• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Εμβολιο!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Αν δεν κάνω λάθος η Ιορδανία θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες της Ασίας όσον αφορά τα θέματα υγείας και η Συρία είναι μόλις ένα επίπεδο πίσω της.

Να προσέχετε μόνο να πίνετε εμφιαλωμένο νερό και λίγη προσοχή στα παγάκια και στο φαγητό (ωμά φρούτα και λαχανικά κυρίως) και θα περάσετε υπέροχα.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
εμβολιασμος ειναι η ανοσια που διδεται στο οργανισμο για νοσους που υπαρχουν και μεταδιδονται.. ο τετανος , η ηπατιτιδα δεν ειναι προνομοιο ανατολικων η αλλων χωρων μονο, υπαρχει και στη χωρα μας...οποτε ο εμβολιασμος μονο και μονο για αυτες τις χωρες λογω ταξιδιου δεν στεκει...
Χολερα , ελονοσια , ιλαρα , ευλογια δεν υπαρχει μεχρι τωρα, δεν υπαρχει λοιπον ανυσηχια ουτε και οδηγια απο τον παγκοσμιο οργανισμο υγειας...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εμενα στο αρμοδιο γραφειο της Νομαρχιας μου ειπαν οτι ηπατιτιδα, τετανο κλπ κινδευεις παντου οσο κ στην Ελλαδα οποτε καλο ειναι να τα εχεις ΓΕΝΙΚΑ...οχι για καποιο ταξιδι

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
εμενα στο αρμοδιο γραφειο της Νομαρχιας μου ειπαν οτι ηπατιτιδα, τετανο κλπ κινδευεις παντου οσο κ στην Ελλαδα οποτε καλο ειναι να τα εχεις ΓΕΝΙΚΑ...οχι για καποιο ταξιδι
Για ηπατιτιδα ειχα κανει ενα που ηταν σε τρεις δοσεις, δεν ξερω αν υπαρχει και επαναληπτικο. Αντιτετανικο πρεπει να ξανακανω, αλλα ολο το αμελω... Παντως αφου δεν χρειαζεται καποιο ξεχωριστο εμβολιο ειδικα για την περιοχη, δεν προκειται να κανω κανενα τωρα.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Για ηπατιτιδα ειχα κανει ενα που ηταν σε τρεις δοσεις, δεν ξερω αν υπαρχει και επαναληπτικο. Αντιτετανικο πρεπει να ξανακανω, αλλα ολο το αμελω... Παντως αφου δεν χρειαζεται καποιο ξεχωριστο εμβολιο ειδικα για την περιοχη, δεν προκειται να κανω κανενα τωρα.
η ηπατιτιδα εχει αναμνηστικη στο χρονο μετα τις 3 δοση..αλλα κανεις τα αντισωματα και αναλογα σου λεει ο παθολογος αν πρεπει να επαναλαβεις τον εμβολιασμο
Ο τετανος εχει αναμνηστικη στο χρονο και μετα καθε 10 χρονια ..αν εχει παρελθει ο χρονος της αναμνηστικης επαναλαμβανεις απο την αρχη τον εμβολιασμο..

GTS

Member
η ηπατιτιδα εχει αναμνηστικη στο χρονο μετα τις 3 δοση..αλλα κανεις τα αντισωματα και αναλογα σου λεει ο παθολογος αν πρεπει να επαναλαβεις τον εμβολιασμο
Ο τετανος εχει αναμνηστικη στο χρονο και μετα καθε 10 χρονια ..αν εχει παρελθει ο χρονος της αναμνηστικης επαναλαμβανεις απο την αρχη τον εμβολιασμο..
Και εμείς που δεν θυμόμαστε τι έχουμε κάνει και πότε, τα κάνουμε ξανά και ξεμπερδεύουμε?

Ούτε στο στρατό θυμάμαι τι μας κάνανε....

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Και εμείς που δεν θυμόμαστε τι έχουμε κάνει και πότε, τα κάνουμε ξανά και ξεμπερδεύουμε?

Ούτε στο στρατό θυμάμαι τι μας κάνανε....
κάνεις μιά εξέταση αίματος να δείς άν έχεις αντισώματα! άν όχι επανάληψη του εμβολίου φτού και απο την αρχή:D

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Επειδή ούτε και'γω ήμουν σίγουρος, είχε τύχει την ίδια περίοδο να κάνω εξετάσεις αίματος και τους είχα ζητήσει να μου μετρήσουν και τα αντισώματα για τις Ηπατίτιδες Α και Β. Για τη Β βγήκα καλυμμένος και έτσι έκανα μόνο για την Α. Ίσως να μπορούν να το κάνουν για όλες τις ασθένειες. Αν δεν σκοπεύεις να κάνει εξετάσεις αίματος... ας σου πουν οι γιατρίνες/νοσηλεύτριες εδώ καλύτερα. :rolleyes:

GTS

Member
κάνεις μιά εξέταση αίματος να δείς άν έχεις αντισώματα! άν όχι επανάληψη του εμβολίου φτού και απο την αρχή:D
Δεν έχω κάνει ποτέ εξέταση αίματος, βαριέμαι απελπιστικά! Αλλά ίσως φιλοτιμηθώ, για την ηπατίτιδα θέλω να κάνω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom