Γυρίζοντας σήμερα από απόδραση 3 ημερών στην Βαρκελώνη και κινούμενοι συνέχεια στο κέντρο και στα τουριστικά μέρη αυτό που έχω να πώ είναι ότι υπάρχει αρκετή έως πολλή αστυνόμευση. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό μάλλον γιατί μέσα στις 3 μέρες τύχαμε μπροστά σε 3 περιστατικά αρπαγής κινητού ή φωτ.μηχανής από τα τραπεζάκια που κάθεσαι για να φάς ή να πιείς καφέ με την μέθοδο του να έρχεται το κλεφτρόνι που έχει σταμπάρει το κινητό που έχεις πάνω στο τραπέζι και τάχα πουλώντας καρτ ποστάλ ή οτιδήποτε άλλο που στα χώνει μπροστά σου πάνω απο το κινητό και φεύγοντας αστραπιαία παίρνει και το κινητό. Η μία μάλιστα φορά ήταν το δικό μου κινητό αλλά μου το γλύτωσε ο άνδρας μου που έβαλε το χέρι του και τον έδιωξε και έπιασε το κινητό. Σημασία έχει ότι αυτά που πουλάει και καλά δεν τα δείχνει σέ όλα τα τραπέζια αλλά μόνο σ΄αυτά που έχουν πράγματα πάνω στα τραπέζια.
Η δική μου περίπτωση έχει και συνέχεια .... το κλεφτρόνι που ήρθε στο τραπέζι μας και αφού τον έδιωξε ο άντρας μου προχώρησε και έφυγε από το καφέ που καθόμασταν και ενώ τον κοιτούσα διασταυρώνεται με μια παρέα 2 άνδρών και μιάς γυναίκας προφανώς ο ένας άνδρας τον αναγνώρισε από κάπου και τον πλακώνει σε κάτι γροθιές και μπουνιές (ήταν και σωματώδης αυτός που έδερνε) και κουτρουβαλώντας πέφτουν πάνω μας και στα τραπέζια του καφέ που καθόμασταν γινεται ένας πανικός σπάνουν σερβίτσια φασαρία κακό κλπ του φώναζαν όλοι να τον αφήσει γιατί ήδη τον είχε ματώσει στα μούτρα αλλά μείναμε με την απορία του γιατί έγινε όλο αυτό καθότι Ισπανικά δεν καταλαβαίνουμε ... αλλά παρόλη την αστυνόμευση που βλέπαμε πρίν ,εκεί μέχρι και δέκα λεπτά μετά που φύγαμε δεν είχε εμφανιστεί κανένας.
Πρεπει να πας μια βολτα στο ισραηλ.Δεν είναι πάντα έτσι...έχω βρεθεί και σε άλλες χώρες και δεν υπήρχε αυτό.
Αυτή την κατάσταση μπορώ να την παρομοιάσω μόνο με την Νάπολη της Ιταλίας που ξέρεις εκ των προτέρων ότι συμβαίνουν αυτά ..ούτε καν σε αραβικές χώρες που βρέθηκα δεν αισθάνθηκα έτσι..
Και με δεδομένο το γεγονός το οποίο πρώτο ανέφερα ότι υπήρχε πάρα πολύ αστυνομία παντού- νομίζω ότι πουθενά αλλού δεν είδα τόση αστυνόμευση.
1)οχι δεν ημασταν στην ίδια πτήση(ήμασταν με ryanair) -αλλά πως σου προκύπτει ότι πιθανόν να ήμασταν?1)μαλλον ημασταν στην ιδια πτηση . με την πρωινη της aegean φυγατε;;
2) κλεφτρονια θα βρεις παντου,δεν αισθανθηκα καμια στιγμη κινδυνο .. Μου ετυχε μια περιπτωση που πηγαν να μου φανε κινητο κ γυαλια,αλλα το αντιληφθηκαμε νωρις κ εφυγε .. οι πιο σπαστικοι στην Βαρκελωνη ειναι οι Πακιστανοι "quieres un cerveza??" και μετα απο λιγο "quieres un porrito?"
Εχω πάει Ισραήλ πριν πολλά χρόνια βέβαια αλλά δεν θυμάμαι να είχε τόσο θέμα.Πρεπει να πας μια βολτα στο ισραηλ.
δηλαδη ειστε απο 15!Να σημειώσω ότι θα ταξιδέυω με μία φίλη μου και είμαστε και οι δύο 30. Ξεαγχώστε με σας παρακαλώ
Εγω γυρισα προχθες απο Βαρκελωνη και δεν αντιμετωπισα κανενα απολυτος προβλημα σε οτι αφορα την ασφαλεια γενικως. Εαν ειστε προσεκτικες με τα πραγματα σας δεν εχετε κανενα προβλημα. Αστυνομια υπαρχει παντου ολες τις ωρες σε ολα τα μερη, σε μουσεια, παρκα, πλατειες...δεν εχετε να φοβηθητε τιποτα απολυτος. Και ετσι ενημερωτικα αυτο που μου εκανε εντυπωση σε ολη την Ισπανια ειναι οτι σε προχωρημενες ωρες δηλαδη μετα τις 2 το πρωι κυκλοφορουσαν πολλα πιτσιρικια (απο 15 εως 18 ετων) αρκετα απο τα οποια ηταν κοριτσια και μου φανηκε παραξενο που πηγαιναν τετοια ωρα μονα τους...οταν στην χωρα μας δεν τολμας να κυκλοφορεις μετα τις 10 το βραδυ...Γεια χαρά σε όλους.
Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στη Βαρκελώνη και ομολογώ πως διαβάζοντας διάφορα για τις κλοπές στη Βαρκελώνη τόσο εδώ στο forum οσό και σε κάποια ξένα sites έχω χάσει τη διάθεσή μου και έχω χαλαστεί αρκετά. Έχω ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαίκές πόλεις (Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βερολίνο κλπ) και πάντα ένιωθα πολύ ασφαλής. Έχω αγχωθεί πολύ, μήπως να κυκλοφορούμε μόνο με ταξί ή με τα πόδια και να μη χρησιμοποιήσω μετρό? Από το αεροδρόμιο να πάρψ καλύτερα ταξί? Να σημειώσω ότι θα ταξιδέυω με μία φίλη μου και είμαστε και οι δύο 30. Ξεαγχώστε με σας παρακαλώ
Xαίρομαι πολύ με αυτά που διαβάζω! Εντάξει , ξεαγχώθηκα! Πάμε για να περάσουμε καλά!!!Εγω γυρισα προχθες απο Βαρκελωνη και δεν αντιμετωπισα κανενα απολυτος προβλημα σε οτι αφορα την ασφαλεια γενικως. Εαν ειστε προσεκτικες με τα πραγματα σας δεν εχετε κανενα προβλημα. Αστυνομια υπαρχει παντου ολες τις ωρες σε ολα τα μερη, σε μουσεια, παρκα, πλατειες...δεν εχετε να φοβηθητε τιποτα απολυτος. Και ετσι ενημερωτικα αυτο που μου εκανε εντυπωση σε ολη την Ισπανια ειναι οτι σε προχωρημενες ωρες δηλαδη μετα τις 2 το πρωι κυκλοφορουσαν πολλα πιτσιρικια (απο 15 εως 18 ετων) αρκετα απο τα οποια ηταν κοριτσια και μου φανηκε παραξενο που πηγαιναν τετοια ωρα μονα τους...οταν στην χωρα μας δεν τολμας να κυκλοφορεις μετα τις 10 το βραδυ...