mixalis21
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Πολωνία (Κρακοβία)
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ακόμα το ψάχνω.
Καλημέρα , εγώ τα εισιτήρια της Όπερας , όταν είχα επισκεφθεί την Βιέννη, τα είχα πάρει από το www.viennaconcerts.com . Με μία γρήγορη ματιά που έριξα, για τον μήνα Δεκέμβριο έχουν όλα πουληθεί. Γενικά για αυτές τις ημερομηνίες, όσον αφορά την όπερα , είναι λίγο δύσκολα. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι για την παράσταση τις πρωτοχρονιάς δηλώνεις συμμετοχή από τον προηγούμενο χρόνο και παίρνεις εισιτήριο κατόπιν κλήρωσης. Τώρα όσον αφορά την πόλη της Βιέννης εάν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε τα μουσεία και τα αξιοθέατα , θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στο VIENNA PASS (www.viennapass.com), εγώ με ένα πρόχειρο υπολογισμό είχα γλιτώσει αρκετά χρήματα.
Για την Μπρατισλάβα δεν θα σου το πρότεινα , είναι μεν κοντά (60 χιλ. περίπου) , αλλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο , που να αξίζει να χάσεις μία μέρα από την Βιέννη. Γενικά 4-5 μέρες για την Βιέννη δεν είναι πολλές , πόσο μάλλον για την συγκεκριμένη περίοδο.
TIP: Προσοχή εάν ψάχνεις ηλεκτρονικά εισιτήρια για την όπερα , γιατί εκτός από το κλασικό κτίριο της όπερας της Βιέννης , υπάρχει και δεύτερη όπερα που ανεβάζει διαφορετικές παραστάσεις σε άλλο κτίριο. Επίσης προσοχή στους πλανόδιους που θα συναντήσετε στους δρόμους της Βιέννης και θα σας πουλούν εισιτήρια της Όπερας (συνήθως είναι κονσέρτα μουσικής που γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους).
Για την Μπρατισλάβα δεν θα σου το πρότεινα , είναι μεν κοντά (60 χιλ. περίπου) , αλλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο , που να αξίζει να χάσεις μία μέρα από την Βιέννη. Γενικά 4-5 μέρες για την Βιέννη δεν είναι πολλές , πόσο μάλλον για την συγκεκριμένη περίοδο.
TIP: Προσοχή εάν ψάχνεις ηλεκτρονικά εισιτήρια για την όπερα , γιατί εκτός από το κλασικό κτίριο της όπερας της Βιέννης , υπάρχει και δεύτερη όπερα που ανεβάζει διαφορετικές παραστάσεις σε άλλο κτίριο. Επίσης προσοχή στους πλανόδιους που θα συναντήσετε στους δρόμους της Βιέννης και θα σας πουλούν εισιτήρια της Όπερας (συνήθως είναι κονσέρτα μουσικής που γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους).