Traveller
Member
Το 1,25 διαφορά δολλαρίου - ευρώ πως την έβγαλες... όταν κατασκευάστηκαν τα δύο αεροδρόμια δεν υπήρχε ευρώ και η ισοτιμία στις αρχές ήταν 0,90 υπέρ του δολλαρίου... επίσης το αεροδρόμιο της KUL κατασκευάστηκε στην Ασία και όχι στην Ευρώπη, όπου τα υλικά και τα μεροκάματα έχουν τεράστια διαφορά, κατασκευάστηκε 3 χρόνια νωρίτερα όπου και πάλι έχουμε διαφορά κόστους και τέλος δεν νομίζω να υπολόγισες τις απαλλοτριώσεις οι οποίες σε κόστος γης έχουν χαώδη διαφορά... τι θέλω να πω με αυτά... η τιμή που πληρώσαμε το αεροδρόμιο δεν νομίζω ότι ήταν τιμή σκάνδαλο... ήταν τιμή λογική... η σύμβαση ενδεχομένος να ελέγχεται αλλά και πάλι δεν είναι σκανδαλώδης... καλό θα είναι λοιπόν να μην βλέπουμε συνεχώς δίπλα μας σκάνδαλα... νισάφι πια...Όπως και να το δείς και Οικονομοτεχνική μελέτη να κάνεις και να αναγάγεις το κατά μονάδα κόστος των δύο έργων με σταθερή βάση αναφοράς, αναλογικά το κόστος του δικού μας αεροδρομίου είναι πολλαπλάσιο ανά μονάδα έργου. Και εγώ Έλληνας είμαι αλλά δεν μπορώ να ευλογώ ΠΑΝΤΑ τα γένεια μου. Θα πρέπει κάπου να μπει μια τελεία.
Για τα ρέστα τώρα... είναι αστείο και μόνο να κουβεντιάζουμε ότι οι τουρίστες από τις κρουαζιέρες δεν αφήνουν λεφτά... βρέθηκα πρόπερσυ στην Ρόδο, όταν είχε φτάσει ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο και στην παλιά πόλη της Ρόδου επικρατούσε το αδιαχώρητο... όλα τα εστιατόρια και τα καταστήματα ήταν γεμάτα κόσμο... την επόμενη μέρα που το κρουαζιερόπλοιο έφυγε, ερημιά... η σταθερή λοιπόν οικονομική βοήθεια που προσφέρουν οι επιπλέον τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων στις τοπικές κοινονίες είναι αδιαμφισβήτητη... όποιος δεν το καταλαβαίνει ζει σε άλλο σύμπαν...
Για τον τουρισμό και την κρίση... είναι σαφές ότι οι απεργίες και τα επεισόδια παίζουν το ρόλο τους... όταν τα ξένα μέσα βομβαρδίζουν τους υποψήφιους τουρίστες με εικόνες από μια χώρα που υποτίθεται ότι επικρατεί χάος τότε σαφώς κάποιος που δεν ξέρει δεν θα αποφασίσει το ταξίδι... τα ίδια έγιναν παλιότερα στην Τουρκία και πρόσφατα στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Ταυλάνδη... από εκεί και μετά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τις συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ή Αιγύπτου... η Ελλάδα πάντα θα είναι ακριβότερη από αυτές τις χώρες και αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει... όταν κάποιος ξένος σε καιρούς κρίσης έχει περιορισμένο budget για διακοπές θα διαλέξει το φτηνότερο... αυτός είναι ο κυριώτερος λόγος της τουριστικής ανόδου και βεβαίως η διαφημιστική προβολή... όταν το δικό μας υπουργείο δεν διαθέτει χρήματα και οι Τούρκοι π.χ τα έχουν με την σέσουλα τότε λογικό είναι να τραβήξουν και περισσότερο κόσμο...