• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αυστρία Εκλεισα για Βιεννη!Τη βοηθεια σας παρακαλω..!!

paefstra

Member
Υπολογισε 20 ευρω για ενα γευμα σε εστιατοριο μετριο, εννοειται, υπαρχουν πολυ ακριβοτερα, 5 ευρω για βρωμικο στο δρομο και ακριβο καφε. Μπυρα δε θυμαμαι γιατι δεν πινω.
Τις τιμες των μουσειων θα τις βρεις, 10-15 ευρω. Η γνωμη μου ειναι πως πολυ δυσκολα και μονο αν δεν καθησεις σε εστιατορια η αν εχει πρωινο το ξενοδοχειο.
Το μετρο δεν ηταν ιδιαιτερα ακριβο, δεν θα ξοδευτεις στις συγκοινωνιες. Ακριβη πολη παντως.
Αν πας με βαση το budget, καλυτερα να μεινεις Μπρατισλαβα και να πας ημερησια για τα μουσεια.

Ταξίδι-Όνειρο
New York
Εμείς οι φοιτητές είμαστε χαμαιλέοντες αγαπητή. Να είναι καλά τα μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη που μας έχουν κάνει να έχουμε ανοσία στα πάντα :p ..Προτιμώ να τρώω κάθε μέρα βρώμικο, να παίρνω καφέ και μπύρα στο χέρι παρά να μείνω στην Μπρατισλάβα. Η Βιέννη απ ότι έχω δει είναι μακράν ανώτερη. Απλά αναρωτιόμουν αν είναι τόσο ακριβή όσο έχω ακούσει.

paefstra

Member
Ειναι ακριβη για αυτο που ειδα, το οποιο ηταν πολυ κατωτερο των προσδοκιων μου. Πιο ακριβο και αδιαφορο ταξιδι δεν εχω κανει. Το οτι ειστε φοιτητες θα σας σωσει στα μουσεια. Τα οποια δεν αξιζουν καν ιδιαιτερα τα λεφτα τους. 20 ευρω για να δεις Klimt, και οχι καμια τεραστια συλλογη, ελεος καπου. Οταν στο Uffizi με λιγοτερα βλεπεις ολη την ευρωπαικη Αναγεννηση...
Θυμηθηκα το 7ευρο για ενα γλυκο στα ιστορικα καφε της Βιεννης τωρα και φρικαρα.

Last edited:

noobtraveller

Member
Θα μου επιστρέψεις να διαφωνήσω. Είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής και μακράν πιο φθηνή από τη Ζυρίχη, που κάποτε κατείχε τα σκήπτρα. Ας αφήσουμε αυτό το κομμάτι όμως, διαφωνώ κυρίως για τα μουσεία. Το Belvedere δεν είναι μόνο το φιλί του Κλιμτ, συμπεριλαμβανει σπουδαίους ζωγράφους .Μάλιστα είναι 15 ευρώ, αν πας μόνο για το φιλί στο upper, αν θυμάμαι καλά. Ομοίως, το Albertina είναι ένα mini Reina Sofia, με πολύ καλή έκθεση φωτογραφίας στο ισόγειο . Μάλιστα, πέτυχα στον επάνω όροφο Μαλεβιτς και Σανγκαλ. Έπειτα υπάρχει το μουσείο φυσικής ιστορίας(αξιοπρεπεστατο) και το Kunsthistorisches απέναντι,για να μην ξεχάσω και παραδίπλα το museumquartier. Προσωπικά, αν πήγαινα για 1η φορά, θα πηγαινα οπωσδήποτε Belvedere, για την περιοχή, αλλά και για το μουσείο, στο albertina και το μουσείο φυσικής ιστορίας.Θα άφηνα απ'έξω τα παλάτια και το kunsthistorisches, μιας και με τόσα μουσεία και παλάτια σε διάφορες χώρες, τα βαρέθηκα να πω την αλήθεια .

Ειναι ακριβη για αυτο που ειδα, το οποιο ηταν πολυ κατωτερο των προσδοκιων μου. Πιο ακριβο και αδιαφορο ταξιδι δεν εχω κανει. Το οτι ειστε φοιτητες θα σας σωσει στα μουσεια. Τα οποια δεν αξιζουν καν ιδιαιτερα τα λεφτα τους. 20 ευρω για να δεις Klimt, και οχι καμια τεραστια συλλογη, ελεος καπου. Οταν στο Uffizi με λιγοτερα βλεπεις ολη την ευρωπαικη Αναγεννηση...

alma

Member
Ειναι ακριβη για αυτο που ειδα, το οποιο ηταν πολυ κατωτερο των προσδοκιων μου. Πιο ακριβο και αδιαφορο ταξιδι δεν εχω κανει.
Προβληματιζόμουν αν έχω κάνει καλά που ενώ έχω πάει σε πιο μακρινούς και καμιά φορά ακόμα και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς δεν έχω πάει ακόμα Βιέννη.Και τα σχόλια που έχω ακούσει είναι αντιφατικά.Ή αρκετά θετικά ή αρκετά αρνητικά σαν αυτά που λες κι εσύ τώρα...Πολύ ακριβή για αυτό που προσφέρει κλπ.
Κάποια στιγμή θα την έβλεπα βέβαια αλλά και με τα δικά σου σχόλια,δεν μετανιώνω που το καθυστέρησα....

paefstra

Member
Δεν ειπα οτι ειναι στο επιπεδο της Ζυριχης, φυσικα. Αλλα καθε μερα ενα μουσειο και καφες και μπυρες και φαγητο και αν χαλασει ο καιρος δε μπορεις να τη βγαλεις περπατωντας η στα παγκακια των παρκων αρα καπου θα μπεις να καθησεις με αρκετο κοστος, με 50 ευρω δε βγαινει ευκολα. Απο μουσεια πηγα μονο σε δυο και στην Οπερα γιατι ειχαμε ηδη ξεπαραδιαστει για το ξενοδοχειο, το οποιο ειναι αλλη πικρη ιστορια.

Προβληματιζόμουν αν έχω κάνει καλά που ενώ έχω πάει σε πιο μακρινούς και καμιά φορά ακόμα και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς δεν έχω πάει ακόμα Βιέννη.Και τα σχόλια που έχω ακούσει είναι αντιφατικά.Ή αρκετά θετικά ή αρκετά αρνητικά σαν αυτά που λες κι εσύ τώρα...Πολύ ακριβή για αυτό που προσφέρει κλπ.
Κάποια στιγμή θα την έβλεπα βέβαια αλλά και με τα δικά σου σχόλια,δεν μετανιώνω που το καθυστέρησα....
Δεν προτεινω να τη βγαλεις απο τα σχεδια, προτεινω ενα διημερο τρεχοντας στα μουσεια- τα παλατια με βρισκουν αδιαφορη τελειως-και μετα βουρ για Βουδαπεστη η καπου αλλου. 5 μερες δε μπορει να σε κρατησει εκτος αν δεις τα παντα ολα, με κοστος αναλογο βεβαια. Παντως περπατωντας ολη μερα, δεν βγαινει η μερα.
Η ενσταση μου ειναι αν γινεται η Βιεννη ως budget προορισμος και ειδα οτι 50 ευρω τη μερα δεν εφταναν με μουσεια- και μαλιστα χωρις ποτα.

Last edited by a moderator:

noobtraveller

Member
Το έγραψα σε σχέση με την ποιότητα ζωής, όχι για να απαντήσω στην ερώτηση του φίλου . Εμείς μείναμε στο motel one δίπλα στην όπερα, δίκλινο γύρω στα 70-75 ευρώ, όλα τα αξιοθέατα δίπλα. Μάλιστα, χάλασα λιγότερα λεφτά σε σχέση με τη Λισσαβόνα με ίδιες τιμές αεροπορικών και ξενοδοχείων πάνω κάτω . Εκεί που διαφωνώ είναι στα μουσεία, δε θα με άφηναν αδιάφορο τα μουσεία της Βιέννης και το λέω γνωρίζοντας ότι δεν είμαι οπαδός των μουσείων.

paefstra

Member
Επειδη ειμαι οπαδος, επιμενω οτι ειναι πολυ ακριβα για τις συλλογες τους.
Αναρωτιεμαι πως καταφερατε να χαλασετε περισσοτερα στ Λισαβωνα οπου η καταπληκτικη Εθνικη Πινακοθηκη εχει εισιτηριο μολις 6 ευρω- 3 το φοιτητικο-και ενδεικτικα το μεσο κοστος του καφε ηταν 1,5 ευρω, κατω απο το μισο της Βιεννης, το ιδιο και το φαγητο στη μιση τιμη,γλυκα σε κεντρικα ζαχαροπλαστεια 2,5-3. Τι να λεμε, αλλος πλανητης...

mariadas

Member
Κάνω μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίξω τσάμπα νέο θέμα...

Στην Βιέννη 5 μέρες με μπάτζετ 50 ευρό την ημέρα μπορείς να περάσεις ? Χωρίς πολλά πολλά..Φαγητό μέτριο, κάνα καφέ, μπύρα, μουσεία κτλ ? Και το 5ήμερο φτάνει για να δεις τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης ?
**Να σημειωθεί ότι μπορώ να περπατήσω 20-25χλ περίπου κάθε μέρα και δεν χρησιμοποιώ εύκολα μέσα μεταφοράς..Προτιμώ ποδήλατο και πόδια.**
Μια χαρά είναι το budget! Οι τιμές είναι σαν να ζεις στην Αθήνα. Φαγητό με κρασί 15-20 ευρώ σε καλό εστιατόριο (ενδεικτικά Figlmuller,Esterhazykeller), καφές 3, 50-4 ευρώ (ενδεικτικά Phil, Kleins, Alt Wien). Για μπύρα πήγαμε στο 1516 Brewing Company. Φυσικά υπάρχουν και τα ακριβά καφέ που προτείνουν οι τουριστικοί οδηγοί αλλά δεν θα χάσετε και τίποτα αν δεν πάτε (εμείς τα επισκεφθήκαμε και πληρώσαμε όντως 7 ευρώ τον καφέ και 7 ευρώ το ομώνυμο γλυκό). Αν είστε λάτρεις της όπερας και αντέχετε την αναμονή πηγαίνετε στην Όπερα της Βιέννης στις θέσεις για όρθιους (γύρω στα 5 ευρώ ανάλογα τη θέση αλλά πρέπει να περιμένεις 2-3 ώρες στην ουρά). Αφού σας αρέσει το περπάτημα αξίζει μια βόλτα στους οινεωνες περιφερειακά της πόλης όπου μπορείτε να βρείτε τα κρυμένα heurigers για να δοκιμάζετε κρασιά (4-5 ευρώ το ποτήρι). Στη Βιέννη γεύτηκα τα ωραιότερα κρασιά και τους ωραιότερους καφέδες σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχω επισκεφθεί.

marquis

Member
Κάνω μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίξω τσάμπα νέο θέμα...

Στην Βιέννη 5 μέρες με μπάτζετ 50 ευρό την ημέρα μπορείς να περάσεις ? Χωρίς πολλά πολλά..Φαγητό μέτριο, κάνα καφέ, μπύρα, μουσεία κτλ ? Και το 5ήμερο φτάνει για να δεις τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης ?
**Να σημειωθεί ότι μπορώ να περπατήσω 20-25χλ περίπου κάθε μέρα και δεν χρησιμοποιώ εύκολα μέσα μεταφοράς..Προτιμώ ποδήλατο και πόδια.**
Οι συγκοινωνίες συμφωνώ είναι το τελευταίο. Τα μουσεία είναι το ακριβότερο καθότι είναι πολλά και καλά, αν σας αρέσουν οι περίοδοι που καλύπτουν, αλλά με μικρές -έως υποτυπώδεις- εκπτώσεις για φοιτητές.
Για φαγητό βρίσκετε κάπου με 10 ευρώ, ειδικά αν δεν ψάχνετε στο ιστορικό κέντρο. Το ίδιο ισχύει και για καφέ/γλυκό, ό,τι δεν είναι στο κέντρο είναι σε νορμάλ ευρωπαϊκές τιμές.

Σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη είναι ακριβή, αλλά αν δεν κινηθείτε στα τουριστικά και προσέχετε σας βγαίνουν τα λεφτά αυτά, δεδομένου βέβαια ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η διαμονή.

Μην κάνετε τον κόπο να μείνετε Μπρατισλάβα, σαφώς υποδεέστερη κατ'εμέ. Αν δείτε ότι σας παίρνει μπορείτε να τη διαλέξετε για μονοήμερη.

Last edited:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Συμφωνώ με @noobtraveller για τα μουσεία, σε όλα εκτός από το φυσικής ιστορίας (δεν επισκέπτομαι ποτέ τέτοια μουσεία) και το albertina που το παρέλειψα. Προσθέτω και το Leopold και μπορώ να πω ότι τα μουσεία της Βιέννης με ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό. Μου αρέσει βέβαια ο Klimt και οι λοιποί, αλλά περισσότερο ο Schiele, οπότε ήμουν στο κατάλληλο μέρος. Από παλάτια όμως μόνο απ' έξω πέρασα και τις δυο φορές που πήγα.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι ακριβή πόλη, ιδίως στο θέμα της διαμονής. Έχει πολύ περιορισμένες οικονομικές επιλογές στο κέντρο. Όμως: το street food δηλαδή τα λουκάνικα είναι πέρα κάθε υποψίας, νόστιμα και χορταστικά. Το σνίτσελ σε επιλεγμένα φαγάδικα (προτείνω το μη κυριλέ
Schnitzelwirt) σώζει ζωές και πορτοφόλια καθώς έρχεται σε μεγάλες ποσότητες. Γύρισα και έτρωγα φακές για μια βδομάδα :bleh:. Οι καφέδες και οι μπύρες, πάλι σε προσεκτικά επιλεγμένα μέρη (όχι δεν έκατσα ποτέ στο γνωστό ζαχαροπλαστείο), κοστίζουν όσο στην Αθήνα, που βέβαια δεν είναι φθηνή πόλη. Και νυχτερινή ζωή μπορείς να βρεις.
Η Βιέννη δεν με απογοήτευσε και πέρασα καλά.
Ε όχι και 2 μέρες μόνο @paefstra!

noobtraveller

Member
Paefstra τα φθηνά και ακριβά είναι σχετικά . Δεν έχω πρόβλημα να τα δώσω σε γλυκά στο καφέ central για παράδειγμα και να ακούσω ζωντανή κλασική μουσική,μια φορά θα το ζήσω, εξάλλου πόσες φορές τα χουμε δώσει στην Ελλάδα, ειδικά παλιότερα;
11 ευρώ σε θεωρείο στην όπερα, όπου είχα περιορισμένη ορατότητα, αλλά έπειτα έφυγαν οι διπλανοί και είδα μια χαρά. Υπάρχει και το vapiano , με 10-12 ευρώ έχεις καθαρίσει, όταν εξαντλήσεις εστιατόρια και θες κάτι γρήγορο.

Πάμε τώρα σε μερική σύγκριση Λισαβόνας - Βιέννης που ρώτησες, σε αυτά που πήγα, όχι συγκρίσεις μουσείων

1.fado 17ευρω(40 με φαγητό)-όπερα 11
2.ταρτακια στο belem 3x1.5(?)+10 το τραμ - demel /central με τα πόδια 7 ευρώ
3 Upper Belvedere 15euro με τα πόδια vs Belem-μνημειο ανακαλυψεων-μοναστηρι...

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.605
Μέλη
39.354
Νεότερο μέλος
apostolis papadia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom