GKCAPO
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Δήμο, εγώ τους έζησα μέχρι το '90 και τέτοιους Κροάτες συναναστράφηκα. Πχ. η αγάπη τους, η ευαίσθησία τους και το ενδιαφέρον τους για το δομημένο περιβάλλον...με εντυπωσίασαν....Είσαι σίγουρος γι αυτό; Το 2003 που έκανα εκεί ένα ταξίδι για μια εβδομάδα μου έδωσαν την ακριβώς αντίθετη εικόνα. Ειδικά στην οδήγηση τι να πω. Μέχρι τότε δεν είχα συναντήσει χειρότερους οδηγούς. Αλλά και στο κάμπινγκ για παράδειγμα που μέναμε. Να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι χωρίς να λογαριάζουν τον πελάτη. Δεν ξέρω αν από τότε άλλαξαν τόσο πολύ αλλά η εντύπωση που μου άφησαν ήταν "Βαλκάνιοι 100%". Φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι οι συνθήκες εκεί δεν είναι καλύτερες από εδώ.
(ομολογώ βέβαια, οι φίλοι μου ήσαν αρχιτέκτονες με ιδιαίτερη παιδεία....)
Δε σου λέω για τις αξέχαστες ...μουσικές βραδιές...
Απ' την άλλη, εσύ μου λες για το κάμπινγκ...Τι να πω???
Ίσως όλα είναι προσωπικές "τυχαίες" εμπειρίες.
Είμαι βέβαιος όμως πως αν "τους πούνε" : μην παρκάρετε πάνω στις ράμπες, σεβαστήτε τα παιδιά μεσ' τους παιδότοπους και μην καπνίζετε ...κλπ....θα το κάνουν!!! (το κάνουν ήδη, είμαι βέβαιος).
Δηλαδή θέλω να πω και κάτι που, κακώς, δεν έχουν μάθει ακόμα, δεν έχουν κατακτήσει και ασπαστεί, έχουν τη καλή θέληση...(βλέπε τήρηση απαγόρευσης καπνίσματος ......που???......στα Σκόπια!!! αν είναι δυνατόν!!! Τους το 'παν, το κατάλαβαν, το εφάρμοσαν!!! Άψογοι)