Bahari
Member
Πριν πάω στη Βαρκελώνη φέτος το καλοκαίρι είχα τυπώσει όλες τις "συμβουλές" του Γιώργου και είχα όλες αυτές τις περιοχές στο μυαλό μου, αλλά χωρίς να με πιάνει και υστερία για όλη τη Βαρκελώνη. Τα σημεία που είναι τα αξιοθέατα, θεωρώ πως είναι αρκετά ασφαλή. Ποτέ δεν ένιωσα απειλή. Μια φορά στη Ράμπλα (κοντά στη Boquería) έγινε μια ψιλοφασαρία γιατί κάποιος είχε αρπάξει το πορτοφόλι μιας τουρίστριας, αλλά νομίζω ότι αν έχεις το νου σου στα πράγματά σου δε θα έχεις πρόβλημα. Τώρα αν κάθεσαι και παρακολουθείς τα διάφορα "θεάματα" στη Ράμπλας και είσαι αφηρημένος, λογικό είναι κάποιος να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να προσπαθήσει να ανοίξει την τσάντα σου.Δες το μήνυμα #33 (και τα υπόλοιπα δηλαδή) σε αυτό το ποστ:
http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...1%EB%E7%F2-%E2%E1%F1%EA%E5%EB%F9%ED%E7-3.html
Και στη Ρώμη κάτι πιτσιρίκια πίσω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι "κινήθηκαν κάπως περίεργα" σε ένα στενάκι, έχοντας στόχο το σακίδιο μου, και στο Παρίσι στο Gare du Nord, από το πουθενά εμφανίστηκε ένας νεαρός και προσπάθησε να μου ανοίξει το σακίδιο και στην Αθήνα σχεδόν καθημερινά ακούω περιστατικά κλοπών στο μετρό ή στο δρόμο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξαναπάω στην Αθήνα, στο κέντρο εννοώ. Υπάρχουν όμως περιοχές και στην Αθήνα που είναι πολύ "δύσκολες" και δεν τολμάς να περάσεις, ιδιαίτερα μετά το σούρουπο.