Vito
Member
Λογικά αν κάνεις το ταξίδι χειμώνα , δεν θα έχει πολλούς τουρίστες!Μια και πιάσαμε το θέμα "υπερσιβηρικός" και ανεξάρτητα από την εκπομπή, να πω κι εγώ δυο κουβέντες.
Προσωπικά, έχω αποφασίσει να μην ΚΑΝΩ τον υπερσιβηρικό ως ταξίδι, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να τον χρησιμοποιήσω. Με ενδιαφέρει να πάω (κάποια στιγμή) στη Σιβηρία, και να γυρίσω αρκετά (σε ένα ή σε περισσότερα ταξίδια, αν η άδεια είναι πρόβλημα), από τα Altai ως το Norilsk κι από το Yekaterinburg ως το Yakutsk, κι ακόμα παραπέρα ίσως. Κάποια μέρη είναι πάνω στη διαδρομή του τρένου, μπορεί να το χρησιμοποιήσω, όπως μπορεί να χρησιμοποιήσω και λεωφορεία, τζιπ, αεροπλάνα, μαρσούτκες, ταξί ή οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αλλά για μένα το τρένο αυτό θα είναι ένα μέσο, όχι ο σκοπός του ταξιδιού. Και ναι, θέλω την εμπειρία της συναναστροφής με ντόπιους στο Ρώσικο τρένο, ίσως να επιλέξω κάποιο κομμάτι που θα προσφέρεται να το κάνω με τρένο για το λόγο αυτό, αλλά φοβάμαι ότι από το 2008 που πήγε ο @Vito ως το 2020+ που θα πάω εγώ, η αναλογία ντόπιων/τουριστών στο τρένο θα έχει αλλάξει πολύ εις βάρος μου.
...και το χειμώνα η Βαικάλη τα ΣΠΑΕΙ!! κυριολεκτικά και μεταφορικά! Να είσαι πάνω στη λίμνη με αμάξι, να σπάει ο πάγος , να εμφανίζεται το νερό της λίμνης και σε κλάσματα δευτερολέπτου να ξαναπαγώνει λόγω χαμηλής θερμοκρασίας.
Από την άλλη, το χειμώνα μπορεί να είναι λίγο βαρετή η μονοτονία του χιονιού...