fotast

Member

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Υποχρέωση άδειας ETA για είσοδο Ελλήνων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο από 2 Απριλίου 2025
Εκτύπωση
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο - Νέα της Πρεσβείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, από 2 Απριλίου 2025, Έλληνες πολίτες, καθώς επίσης πολίτες λοιπών κρατών ΕΕ, θα απαιτείται να διαθέτουν εξουσιοδότηση ταξιδιού ETA (Electronic Travel Authorisation) για την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για βραχεία παραμονή. Σχετική αίτηση θα μπορούν να υποβάλλουν από τις 5 Μαρτίου 2025, υπολογίζοντας χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ημερών πριν το ταξίδι.

Η διάρκεια της ETA θα είναι διετής, με δυνατότητα πολλαπλών εισόδων και θα ισχύει σε όλες τις πύλες εισόδου και για ταξίδια διέλευσης μέσω Ηνωμένου Βασιλείου (transit). Η ΕΤΑ θα είναι συνδεδεμένη με το συγκεκριμένο διαβατήριο που δηλώθηκε στην αίτηση και δεν θα έχει ισχύ χωρίς αυτό. Για την υποβολή της αίτησης θα ζητείται η φωτογραφία του αιτούντος και του διαβατηρίου του, η απάντηση ορισμένων ερωτήσεων και η πληρωμή 10 Λιρών Αγγλίας.

Εξαιρούνται από την υποχρέωση αίτησης ETA οι εξής: α) κάτοχοι διαβατηρίου ΗΒ ή Ιρλανδίας, β) δικαιούχοι μόνιμης διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο (περιλαμβανομένων δικαιούχων settled/pre-settled status) , γ) όσοι απαιτείται να κάνουν αίτηση για visa για σύντομη παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικές πληροφορίες μπορούν να ανευρεθούν και στις παρακάτω ιστοσελίδες:
Apply for an electronic travel authorisation (ETA)
Check if you can get an electronic travel authorisation (ETA)
Electronic Travel Authorisation (ETA) Webchat

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ερώτηση:

Μόλις μου άλλαξε την πτήση η Easy Jet μία εβδομάδα πριν το ταξίδι και ενώ ήταν απευθείας, περνάει πλέον από Λονδίνο. Χρειάζεται η ETA και για απλό τράνζιτ;

fotast

Member
Ερώτηση:

Μόλις μου άλλαξε την πτήση η Easy Jet μία εβδομάδα πριν το ταξίδι και ενώ ήταν απευθείας, περνάει πλέον από Λονδίνο. Χρειάζεται η ETA και για απλό τράνζιτ;
Σύμφωνα με τους παραπάνω συνδέσμους δεν χρειάζεται αν δεν χρειασθεί να περάσεις συνοριακό έλεγχο.Συνιστούν να ρωτήσεις την αεροπορική εταιρεία για σιγουριά.Δεν το έχω κάνει ακομη για να πω προσωπική εμπειρία.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σύμφωνα με τους παραπάνω συνδέσμους δεν χρειάζεται αν δεν χρειασθεί να περάσεις συνοριακό έλεγχο.Συνιστούν να ρωτήσεις την αεροπορική εταιρεία για σιγουριά.Δεν το έχω κάνει ακομη για να πω προσωπική εμπειρία.
Αυτό το είδα αλλά άντε βρες τρόπο να επικοινωνήσεις με την Easyjet . Απλά δεν μου αρέσει τέτοια θέματα να τ αφήνω στον αέρα και δυστυχώς πέφτω ακριβώς πάνω στην εφαρμογή της ΕΤΑ οπότε δεν το έχει κάνει κανένας ακόμη. Θα σας τα πω όταν γυρίσω (αρκεί να μη με γυρίσουν πίσω :haha: )

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τελικά αποφασίσαμε να βγάλουμε όλοι την ΕΤΑ, 12 ευρώ στοιχίζει άλλωστε δεν είναι κανένα σοβαρό έξοδο.
Εύκολα και γρήγορα μέσα από το app, συνδέεται με το διαβατήριο (εφόσον είναι νέου τύπου) και δεν χρειάζεται να την επιδεικνύεις, τη βλέπουν στο σκανάρισμα. Μόνο που δεν διαρκεί για 5 χρόνια όπως λένε, αλλά για 2. Μικρό το κακό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.975
Μέλη
39.676
Νεότερο μέλος
madent

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα