• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εκτελεσαν ερωτευμενους στο Αφγανισταν...

LULLU

Member
Μηνύματα
3.601
Likes
8.129
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..σιγουρα τα εγκληματα δεν εχουν δικαιολογια ουτε φιλοσοφια και μεσα απο αυτα περασαν και τα δυτικα κρατη αλλα μπορεσαν και βγηκαν απο αυτο το κυκλο ..θυμηθητε τ εγκληματα τιμης στη χωρα μας δεν ειναι και τοσο παλια που να εχουν ξεχαστει εντελως..ευτυχως τα αφησαμε πισω μας...
Εκει δυστυχως η ζωη κυλαει με αργους ρυθμους για αναπτυξη , εδραιωση των ατομικων δικαιωματων και εγκληματα τετοια συμβαινουν καθημερινα ακομη και για πιο αθωα παραπτωματα ..,οπως του να βαψει τα νυχια του ενα κοριτσι 14 χρονων και να ακρωτηριαστει....:(
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.601
Likes
8.129
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
αυτη ειναι η θεση της γυναικας στη χωρα αυτη...

ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Εδώ και αρκετές δεκαετίες δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία επίσημα .,Έχουμε μόνο, τις μαρτυρίες των μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων οργανισμών ,που μαρτυρούν την πλέον άθλια κοινωνικά οικονομικά πνευματικά , θέση της γυναίκας στο πιο φτωχό κράτος του κόσμου….Ένα κράτος που από τα 16 εκατ κατοίκους στα τέλη 1970,πάνω από τα 2 εκατ,χάθηκαν στο πόλεμο με τη Ρωσία ,ενάμισι στον εμφύλιο αργότερα και αλλά 5 εκατ μετανάστευσαν στο Ιράν και Πακιστάν..
Τα στοιχεία που η UNICEF και ο ΟΗΕ μας δίνουν είναι τραγικά..
Το 97% των γυναικών έχει κατάθλιψη και το 80% άγχος ,το ένα τέταρτο θέλει να αυτοκτονήσει ,η 1 στις 6 πεθαίνει στη γέννα, το 86% άνω των 15 χρονών είναι αγράμματες
Στην Ταλιμπαν εποχή ο Ισλαμικός νόμος επέβαλε το παρακάτω τρόπο ζωής ,αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί ζωή…..
Επιβολή της μπούρκας
Να μην θεραπεύονται από άνδρα γιατρό
Να μην μορφώνονται
Να ξυλοκοπούνται δημόσια
Να λιθοβολούνται
Να μην γελούν δημόσια
Να μην μπαίνουν σε ταξί
Απαγορεύονται τα πολύχρωμα ρούχα
Να μην φωτογραφίζονται
Να μην πλένουν τα ρούχα σε ποτάμια
Να μην μπαίνουν σε λεωφορεία με άνδρες
Να μην εργάζονται
Απαγορεύονται τα καλλυντικά

Αλλά και 4 χρόνια μετά την Ταλιμπαν εποχή και ενώ το 2004 θεσπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικά δικαιώματα της γυναίκας, τις 68 από τις 249 έδρες της βουλής κατέχουν οι γυναίκες (25%),
, λιγότερο από τα μισά παιδιά πάνε σχολείο λόγω φόβου, αφού τα σχολεία καίγονται, οι δάσκαλοι δολοφονούνται ,τα ίδια τα παιδιά απάγονται, βιάζονται, δολοφονούνται…Ακόμη τα νοσοκομεία αρνούνται παροχή υγείας στις γυναίκες όταν δεν υπάρχουν γυναίκες γιατροί.. Έτσι το 97% δεν τυγχάνει περίθαλψης και μόνο το 8% έχει περίθαλψη από τις οργανώσεις αρωγής…..
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.152
Likes
10.973
Σχετικό: Αφγανές διαμαρτυρήθηκαν για το νόμο που επιτρέπει το βιασμό

Περίπου 300 γυναίκες από το Αφγανιστάν κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Καμπούλ, διαδηλώνοντας ενάντια σε ένα νέο νόμο που νομιμοποιεί το βιασμό εντός γάμου.
Ο νόμος, που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα, προβλέπει ότι ο σύζυγος μπορεί να απαιτεί σεξ από τη γυναίκα του κάθε τέσσερις μέρες, εκτός αν είναι άρρωστη. Επίσης ορίχει ότι η σύζυγος δε θα μπορεί να βγει από το σπίτι, αν δεν έχει πάρει την άδεια άντρα συγγενή της.
Ωστόσο, οι γυναίκες δέχθηκαν επίθεση από 1000 περίπου άτομα με πέτρες, που φώναζαν «Θάνατος στους σκλάβους των Χριστιανών». «Είστε σκυλιά. Δεν είστε σιίτισες» , είπε ένας άντρας.
Ο νόμος, που ισχύει μόνο στη Σιιτική μειονότητα, έχει προκαλέσει και τη διεθνή κατακραυγή. Έτσι, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα αναθεωρηθεί και δε θα εφαρμοστεί στην αρχική του μορφή.

zougla - 15/04/09
 
Last edited by a moderator:

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.964
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Κατα βαση ειμαστε πρωτα συναθρωποι και υστερα δυτικοι. Και δεν
δεν καταλαβες καθόλου αυτό που είπα!!! αλλο το συναίσθημα και άλλο η πραγματικότητα.
το μόνο που μπορείς να κάνεις για αυτα ειναι να νιώθεις τυχερός που δεν γεννήθηκες εκεί!!ειλικρινά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.456
Likes
7.858
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
λιγότερο από τα μισά παιδιά πάνε σχολείο λόγω φόβου, αφού τα σχολεία καίγονται, οι δάσκαλοι δολοφονούνται ,τα ίδια τα παιδιά απάγονται, βιάζονται, δολοφονούνται…Ακόμη τα νοσοκομεία αρνούνται παροχή υγείας στις γυναίκες όταν δεν υπάρχουν γυναίκες γιατροί.. Έτσι το 97% δεν τυγχάνει περίθαλψης και μόνο το 8% έχει περίθαλψη από τις οργανώσεις αρωγής…..
:roll:
δεν ειδα ευαισθητους δηθεν πολίτες να διαμαρτύρονται εναντίων αυτών των Ταλιμπάν η οπως αλλιως αποκαλούνται οι θρησκευτικά φανατίλες που ευθυνονται για αυτά τα αίσχη!

οντως νιωθω κ εγώ πολύ τυχερός που δεν γεννηθηκα σε μια τέτοια κοινωνία!
 

afriend

Member
Μηνύματα
26
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου να'ναι με καλή παρέα
:roll:
δεν ειδα ευαισθητους δηθεν πολίτες να διαμαρτύρονται εναντίων αυτών των Ταλιμπάν η οπως αλλιως αποκαλούνται οι θρησκευτικά φανατίλες που ευθυνονται για αυτά τα αίσχη!

οντως νιωθω κ εγώ πολύ τυχερός που δεν γεννηθηκα σε μια τέτοια κοινωνία!

Καλημέρα Θάνο και υπόλοιποι

Συμφωνώ γενικά με αυτά που γράφεις, αλλά πιστεύεις ότι εκεί ο κόσμος μπορεί εύκολα να διαμαρτυρυθεί;

Δεν είμαι ειδικός σ΄αυτά, αλλά κάτι μου λέει ότι αν ήταν τόσο εύκολο θα είχαν ήδη αντιδράσει σ' αυτό το καθεστώς.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.964
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Και να σκοτωθώ, δεν έγινε και τίποτε σπουδαίο», έλεγε την Κυριακή σε μια φίλη της η Αφγανή Σιτάρα Ατσακζάι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ. Μία ώρα αργότερα, έπεφτε νεκρή από τις σφαίρες των Ταλιμπάν.

Oι Ταλιμπάν ξέρουν ότι οι πραγματικοί μεταρρυθμιστές στο Αφγανιστάν είναι οι γυναίκες και γι΄ αυτό τις έχουν βάλει στόχο. Η Σιτάρα Ατσακζάι αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών και ήταν μία από τις τρεις γυναίκες που είχαν εκλεγεί στο επαρχιακό συμβούλιο της Κανταχάρ. Πριν από μερικές ημέρες, οι Ταλιμπάν την είχαν επικηρύξει για 300.000 ρουπίες και οι φίλοι της την είχαν συμβουλέψει να μη συμμετάσχει την Κυριακή στη συνεδρίαση του επαρχιακού συμβουλίου. Εκείνη δεν τους άκουσε. Την πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν πάνω στο ρίκσο, το παραδοσιακό καρότσι μεταφοράς ανθρώπων, και επέστρεφε στο σπίτι της.

Προτιμούσε τα ρίκσο για τις μετακινήσεις της, αντί για τα θωρακισμένα Χάμβι, επειδή πάνω σ΄ αυτά και φορώντας την μπούρκα τραβούσε λιγότερο την προσοχή...

Η Ατσακζάι είχε διπλή- αφγανική και γερμανική- υπηκοότητα, ήταν δασκάλα, όπως οι γονείς της, και είχε επιστρέψει το 2004 από τη Γερμανία στο Αφγανιστάν για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας της- ο σύζυγός της, ένας Γερμανός καθηγητής της Χημείας, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Κανταχάρ. Πολλές γυναίκες της πόλης τη θεωρούσαν πρότυπο. «Ήμουν υπερήφανη που έβλεπα μια γυναίκα τόσο υπερήφανη για τον εαυτό της», λέει μία επιχειρηματίας που τη γνώριζε από παιδί. «Ακόμη κι όταν ήταν παρόντες άνδρες, σήκωνε το κεφάλι της τόσο ψηλά, με τέτοια υπερηφάνεια που έκανε κι εμένα υπερήφανη που ήμουν κοντά της». Πέρυσι, στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οργάνωσε μια «προσευχή για την ειρήνη» σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της πόλης. Συμμετείχαν περίπου 1.500 γυναίκες, όμως φέτος τους απαγορεύτηκε να μπουν στο τέμενος κι έτσι συγκεντρώθηκαν στο κτίριο που στεγάζει την Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Ήταν μια πολεμίστρια, ήταν μια γενναία γυναίκα και ανέκαθεν αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών και για τα δικαιώματα των φτωχών· γι΄ αυτό δεν τους άρεσε», λέει ο 32χρονος ανιψιός της Ατζμάλ Μαϊουάντ που είναι εγκατεστημένος στον Καναδά. «Είναι μια απώλεια για όλους· για τη δημοκρατία, βασικά, επειδή αγωνιζόταν για όλους».

Ο φόνος της μπορεί να οφείλεται στην έντονη αντίθεση που εξέφρασε στον νέο νόμο της κυβέρνησης Καρζάι που νομιμοποίησε τον βιασμό εντός του γάμου. Μπορεί όμως και να οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι ήταν γυναίκα και ασχολούνταν με την πολιτική. «Το Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για τις γυναίκες», σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση Womankind Worldwide. «Είναι ένα μέρος όπου γυναίκες αυτοπυρπολούνται για να ξεφύγουν από τη βία, όπου κορίτσια οκτώ χρονών παντρεύονται ηλικιωμένους και 60% των γάμων είναι καταναγκαστικοί».

πηγή.τα νέα.
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Με αυτα που γραφετε εχω σοκαριστει ακομα περοσσοτερο. Δεν ηξερα πχ οτι υπαρχουν και νομοι που να κατοχυρωνουν τα "δικαιωματα" των αντρων. Πραγματικα μενω αφωνη...
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.618
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Θυμάμαι βέβαια, οτι κάποιοι πανηγύριζαν όταν επικράτησε η επανάσταση των Ταλιμπάν...
Το ίδιο έκαναν και με τους ιμάμηδες του Ιράν.
Μόνο και μόνο για πολιτικούς λόγους.
"Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου" , η φιλοσοφία τους.
Οποιος εχει δει φωτό της Αφγανικής κοινωνίας της 10ετίας του 70 θα καταλάβει.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το χειροτερο ειναι οτι μεσα στα πλαισια της χειραγωγησης της κοινης γνωμης για την εισβολη στο Αφγανισταν ηταν και η αθλια θεση της γυναικας. Αναρωτιεμαι σε τι βελτιωθηκε η θεση της μετα την ταχα μου "ανατροπη" του καθεστωτος των Ταλιμπαν; Αλλη μια προφαση....
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.618
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Εχεις απόλυτο δικιο.
Από προφάσεις τέτοιου είδους, χορτάσαμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.213
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom