μεγάλη εταιρία εαν μπορεί με αυτό τον τρόπο να σας εξυπηρετήσει.
Στην Ελλάδα γίνονται τα πάντα! Στην Αμοργο πέρυσι είχα κανει κράτηση τηλεφωνική χωρίς προκαταβολή για ενα αμάξι για 5 μέρες. Μου είπαν να το παρω μόνος μου απο το πάρκινγκ του λιμανιού ( ανοιχτό με το κλειδί κατω απο το πατάκι). Έβαλα μόνος τα στοιχεία στο έντυπο και απο το γραφείο πήγα την τελευταία μέρα απλά για να τους πληρώσω!!! Οχι κάρτα δε ζήτησαν αλλα ούτε την φάτσα μου δεν ήξεραν! Αλλα αυτά γίνονται μονο στο ελλαδισταν είπαμε!

Olgaka

Member
το ξέρω, και έχετε δίκαιο. αλλα σκεφτήκαμε οτι θα αποφεύγαμε τις αναμονές στους σταθμούς, τις συγκεκριμένες ώρες επιστροφής, το πολύ πρωινό ξύπνημα για να πάμε στο αεροδρόμιο και όλα αυτά. το ταξίδι μας θα είναι 4ήμερο και θα κινηθούμε κατα βάση σε γάνδη-μπρύζ οπότε το αμάξι ήταν στο μυαλό μου σαν ελευθερία ώρας αλλα και κινήσεων, αν πχ μας ερχόταν να δούμε και κάποια άλλη πόλη "σφίνα"

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Δυστυχώς καμία! Μονο σε κανένα νησί στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αυτό κ πάλι οχι σε μεγάλες εταιρίες τύπου herz!
Μη λέτε ό,τι θέλετε. Η Hertz συγκεκριμένα νοικιάζει στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, χωρίς χρήση ή επίδειξη οποιασδήποτε κάρτας κανονικότατα. Ζητάει βέβαια κάποια μετρητά ως εγγύηση.

prefontaine

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Μη λέτε ό,τι θέλετε. Η Hertz συγκεκριμένα νοικιάζει στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, χωρίς χρήση ή επίδειξη οποιασδήποτε κάρτας κανονικότατα. Ζητάει βέβαια κάποια μετρητά ως εγγύηση.
Αυτο που λές μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Επειδή νοίκιασα μέσα στο 2014 αυτοκίνητο από την Hertz ήταν κάθετοι στο θέμα κάρτας. Ειδικά όταν πήγα να δοκιμάσω αρχικά με pre-paid δεν ήθελαν να το ακούσουν. Και μάλιστα στο κατάστημα του Hilton με ότι αυτό συνεπάγεται!!!
Αλλα όπως ειπώθηκε αυτά μπορούν να γίνουν μόνο στην Ελλάδα κατα την ταπεινή μου γνώμη. Και το ποσό για εγγύηση θα είναι τεράστιο.Άλλωστε μιλάμε για αυτοκίνητο τουλάχιστον μεσαίας κατηγορίας αφού όπως λέει η φίλη είναι παρέα. Οπότε το κόστος θα είναι απαγορευτικό για μετρητά.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Αυτο που λές μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Επειδή νοίκιασα μέσα στο 2014 αυτοκίνητο από την Hertz ήταν κάθετοι στο θέμα κάρτας. Ειδικά όταν πήγα να δοκιμάσω αρχικά με pre-paid δεν ήθελαν να το ακούσουν. Και μάλιστα στο κατάστημα του Hilton με ότι αυτό συνεπάγεται!!!
Αλλα όπως ειπώθηκε αυτά μπορούν να γίνουν μόνο στην Ελλάδα κατα την ταπεινή μου γνώμη. Και το ποσό για εγγύηση θα είναι τεράστιο.Άλλωστε μιλάμε για αυτοκίνητο τουλάχιστον μεσαίας κατηγορίας αφού όπως λέει η φίλη είναι παρέα. Οπότε το κόστος θα είναι απαγορευτικό για μετρητά.
Μη σου κάνει τίποτα εντύπωση σ' αυτή τη χώρα. Ο άντρας μου μέσα στο '14 νοίκιασε 4-5 φορές χωρίς κάρτα από τη Hertz και μια φορά απ' την AVIS. Βέβαια σε υποχρεώνουν να κάνεις πλήρη ασφάλιση και η εγγύηση βγαίνει περίπου όσο το ποσό της ενοικίασης.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βασικά η εγγύηση θα πρέπει να είναι ισόποση με το ποσό από το οποίο σε καλύπτει η ασφάλιση. Δηλαδή, αν η ασφάλιση λέει "από 350€ και πάνω σου καλύπτω όλες τις ζημιές σε περίπτωση υπαιτιότητας", πληρώνεις τα 350 εξαρχής και δε χρειάζεσαι κάρτα.

Τουλάχιστον σε ΗΠΑ και Κούβα έτσι νοικιάζουμε (δε θυμάμαι τώρα αν ήταν Hertz, budget πάντως σίγουρα) και υποθέτω και στο Βέλγιο δε θα τραβάνε παραπάνω ζόρι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom