• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εθελοντισμός

dmdoc

Member
Επειδή διάβασα ένα άρθρο πρόσφατα,λέω ορισμένες σκέψεις:
Εθελοντής δεν σημαίνει και άχρηστος ή τεμπέλης.Έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και ευθύνες,και οφείλει να δείξει ίδια συνέπεια,σα να πληρωνώταν.Αν κάτι τον ενοχλέι σε αυτό,ας κάτσει σπίτι του.Δλδ ο εθελοντής γιατρός,δεν θα παρέχει όλη την θεραπεία(γιατί δεν πληρώνεται)και θα αφήσει και κανά παιδάκι να πεθάνει...είπαμε δεν έχουμε απαιτήσεις γιατί είναι εθελοντής.
Και όμως τα παραπάνω έχουν ειπωθεί από κατά τα άλλα νοήμονα όντα...

dmdoc

Member
Και κάτι ακόμα...
αν ο εθελοντής κάνει ένα λάθος,μια γκέλα,ένα ατόπημα,αυτομάτως αυτό έχει αντίκτυπο και συνέπεια στον αρχηγό της ομάδας που τον διάλεξε για αυτή τη δουλειά.Λογικό και προφανές...όπως ακριβώς και ένας πρωθυπουργός λογοδοτεί για κάθε ανοησία των υπουργών του...εκτός και αν ο εθελοντισμός έχει την δομή της πολιτικής...αποφασίζω και διατάζω.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
ο καθε υπουργος καλε μου δεν ειναι εθελοντης......μην τρελαθουμε κιολας.....
καλοπληρωνεται!

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
δεν εχω καταλαβει ακομα την προβληματισμο σου πανω στο θεμα που ανοιξες.
ασχολουμαι με τον εθελοντισμο παρα πολλα χρονια και κανεις δεν ειπε οτι ο εθελοντης ειναι τεμπελης η' αχρηστος.
ειμαι σε πολλες εθελοντικες οργανωσεις και καθε χρονο βοηθαμε πολλους ανθρωπους οπως μπορουμε και με οτι μεσα εχουμε.
ποτε ομως στις ομαδες που ημουν δεν ειχαμε κανεναν αχρηστο η' τεμπελη εθελοντη.
φανταζομαι ομως οτι δεν γραφεις για αυτο αλλα για εναν moderator απο εδω μεσα.
κατα την αποψη μου και χωρις να θεωρηθει οτι καλυπτω κατι,πιστευω οτι πρεπει να περιμενεις να σου απαντησει το συγκεκριμενο ατομο και οχι να προσβαλεις ολους εμας που προσπαθουμε για κατι καλυτερο.
οπως πολυ σωστα ειπε και ο taver μπορεις να γινεις και εσυ εθελοντης moderator και να κανεις οτι κα εμεις.αλλωστε χρειαζομαστε βοηθεια με τοση δουλεια που βγαινει τελευταια.......

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
αυτό που εγω καταλαβαίνω είναι οτι οταν προσφέρουμε εθελοντικά,
προσφέρουμε με τον ίδιο τρόπο, σαν να μην ήταν σε εθελοντική βάση, αλλα σε επαγγελματική...
δηλαδη με την ιδια διάθεση, μεράκι, στάνταρ και απαιτήσεις.

και όταν κάτι δεν κάνουμε καλά και σωστά στην εθελοντική μας προσφορά, δεν χρησιμοποιούμε ως άλλοθι τον εθελοντικό χαρακτήρα της προσφοράς...

και ούτε λέμε μουλαρώνοντας, αν σου αρέσει, αυτό προσφέρω και αν δεν σου αρεσει σηκω και φύγε...

ακουμε, καταγράφουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερα, αποδεχόμενοι κάθε καλόπιστη κριτική και παρατήρηση!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
αυτό που εγω καταλαβαίνω είναι οτι οταν προσφέρουμε εθελοντικά,
προσφέρουμε με τον ίδιο τρόπο, σαν να μην ήταν σε εθελοντική βάση, αλλα σε επαγγελματική...
δηλαδη με την ιδια διάθεση, μεράκι, στάνταρ και απαιτήσεις.

και όταν κάτι δεν κάνουμε καλά και σωστά στην εθελοντική μας προσφορά, δεν χρησιμοποιούμε ως άλλοθι τον εθελοντικό χαρακτήρα της προσφοράς...

και ούτε λέμε μουλαρώνοντας, αν σου αρέσει, αυτό προσφέρω και αν δεν σου αρεσει σηκω και φύγε...

ακουμε, καταγράφουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερα, αποδεχόμενοι κάθε καλόπιστη κριτική και παρατήρηση!

Πολύ σοφά τα λες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μεγάλη φαντασία έχεις Εύα.Τόσο μεγάλη που φαντάστηκα κι εγώ το ίδιο.

dmdoc

Member
Για να προλάβω τις παρεξηγήσεις,επαναλαμβάνομαι:
1)Κανείς δεν μπορεί να ζει "στον κόσμο του" επειδή δηλώνει εθελοντής.Αν είναι τεμπέλης,προσβάλλει πρώτα κ κύρια τους συνεπείς συναδέλφους του
2)Οποιοσδήποτε ανήκει σε μια ομάδα,είτε είναι εθελοντής είτε όχι, και κάνει ένα ατόπημα,αμέσως αυτό μετατοπίζεται στον αρχηγό της ομάδας.
Μην με αναγκάσετε να τα ξαναπώ...απλά είναι

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι, είμαι σίγουρος ότι τα νοήμονα όντα κατάλαβαν αμέσως αυτό που λες.

2)Οποιοσδήποτε ανήκει σε μια ομάδα,είτε είναι εθελοντής είτε όχι, και κάνει ένα ατόπημα,αμέσως αυτό μετατοπίζεται στον αρχηγό της ομάδας.
Γενικά συμφωνούμε, ωστόσο θα σου πρότεινα να δεις τη χτεσινή ευκαρία του Ζιλμπέρτο στο οακα, και μετά να πας να πεις στον νιόπλια ότι φταίει αυτός. :D

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
...ωστόσο θα σου πρότεινα να δεις τη χτεσινή ευκαρία του Ζιλμπέρτο στο οακα, και μετά να πας να πεις στον νιόπλια ότι φταίει αυτός. :D
βρε αρχηγέ του σάιτ, και εσύ οφτοπικιάζεις?:roll::bleh:.....
θα αρχήσουν να ρωτάνε, ποιος είναι ο νιόμπλιας και ποιος ο ζιλμπέρτο
?:haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie