ioanna balla
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- geneva!!!
- Ταξίδι-Όνειρο
- αμερική
στις 18/2 απο το ΑΤΜ του αεροδρομίου της Ζυρίχης 100 CHF....84,93 EURO....
EUR 1.00=CHF 1.177....
EUR 1.00=CHF 1.177....
απλά ετοιμάσου να δώσεις... πολλά, για τα μαγνητάκιαΚαλησπέρα!!! Ναι μαγνητάκια, και γενικά διάφορα σουβενίρ..Άρα είχα παραπληροφόρηση....Είπα και εγώ...Γιατί μου φάνηκε εξωφρενικό. Σε ευχαριστώ!!!
thank you!!!! πολυ χρησιμες πληροφοριες!!! θα γραψω σιγουρα ιστορια οταν γυρισωΣτη Βέρνη αξίζει να περπατήσετε στην παλιά πόλη, στα πλακόστρωτα με τα συντριβάνια... Για φαγητό μην καθίσετε στα άπειρα μαγαζιά που θα δείτε στην πλατεία (Ειχαμε φάει σε μια πιτσαρία με όμορφους καταλόγους και ευγενικά γκαρσόνια αλλα η πίτσα ήταν αίσχος! Για τη σαλάτα καλύτερα να μη το σχολιάσω...λίγη ρόκα με 5 σταγόνες λάδι!) Αφήστε την πλατεία και προχωρείστε παρακάτω. Θα περάσετε κάτω απο το μεγάλο ρολόι και θα μπείτε σε έναν μεγάλο,μεσαιωνικό, πλακόστρωτο δρόμο που θα κατηφοριζει ελαφρά.... Στο δεξί σας χέρι θα δείτε ενα εστιατόριο μετα απο κάποια μέτρα. Νομίζω ότι λέγεται arlekin και είχε τέλειο Fondue! Εχει και λίγα τραπεζάκια έξω, όπου μπορείτε να καθίστε κάτω απο τις αψιδωτες καμάρες και να απολαύσετε φαγητό ή καφε ακόμα και αν βρέχει... Μην παραλείψετε να δείτε τη θέα απο το παρκάκι πίσω απο το Κοινοβούλιο! Ειναι σημείο που μαζεύει συνήθως νεαρό κόσμο και απο εκει μπορείτε να δείτε το ποτάμι, τα όμορφα σπιτάκια με τις κεραμιδενιες στέγες , έναν επιβλητικό Πύργο σε ενα λόφο ανάμεσα σε δέντρα και στο βάθος, αν ο καιρός το επιτρέπει, επιβλητικά βουνά...Με λίγα λόγια ενα καθαρά Ελβετικο τοπίο! Κοντά στη Λουκέρνη ειναι το βουνό pilatus. Αν έχετε χρόνο και υπαρχει καλός καιρός, ανεβείτε με το τελεφερίκ...η θέα ειναι απίστευτη! Προϋπόθεση, όμως, να εχει καθαρό ουρανό γιατι αλλιώς θα βρίσκεστε πάνω απο τα σύννεφα, απολαμβάνοντας μεν τον ήλιο αλλα δε θα φαίνεται η όμορφη λίμνη της Λουκέρνης... Όσον αφορά στο GPS, αν και οι δρόμοι στην Ελβετία έχουν εξαιρετική σήμανση, θεωρώ ότι ειναι χρήσιμο για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού ακριβώς βρίσκεσαι, απο πού θα στρίβεις και αν τυχόν χάσεις καμία έξοδο να σου προτείνει εναλλακτικές στη συνέχεια. Καλές βόλτες και πειτε μας τις εμπειρίες σας μετα!!