• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΕΙΔΗΣΕΙΣ dall' Italia..

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Υποτίθεται οτι το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος...
Πως γίνεται να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι εκεί μαζί με αυτούς στα υπόλοιπα μουσεία της Ιταλίας?? :roll:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Απεργία την μέρα που θέλαμε να πάμε στα Musei Vaticani...
Αυτό θα πει γκαντεμιά...
Sciopero musei 12 novembre
εγώ απορώ που πας και τα βρίσκεις αυτά τα σάιτ..μήπως έχεις τάσεις αυτομαστίγωσης?:haha:
ούτε και οι ίδιοι οι διοργανωτές δεν ξέρουν ποιος θα συμμετάσχει..και πάντως κανένα κρατικό μουσείο. sit down and relax όπως λενε οι αντιπαθητικοί νησιώτες..
Πως γίνεται να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι εκεί μαζί με αυτούς στα υπόλοιπα μουσεία της Ιταλίας??
φυσικά και δεν γίνεται. ποιος στα είπε αυτά?

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
To link μου το έστειλε ένας φίλος Ιταλός, γέννημα θρέμα Ρωμαίος...οπότε γιαυτό το θεώρησα έγκυρο, μιας και τα ιταλικά μου δεν είναι ιδιαίτερα καλά!

Μου έκανε και εμένα εντύπωση ότι δεν λέει τπτ για Βατικανό!

Τέσπα, είμαι αγχώδης, τι να κάνουμε?? :lol:

Θένκς samion!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
To link μου το έστειλε ένας φίλος Ιταλός,
Τέσπα, είμαι αγχώδης, τι να κάνουμε?? :lol:
τότε δεν σε ξέρει καλά..δεν έπρεπε να σε αγχώσει άδικα...
δες τι θα απεργήσει (αν γίνει τελικά γιατί το βλέπω ακόμα αμφίβολο...):
a Roma la chiusura riguarderà i Musei Capitolini, Palazzo Braschi, Palexpo, e il Macro.
τα μουσεία του Βατικανού δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να απεργήσουν.
ρηλάξ..:cool:

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη...

Για όσους θέλετε να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία στην Αιώνια Πόλη , έρχεται το μεγάλο γεγονός..

20/3/2011 Μαραθώνιος στη Ρώμη...

Σε μια απίστευτη διαδρομή που περνά μέσα απ τα περισσότερα ιστορικά μνημεία..
Όσοι θέλετε να το ζήσετε, στο επίσημο site θα βρείτε παραπάνω πληροφορίες..
.: Maratona di Roma :.

Ξεκινήστε απο τώρα προπόνηση και κλείστε τα εισητήρια γιατί οι τιμές πρόκειται να πάρουν φωτιά...

Last edited by a moderator:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
20/3/2011 Μαραθώνιος στη Ρώμη...

Σε μια απίστευτη διαδρομή που περνά μέσα απ τα περισσότερα ιστορικά μνημεία..
Ρε τους ζηλιάρηδες....

Πάμε λοιπόν. Τι είναι 40Km τρέξιμο... Τίποτα. Μια προπονησούλα χαλαρή. Πάμε για να τους πάρουμε το Χρυσό να το φέρουμε πίσω, που θα μας αντιγράψουν και στο Μαραθώνιο, οι παλιολατίνοι...

Last edited by a moderator:

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Ρε τους ζηλιάρηδες....

Πάμε λοιπόν. Τι είναι 40Km τρέξιμο... Τίποτα. Μια προπονησούλα χαλαρή. Πάμε για να τους πάρουμε το Χρυσό να το φέρουμε πίσω, που θα μας αντιγράψουν και στο Μαραθώνιο, οι παλιολατίνοι...

Μέγα Taver χαίρομαι πολύ που μετά απ τους χρυσούς σκούφους πήρες την απόφαση ν ασχοληθείς με το Μαραθώνιο και να μας φέρεις πίσω το Χρυσό!!
Θα είμαι εκεί να σε χειροκροτήσω και να σε αποθεώσω στον τερματισμό!!:clap:
Χαίρε!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πέθανε ο Ιταλός παραγωγός ταινιών Ντίνο ντε Λαουρέντις

Μεγάλη παρακαταθήκη του ιταλικού σινεμά

Ρώμη, Ιταλία
Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Ιταλός παραγωγός ταινιών Ντίνο ντε Λαουρέντις. Έχει υπογράψει ταινίες-σταθμούς, όπως το Πικρό Ρύζι του Τζουζέπε ντε Σάντις, Λα Στράντα και Νύχτες της Καμπίρια του Φελίνι.

Ο Ντίνο ντε Λαυρέντις άφησε την τελευταία του πνοή στο Λος Άντζελες.

Από το 1946 που ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής, την «Dino de Laurentiis Cinematografica», προχώρησε στην παραγωγή 150 ταινιών, πολλές από τις οποίες υπέγραφε από κοινού με τον άλλο μεγάλο Ιταλό παραγωγό και σύζυγο της Σοφία Λόρεν, Κάρλο Πόντι.
Ο ντε Λαουρέντις στήριξε τον ιταλικό νεορεαλισμό, ρεύμα που έφερε νέο πνοή στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στη δεκαετία του 1970 μετέφερε την επιχείρησή του στις ΗΠΑ, όπου έχτισε τα δικά του στούντιο στη Βόρεια Καρολίνα και δημιούργησε την «De Laurentiis Entertainment Group (DEG)».
Στη διάρκεια των επόμενων χρόνων έκανε πολλές επιτυχημένες ταινίες, όπως το Σέρπικο (1973), τις Τρεις Μέρες του Κόνδορα (1975), Κινγκ Κονγκ (1976), Το αβγό του φιδιού (1977), Flash Gordon (1980), Κόναν ο Βάρβαρος (1982), Dune (1984), Η Χρονιά του Δράκου (1985), Μπλε Βελούδο (1986), και πολλές άλλες.
Το 2001 τιμήθηκε με το βραβείο Irving G.Thalberg από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

in.gr - Πέθανε ο Ιταλός παραγωγός ταινιών Ντίνο ντε Λαουρέντις - Ειδήσεις - Πολιτισμός

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ανοιχτός για το κοινό ο μεγαλύτερος ναός της αρχαίας Ρώμης

Μετά από είκοσι και πλέον χρόνια εργασιών συντήρησης.

Ο μεγαλύτερος ναός της αρχαίας Ρώμης άνοιξε και πάλι σήμερα για το κοινό μετά από είκοσι και πλέον χρόνια εργασιών συντήρησης, εν μέσω μιας πολιτικής θύελλας σχετικά με τη διατήρηση των ιταλικών θησαυρών της τέχνης, και μετά την κατάρρευση της Οικίας των Μονομάχων στην Πομπηία.
Ο ναός της Αφροδίτης στη Ρώμη, που οικοδομήθηκε από τον αυτοκράτορα Αδριανό το 2ο αιώνα (121 έως 135), βρίσκεται στην καρδιά της Ρωμαϊκής Αγοράς κοντά στο Κολοσσαίο. Το τεράστιο κτίριο είχε αρχικά διπλή είσοδο, σήμερα όμως δεν απομένουν παρά 15 κολόνες από λευκό μάρμαρο και τα ερείπια δυο αψίδων με φατνώματα.
Οι επισκέπτες της αγοράς μπορούσαν να δουν το ναό, αλλά η πρόσβαση σε αυτόν είχε κλείσει. Την περίοδο που ήταν Πάπας ο Ιωάννης Παύλος Β', ήταν ανοιχτός μόνο για την οδό του Σταυρού (Via Crucis) τη Μεγάλη Παρασκευή.

kathimerini.gr - Ανοιχτός για το κοινό ο μεγαλύτερος ναός της αρχαίας Ρώμης

Borealis

Member
Αυτή την Παρασκευή εκατοντάδες Μουσεία, Βιβλιοθήκες και Αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί στην Ιταλία, ενάντια στις περικοπές της κυβέρνησης για τον πολιτισμό. Υπέρμαχοι των ΜΑΤ σπεύστε!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom