''Ελληνικό ξενοδοχείο'' σε πόλη εξωτερικού?

elian

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους, με χαρά μου βρήκα αυτό το ενημερωτικό και άκρως εξυπηρετικό site σε ότι αφορά τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος. Θα ήθελα να ξεκινήσω ένα brain-storming session ή απλά την σκέψη σας πάνω στο εγχείρημά δημιουργίας ενός ξενοδοχείου σε πόλη του εξωτερικού με μεγάλη επισκεψιμότητα ελλήνων τουριστών?Μικρό (50-60 κλινών) boutique hotel με modern interior design δίχως χώρους εστίασης αλλά με άψογη προσωποκεντρική εξυπηρέτηση πελατών.

Ακολουθούν μια σειρά από ερωτήσεις για την καλύτερη προσέγγιση του θέματος:

Κατά πόσο η προτίμηση για την διαμονή σας σε μια πόλη επηρρεάζεται από το περιβάλλον υποδοχής?
Θα προτιμούσατε κάποιο κατάλλυμα στο οποίο θα υπήρχε πρόσωπα που γνώριζαν τη γλώσσα σας καθώς και την περιοχή που επισκέπτεστε?
Μια διανυκτέρευση σε ένα οικείο περιβάλλον όπου η ελληνική φιλοξενία θα είναι το έναυσμα για την περιήγηγή σας στην πόλη καθώς και η ευκολία ενημέρωσης σε ότι απορία υπάρχει να είναι άμεση και προσιτή?
Κατά πόσο παίζει ρόλο η τιμή σε σχέση με την διαμονή και ικανοποίηση σας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας και θα εκτιμούσα πολύ κάθε γνώμη και την κριτική του καθενός σας πάνω στο θέμα.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.599
Likes
14.805
Το θέμα είναι θεωρητικό/υπόθεση εργασίας ή ρωτάς για να πραγματοποιήσεις την επένδυση;
 

elian

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Είναι καταρχήν ιδέα προς συζήτηση και ανάπτυξη,στάδιο πρώτο για όποια σκέψη πιθανής επένδυσης.Θα ήμουν ευγνώμων για όποια τοποθέτηση σου στο θέμα και ανοιχτός για κάθε ερώτημά σου.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.036
Likes
12.190
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ακολουθούν μια σειρά από ερωτήσεις για την καλύτερη προσέγγιση του θέματος:

1. Κατά πόσο η προτίμηση για την διαμονή σας σε μια πόλη επηρρεάζεται από το περιβάλλον υποδοχής?
2. Θα προτιμούσατε κάποιο κατάλλυμα στο οποίο θα υπήρχε πρόσωπα που γνώριζαν τη γλώσσα σας καθώς και την περιοχή που επισκέπτεστε?
3. Μια διανυκτέρευση σε ένα οικείο περιβάλλον όπου η ελληνική φιλοξενία θα είναι το έναυσμα για την περιήγηγή σας στην πόλη καθώς και η ευκολία ενημέρωσης σε ότι απορία υπάρχει να είναι άμεση και προσιτή?
4. Κατά πόσο παίζει ρόλο η τιμή σε σχέση με την διαμονή και ικανοποίηση σας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας και θα εκτιμούσα πολύ κάθε γνώμη και την κριτική του καθενός σας πάνω στο θέμα.
Γεια σου και να σου ευχηθω καλη επιτυχια σε ο,τι κι αν τελικα αποφασισεις να κανεις. Θα κανω αρχικα δυο παρατηρησεις ξεχωρες απο τις απαντησεις που θα δωσω στα ερωτηματα σου.

Πρωτον μη βασιζεσαι στους Ελληνες τουριστες. Στοχευσε σ' αυτους αλλα μην κανεις κατι ειδικα γι αυτους. Ειναι ελαχιστοι οι Ελληνες που ταξιδευουν στο εξωτερικο. Αν θες να ειναι το αποκλειστικο target group του ξενοδοχειου σου, μην κανεις κατι μεγαλυτερο απο 20-30 κλινες. Καλυτερα βρες 4-5 σπιτια και πουλα τα μεσω πλατφορμας της airbnb ή αναλογης για να εχεις πληροτητα.
Δευτερον η επιλογη της πολης ειναι πολη περιορισμενη. Ρωμη, Λονδινο και Παρισι και με υψηλο ρισκο Κων/πολη, Βαρκελωνη και Βερολινο. Καθετι αλλο νομιζω πως θα στεφθει με αποτυχια αν στοχευεις μονο σε Ελληνες.
Τριτον η συνεργασια με ελληνικα γραφεια ειναι επιβεβλημενη.
Τεταρτον προσπαθησε να ενταξεις πρωινο. Θα χανεις του μισους πελατες μονο απο την απουσια του.

Στις ερωτησεις σου:

1. Αν εννοεις τους χωρους υποδοχης εξαρταται απο το λογο των διακοπων. Αν παω για να γνωρισω την πολη μαλλον δεν επηρρεαζεται καθολου για να επιλεξω καταλυμα ή αν θες ειναι στη βαση της πυραμιδας των κριτηριων. Ομως ενας ομορφος και περιποιημενος χωρος θα μετρησει θετικα και για την επομενη επισκεψη μου αλλα και για να το συστησω σε αλλους. Αν παω για εργασια θα δωσω περισσοτερη προσοχη στο χωρο υποδοχης. Κυριως θα με ενδιαφερει να υπαρχει καποιο σαλονι στο λομπι και να μπορω να παραγγειλω ενα ποτο.
Αν στο περιβαλλον εντασεις και το προσωπικο, τοτε ειναι το αλφα και το ωμεγα για την επιλογη μου. Εχω ενθουσιαστει με μετρια ξενοδοχεια μονο και μονο επειδη συμπαθησα το προσωπικο τους.

2. Για τη γλωσσα, αν ηξεραν αγγλικα ή αν μπορουσαμε να συννενοηθουμε εστω και στη γλωσσα των χεριων δεν θα μ' ενδιαφερε να μιλουν ελληνικα. Αλλα νομιζω πως κοσμος που δεν μιλα καθολου ξενες γλωσσες θα το προτιμουσε.

3. Αν μιλουσαμε για μια πολη που δεν εχω επισκεφθει, θα ηθελα να μεινω σε ενα καταλυμα που να εχει χαρακτηρα της χωρας που ανηκει. Αν ειναι σε πολη που την ξερω δεν θα με πειραζε να βρω Ελλαδα στη διαμονη μου.

4. Αυτο νομιζω πως δεν θα επρεπε να το ρωτας. Το value for money ειναι απο τους σημαντικοτερους παραγοντες πιθανολογω για ολο τον κοσμο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.557
Μηνύματα
901.171
Μέλη
39.289
Νεότερο μέλος
Gåleånô

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom