• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

"Εθνικά πιάτα" χωρών

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
καλή ερώτηση. βασικά είναι τα βλαστάρια ενός θάμνου που το λέμε τσιτσιραυλιά στο πήλιο τα μαζέυουν στο βουνό τον απρίλιο-μάιο. και βλέπω ότι στο internet πολλοί το αναφέρουν σαν αγριοφυστικιά. ίσως μπορείς να το βρεις σε μαγαζιά με τοπικά-παραδοσιακά προιόντα... καλή τύχη

edit: συνήθως φυτρώνει σε γκρεμώδη σημεία με όχι πολύ πυκνή βλάστηση!
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
PABELLON CRIOLLO:Βενεζουελα

Δεν εχω γευτει και πολλες ''κουζινες'' στη ζωη μου,ομως δε μπορω να ξεχασω το ''εθνικο πιατο'' της Βενεζουελας(σχεδον αντιστοιχο ειναι και το κολομβιανικο,αν δεν κανω λαθος μπαντεχα παισα ονομαζεται..) στο οποιο με εκανε μεγαλη εντυπωση ο συνδυασμος των γευσεων μεταξυ τους... o_OΣυγκεκριμενα ειχε σε ενα πιατο τα εξης..:Μαυρα φασολια απο τη μια,ρυζακι παραδοσιακο απο την αλλη,λιγο κρεατακι (ενα ειδος ''κοκκινιστου'' σα να λεμε.. :lol:),ενα ειδος μπανανας(πλατανο)τηγανητο στα πλαγια,και απο πανω ενα αυγο ματι... :shock: :shock:!!οκκ,δεν ειμαι και κανενας που εχει και ιδιαιτερη αποψη στα του φαγητου,αλλα με φανηκε πολυ ντεκαντανς το πιατο :haha: :haha:..πολυ οτι να ναι,πολλες διαφορετικες γευσεις μαζι σε ενα πιατο,αν και γευστικοτατο,ισως επειδη το εφαγα μια και μοναδικη φορα,και οχι παραπανω,μετα απο ταξιδι 22 ωρων απο το Καρακας στο Σαν Κριστομπαλ,οποτε πεινουσα και σαν λυκος,και το ειδα μπερεκετισιο :haha: :haha: :haha: Η φωτο ειναι απο το πιατο που μας σερβιρανε.. ;)
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κοτόπουλο με Ουίσκι (διεθνής κουζίνα)

Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι.
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι,ελαιόλαδο και μπείκον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία
ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.
Σερβιριστήτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το.
Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε καταλληλο σκευος.
Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι. Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές.
Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.
Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.
Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων, κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο, ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε, βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκοκαλέκρα και καβετάστε κανα' δυό φατήρια κίσκη αμόκα. Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .
3 λοτήρια αρφότερα ....ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.
Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας.
Μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια κου ειμαστε εδω μάτω απομελειώστε το δουκάλι του ρίσκι.
Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι.
Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ. Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα και καθαρίστε το μπο****λο που δημιουργήσατε στην κουζινα.
:haha:
Την αλλη βδομάδα θα δοκιμασουμε την Κρητικη συνταγη :Κατσικακι με τσικουδια!!!!
τόσο κλάμα...από τα γέλια χρόνια είχα να ρίξω!καταπληκτικό!!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.614
Likes
22.503
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Haggis - Παραδοσιακό φαγητό της Σκωτίας
Αποτελείται απο εντόσθια αρνιού....και αλεύρι βρώμης.

Αυτό που μου έφεραν είχε κάτω μία στρώση πουρέ πατάτας, απο πάνω ήταν το παραδοσιακό Haggis και η σώς ήταν με whisky . Και δύο παξιμάδια βρώμης...Αυτό το φαγητό θέλει ψωμί και πολύ μάλιστα !
Το παρήγγειλα με ρίσκο να μείνω νηστική ή να παραγγείλω μετά άλλο πιάτο. Ήταν νόστιμο ! Αλλά βαρύ....
Το έφαγα όλο ( μάλλον πεινούσα πολύ :) )
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.938
Likes
44.908
IMG_0062.JPG
Κάτι λίγο έξω από τις συνήθειες μου. pani cu la meuza , σάντουιτς με σπλήνα, λεμόνι και τυρί στο Παλέρμο. Η πρώτη μπουκιά είναι λίγο ζόρικη, μετά ως τη μέση το συνηθίζεις. Γενικά βαριά γεύση αλλά το έτρωγαν όλοι.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.614
Likes
22.503
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κοτόπουλο με Ουίσκι (διεθνής κουζίνα)

Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι.
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι,ελαιόλαδο και μπείκον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία
ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.
Σερβιριστήτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το.
Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε καταλληλο σκευος.
Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι. Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές.
Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.
Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.
Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων, κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο, ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε, βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκοκαλέκρα και καβετάστε κανα' δυό φατήρια κίσκη αμόκα. Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .
3 λοτήρια αρφότερα ....ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.
Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας.
Μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια κου ειμαστε εδω μάτω απομελειώστε το δουκάλι του ρίσκι.
Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι.
Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ. Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα και καθαρίστε το μπο****λο που δημιουργήσατε στην κουζινα.
:haha:
Την αλλη βδομάδα θα δοκιμασουμε την Κρητικη συνταγη :Κατσικακι με τσικουδια!!!!
:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha: πολύ καλόοοοοο !
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.614
Likes
22.503
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
View attachment 210762 Κάτι λίγο έξω από τις συνήθειες μου. pani cu la meuza , σάντουιτς με σπλήνα, λεμόνι και τυρί στο Παλέρμο. Η πρώτη μπουκιά είναι λίγο ζόρικη, μετά ως τη μέση το συνηθίζεις. Γενικά βαριά γεύση αλλά το έτρωγαν όλοι.
Τέτοια τρώνε στη Σικελία ; Να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω :D:D:D
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.938
Likes
44.908
Το φαγητό στη Σικελια ήταν άπαιχτο. Αυτό ήταν λίγο τραβηγμένο και τέλος πάντων πόσες φορές έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις κάτι τόσο ιδιαίτερο;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.177
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom