taver
Member
- Μηνύματα
- 12.636
- Likes
- 29.968
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Αυτό θα γινόταν, αν η εταιρία τεθόνταν υπό τη διοίκηση εκκαθαριστή, οπότε συνεχίζει να υπάρχει μέχρι την εκκαθάριση και τη λύση της (με το ΑΦΜ ανοικτό, νόμιμους εκπρόσωπους, καταστατικό κλπ). Εδώ δεν έχουμε αυτό. Έχουμε καθολική διαδοχή από το δημόσιο, όπως π.χ. στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων.taver εγω αυτό που καταλαβαινω είναι ότι η ΕΡΤ Α.Ε ουσιαστικα περνάει στα χερια ενός εκκαθαριστη που έχει δικαιωμα να απολύσει ακομη και ολοκληρο το προσωπικο . Από τα νομικά που ξερω η ερτ αε λυεται και τιθεται υπο εκκαθαριση. Η ΕΡΤ ΑΕ λοιπόν έχει ακόμη νομική υπόσταση αλλά πλεόν μεταβαλλεται ο σκοπός της και δεν εκπροσωπειται πλεον απο το δσ αλλά από τον εκκαθαριστη. Αυτό γινεται σε ολες τις ΑΕ.Μεχρι να λειτουργησει ο νεος δημοσιος φορεας πρεπει να επαναλειτουργησουν ολα τα κανάλια που υπήρχαν και αυτό ειναι ξεκαθαρο.
Κάθε άλλο. Το ΣΤΕ έκκρινε καθ' όλα νόμιμες και δημοκρατικές όλες τις αποφάσεις, εκτός από ένα σημείο: Ότι δεν προστατεύτηκε το δικαίωμα των πολιτών στη λήψη του δημόσιου τηλεοπτικού προγράμματος. Το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε., αλλά και τον τρόπο λήψης απόφασης (πράξη νομοθετικού περιεχομένου & κοινή υπουργική απόφαση) το δέκτηκε.Το ΣΤΕ πάντως απεφάνθη ότι δεν ήταν και πολύ δημοκρατικη η ενεργεια του πρωθυπουργού.
Για να μην παρεξηγηθούμε, το ΣΤΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις ήταν τόσο νόμιμες και δημοκρατικές ώστε να μην να εκδώσει κάποια προσωρινή διαταγή γι αυτές. Το αν οι αποφάσεις ήταν και σωστές, είναι πολιτικό θέμα που ξεπερνά το όποιο δικαστήριο.