Ενθύμια(Souvenirs)

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Ενθύμια από ταξίδια , πόσο τα αγαπώ , πόσο μου έχουν λείψει . Από κάθε ταξίδι μου είτε στην Ελλάδα , είτε στο εξωτερικό , φρόντιζα να αγοράζω ενθύμια , ειδικά από το εξωτερικό τα οποία τα υπεραγαπάω και τα θεωρώ δυσεύρετα και σπάνια . Αλλά για ένα πράγμα έχω μετανιώσει άπειρες φορές : Που δεν αγόραζα μαγνητάκια από όποια χώρα της Ευρώπης και να πήγαινα , επειδή είχα ένα ψυγείο με ξύλινη επένδυση στο σπίτι μου για πολλά χρόνια ώσπου έπειτα το αλλάξαμε και αγοράσαμε ένα καινούριο . Τα μοναδικά μαγνητάκια από το εξωτερικό που έχω κολλημένα πάνω στο ψυγείο μου είναι από Ελβετία και Κωνσταντινούπολη . Είχα αγοράσει και ένα ιδιαίτερο μαγνητάκι από τη Τσεχία σε σχήμα κανάτας ιαματικού νερού που είχε επάνω μικρογραφία του Κάρλοβυ Βάρι αν θυμάμαι καλά και από κάτω ήταν σαν ανοιχτήρι για μπύρα αλλά δυστυχώς έσπασε .

Τώρα από τα ιδιαίτερα ενθύμια που αγαπώ και έχω : Μια μπεζ -ροζ ματριόσκα (μπάμπουσκα) από τη Πράγα , ένα λεωφορείο κόκκινο που χει και ξύστρα από το Λονδίνο , ένα μικρό ασημένιο πύργο του Άιφελ από τη Γαλλία , μια μικρή κούκλα-φιγούρα flamenca από τη Βαρκελώνη και ένα μαγνητάκι με την Αγία Σοφία από τη Κωνσταντινούπολη . Επίσης είχα αγοράσει από το Ισπανικό χωριό μια βεντάλια με λουλούδια χρώματος βυσσινί . Μας είχαν πάει και σε ένα εργοστάσιο φυσητού γυαλιού εκεί πέρα όπου είδαμε τη διαδικασία πως φτιάχνουν όμορφα και ιδιαίτερα διακοσμητικά από φυσητό γυαλί . Εκεί αγόρασα ένα πανέμορφο πολύχρωμο τασάκι και ένα διακοσμητικό σε σχήμα γάτας . ΑΛΛΑ από όποια χώρα και αν έχω πάει έχω αγοράσει καμπανάκια και κούπες ... Ξέχασα να αναφέρω τις ιδιαίτερες τουριστικές κάρτες που ανακάλυψα στη Βαρκελώνη , που απεικονίζουν ένα ζευγάρι που χορεύει φλαμένκο και το μέρος της κάρτας που είναι η κοπέλα που χορεύει είναι κεντημένα τα ρούχα της με αληθινό ύφασμα ... Δεν ξέρω αν τις γνωρίζετε ...

Υ.Γ : And last but not least τα πανέμορφα μεταλλικά κουτιά μπισκότων από το Παρίσι και τη Βαρκελώνη που απεικονίζουν όμορφες εικόνες από αυτά τα μέρη ...

Last edited:

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Θέλω να γράψω κάτι , να κάνω μια κατάθεση ψυχής σε αυτή την ενότητα του φόρουμ . Αλλά θα βάλω έναν τίτλο : '' Αχαριστία και μικροπρέπεια'' , για ποιο λόγο θα γράψω εδώ αυτά που θέλω να πω θα το μάθετε τώρα .

Όταν πήγαινα ταξίδια στο εξωτερικό πάντα ψώνιζα δώρα για γνωστούς , συγγενείς και ''φίλους'' και το έκανα πάντα με κέφι και καλή διάθεση . Λοιπόν , όταν όμως αυτοί οι συγγενείς , γνωστοί και ''φίλοι'' έφευγαν για κάποιο ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό , η πλειοψηφία εξ αυτών δεν μου έφερναν δώρο ούτε ένα σακουλάκι σοκολατάκια . Αλλά τι έκαναν , παράδειγμα : Μια γνωστή μου είχε πάει εκδρομή στη Τσεχία τρία χρόνια μετά από μένα . Δεν μου έφερε δώρο αλλά μου έκανε κάτι πολύ χοντρό που εγώ ως γατόνι το κατάλαβα αμέσως : Έκοψε από ένα ταξιδιωτικό περιοδικό μια φωτογραφία από τη Πράγα , τη κόλλησε πάνω σε ένα μπλε σκούρο χαρτόνι και μου την έφερε και καλά , ως καρτ ποστάλ από εκεί . Αλλά εγώ επειδή κατάλαβα τη κοροϊδία της , την εν λόγω ''κάρτα από τη Τσεχία'' την έσκισα και τη πέταξα στα σκουπίδια , που εγώ επιστρέφοντας από τη συγκεκριμένη χώρα , της είχα φέρει δώρο μια κούκλα διακοσμητική μπάμπουσκα και άρωμα από τα duty free του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης (το χα συνδυάσει τότε Πράγα-Δρεσδη-Βερολίνο-Πότσνταμ-Φρανκφούρτη) ...

Περίπτωση δεύτερη : Ένας στενός μου συγγενής είχε πάει στην Αυστρία τρεις φορές με τη γυναίκα του (σημειωτέον η γυναίκα του τρελαίνεται για την Αυστρία γενικώς) και δεν μου έφερε τίποτα , ενώ εγώ από όπου κι αν πήγαινα τους έφερνα δωράκια ...

Δέχτηκα αχαριστία , πληγώθηκα και απογοητεύτηκα . Για αυτό από εδώ και πέρα , θα σκέφτομαι και θα προσέχω πολύ σε ποιους και σε ποιες θα φέρνω δώρα από τα ταξίδια μου .

fotast

Member
Θέλω να γράψω κάτι , να κάνω μια κατάθεση ψυχής σε αυτή την ενότητα του φόρουμ . Αλλά θα βάλω έναν τίτλο : '' Αχαριστία και μικροπρέπεια'' , για ποιο λόγο θα γράψω εδώ αυτά που θέλω να πω θα το μάθετε τώρα .

Όταν πήγαινα ταξίδια στο εξωτερικό πάντα ψώνιζα δώρα για γνωστούς , συγγενείς και ''φίλους'' και το έκανα πάντα με κέφι και καλή διάθεση . Λοιπόν , όταν όμως αυτοί οι συγγενείς , γνωστοί και ''φίλοι'' έφευγαν για κάποιο ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό , η πλειοψηφία εξ αυτών δεν μου έφερναν δώρο ούτε ένα σακουλάκι σοκολατάκια . Αλλά τι έκαναν , παράδειγμα : Μια γνωστή μου είχε πάει εκδρομή στη Τσεχία τρία χρόνια μετά από μένα . Δεν μου έφερε δώρο αλλά μου έκανε κάτι πολύ χοντρό που εγώ ως γατόνι το κατάλαβα αμέσως : Έκοψε από ένα ταξιδιωτικό περιοδικό μια φωτογραφία από τη Πράγα , τη κόλλησε πάνω σε ένα μπλε σκούρο χαρτόνι και μου την έφερε και καλά , ως καρτ ποστάλ από εκεί . Αλλά εγώ επειδή κατάλαβα τη κοροϊδία της , την εν λόγω ''κάρτα από τη Τσεχία'' την έσκισα και τη πέταξα στα σκουπίδια , που εγώ επιστρέφοντας από τη συγκεκριμένη χώρα , της είχα φέρει δώρο μια κούκλα διακοσμητική μπάμπουσκα και άρωμα από τα duty free του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης (το χα συνδυάσει τότε Πράγα-Δρεσδη-Βερολίνο-Πότσνταμ-Φρανκφούρτη) ...

Περίπτωση δεύτερη : Ένας στενός μου συγγενής είχε πάει στην Αυστρία τρεις φορές με τη γυναίκα του (σημειωτέον η γυναίκα του τρελαίνεται για την Αυστρία γενικώς) και δεν μου έφερε τίποτα , ενώ εγώ από όπου κι αν πήγαινα τους έφερνα δωράκια ...

Δέχτηκα αχαριστία , πληγώθηκα και απογοητεύτηκα . Για αυτό από εδώ και πέρα , θα σκέφτομαι και θα προσέχω πολύ σε ποιους και σε ποιες θα φέρνω δώρα από τα ταξίδια μου .
Δεν υπάρχει λόγος να πληγώνεσαι και να απογοητέυεσαι για τέτοια θέματα..Την δεύτερη-τρίτη φορά που δεν βλέπεις ανταπόκριση απλά σταματάς να φέρνεις και εσύ και το λήγεις.

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
@fotast Έχεις δίκιο ...

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
[
Μόνο στην οικογένειά σου να φέρνεις (εμείς έτσι κάνουμε), που και να μη σου φέρουν εκείνοι, θα τους αγαπάς κια δεν περιμένεις ανταπόδοση. Μόνο αγάπη.

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
@travelbreak Δεν μπορώ να δίνω αγάπη στους αχάριστους και επηρμένους , δεν είναι του στυλ μου ...

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
20210711_133104_ΕΝΘΥΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ.jpg

Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και έτσι ανέβασα κι εγώ ένα μέρος των ενθυμίων που έχω αγοράσει από τα ταξίδια μου στο εξωτερικό . Μοναδική εξαίρεση στη φωτογραφία η πανέμορφη , ξύλινη , Σιαμέζα γατούλα που είχα αγοράσει από κάποιο ελληνικό νησί παλιά (δεν θυμάμαι ποιο) . Στη φωτογραφία απεικονίζονται :

1) Κούκλα Ματριόσκα (Μπάμπουσκα) , Τσεχία , Αύγουστος 2013

2) Κόκκινο λεωφορείο-ξύστρα , Αγγλία , Αύγουστος 2011

3) Μπερλόκ-Διακοσμητικό σιδερένιος Πύργος του Άιφελ , Γαλλία , Δεκέμβριος 2011

4) Μινιατούρα Κούκλας Flamenca , Βαρκελώνη (Ισπανία) , Δεκέμβριος 2013

5) Μαγνητάκι που έχει μια ωραία μικρογραφία της Αγίας Σοφίας , Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) , Αύγουστος 2014

Και μια πικρή παράλειψη : Μέχρι το 2019 στη συλλογή που βλέπετε ανήκε και μια μικρή χιονόμπαλα διακοσμητικό που είχα αγοράσει από το Βερολίνο (πάντα συμπαθούσα τις χιονόμπαλες) , ώσπου έγινε ο σεισμός το καλοκαίρι του 2019 , έπεσε και έσπασε . Στεναχωρήθηκα πολύ τότε .

Ευελπιστώ μια μέρα να οργανώσω τα υπόλοιπα ενθύμια (είτε τα έχω αγοράσει εγώ , είτε μου τα είχαν φέρει δώρο συγγενείς μου) , να τα φωτογραφίσω και να σας τα παρουσιάσω .

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΠΟ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ_ΕΦΦΕ.jpg

Ιδιαίτερες , όμορφες και σπάνιες καρτ ποστάλ από τη Βαρκελώνη (Ισπανία) . Είναι οι κάρτες που σας είχα αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμά μου και σκέφτηκα να σας τις δείξω .

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
LOGO ENTHYMIA.jpg

Ενθυμίων συνέχεια . Μεταλλικά κουτιά από μπισκότα και σοκολατάκια . Τα δύο μεταλλικά κουτιά (το ένα που απεικονίζει το Πύργο του Άιφελ και ένα ερωτευμένο ζευγάρι καθώς και το τελευταίο με τον Πύργο του Άιφελ , τον Σηκουάνα και τα Bateaux Mousse ) είναι από το Παρίσι όπου το επισκέφτηκα τέλη Δεκεμβρίου 2011 .

Ακολουθεί το μεταλλικό κουτί από τη Βαρκελώνη (το κόκκινο που απεικονίζει την Αψίδα της Διεθνούς Έκθεσης) Δεκέμβριος 2013 και το μεταλλικό κουτί από σοκολατάκια που απεικονίζει τη πανέμορφη Λουκέρνη , αγορασμένο στην Ελβετία τον Αύγουστο του 2012 .

Για το τέλος , το κουκλίστικο μεταλλικό κουτί από τη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας , αν και δεν το αγόρασα εγώ προσωπικά , μου το έφεραν δώρο , σκέφτηκα να το βάλω και αυτό στη φωτογραφία μαζί με τα υπόλοιπα .

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Καποια στιγμη ειχα γραψει εδω οτι παιρνω κυριως μικροπραγματα που γινονται στολιδια για το δεντρο..
Να λοιπον το δεντρο τωρα πριν ξεστολισω
323376425_588911442984114_3977012651976646129_n.jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh