Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν στην Μπρατισλάβα το καλοκαίρι του 2017. Η μοίρα το ήθελε να ξαναφορέσω το σακίδιο μου με προορισμό το ίδιο μέρος , την πρωτεύουσα της Σλοβακίας απλά αυτή τη φορά θα ήμουν με διαφορετική κοπέλα στο ίδιο μέρος , αλλά και με ένα διαφορετικό φιλικό ζευγάρι !! Πινελιά αλλά και ρισκαδόρικη επιλογή ήταν ο κολλητός μου , να έρθει σόλο και λέω ρισκαδόρικη γιατί εκτός ότι θα ήταν ανάμεσα σε δύο ζευγάρια , είναι αρκετά ιδιότροπος . Με μια λέξη είναι ξαδερφάκι του Σκρουτζ Μακ Ντακ πράγμα που άλλες φορές προκάλεσε γέλιο και άλλες προβληματισμό !! Το ταξίδι μας τα είχε όλα. Δύο μέρες σχεδόν Μπρατισλάβα ως προθάλαμο του βασικού μας ταξιδιού και 3 γεμάτες μέρες που τελικά δεν έφτασαν με τίποτα για να χορτάσουμε την πανέμορφη Δημοκρατία της Τσεχίας . Η Τσεχία ήταν η τελευταία χώρα που δεν είχα επισκεφτεί από την κεντρική Ευρώπη. Είναι μέσα στους τοπ προορισμούς μου μαζί με Άμστερνταμ , Μαδρίτη και Ρευκιαβικ . Από σπόντα καθαρά πέτυχα το φίλο μου τον Τάσο που δεν άργησε να ψηθεί μαζί με την κοπέλα του τη Μελίνα να με πάρουν τηλέφωνο και να με πουν με τη χαρακτηριστική του φωνή : Αδερφέ κλείστα !!! ( τα αεροπορικά) Ο Λάζαρος από την άλλη ακούγοντας ότι κλείσαμε για Τσεχία αναστέναξε καθώς ένα μεγάλο του όνειρο είναι να πιει την Primator μπύρα του σε μια τσέχικη pub. (ακόμα όνειρο το έχει ) Έτσι τον ενέταξα κι αυτόν στο ταξίδι.
Το team όσο περίεργα και αν μαζεύτηκε , ήταν έτοιμο να πετάξει πρωί πρώι από αεροδρόμιο Μακεδονία και όχι Μίκρας κύριε πρωθυπουργέ , με προορισμό την Μπρατισλάβα . Η πρώτη βλακεία που με είχε αγχώσει έγινε λίγες μέρες πριν φύγουμε. Αρχικά δεν ξέρω κι εγώ πως είχα βάλει ως όνομα στο εισιτήριο μου Αλέξης και όχι Αλέξανδρος !!! Ωωχ. Επίσημο έγγραφο ρε ανόητε λες και είσαι πρωτάρης. Καπάκι στέλνει η Μελίνα και μου λέει : δεν πιστεύω να έβαλες και τα στοιχεία μου ( όχι έκλεισα αεροπορικά με ανωνυμία -.- ) γιατί το βαφτιστικό μου είναι Συμέλα και όχι Μελίνα αλλά και το επίθετο το έχει λαθος η ταυτότητά μου !!!!
- Και περίμενες ρε κοπέλα μου 4 μέρες πριν φύγουμε να μου το πεις ??
- Εεε νόμιζα στο τσεκ ιν γράφεις τα στοιχεία σου μόνο .
Έτσι λοιπόν από τη μία είχαμε εμένα με το καλλιτεχνικό μου xD από την άλλη τη Συμέλα/ Μελίνα η οποία τελικά έβγαλε νέο εισιτήριο με 50 ευρώ και καλά έκανε θεωρώ. Όσο για μένα με την ευχή του Θεού πήγα με θετική ενέργεια να περάσω τα σύνορα αν και πιο πολύ με άγχωνε η επιστροφή. Είχα τσεκάρει πάντως σε πιθανή στραβή , εισιτήρια λεωφορείου από Μπρατισλάβα για Βελιγράδι και από εκεί Θεσσαλονίκη !! Ξέχασα να σας αναφέρω. Ο Τάσος είναι φίλος μου και παλιός μου παίχτης ( ήμουν προπονητής του ) και εξαιτίας του είχα χάσει το αεροπλάνο στο Βερολίνο και περιπλανιόμασταν .Ψάξτε την ιστορία μου : Παπάδες θρησκεία τρομοκρατία στο Βερολίνο !! Αν χάναμε ξανά το αεροπλάνο ( κοντέψαμε στο γυρισμό από Σλοβακία ) θα έβγαζα ταινίες σαν το μόνος στο σπίτι που βγήκε το 1 το 2 το 3 έτσι κι εγώ θα έβγαζα το χάνοντας το αεροπλάνο το 1 , το 2 , το 3 xD !!!!
Πρωταπριλιά λοιπόν σαν ψέμα ότι ξανά έβγαινα εκτός Ελλάδος πέρασα εύκολα τον έλεγχο και πετάξαμε για το Letisko Stefanik Airport . Η μαγική 5άδα υπό τις οδηγίες μου και μόνο καθώς από ταξίδια δεν , από αγγλικά δεν , από προσανατολισμό δεν , ακολουθούσανε κατά γράμμα τις εντολές μου. Πήραμε το λεωφορείο και φτάσαμε στο σταθμό των τρένων με την ονομασία Hlavna Stanica. Από εκεί με το τραμ η τρόλεϊ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό πάνω στις ράγες , πήγαμε στη στάση Odbojarov χωρίς εισιτήριο πράγμα που άλλες φορές κάναμε σε όλο το ταξίδι άλλες μας έπιανε η νομιμότητα. Εκεί βρεθήκαμε έξω από το διαμέρισμα που θα μέναμε για ένα βράδυ πριν αναχωρήσουμε για την Πράγα. Η ελληνική βλαχιά η το ταμεραμέντο μας τελοσπάντων σαν λαός , έκανε μπαμ ανάμεσα σε ρομποτικές παγοκολόνες καθώς οι Σλοβάκοι μου φάνηκαν σαν ψεκασμένοι , υπνωτισμένοι ρε παιδί μου. Φυσικά όπως ανέφερα την βλαχιά μας αλλά και τη διαφορετική νοοτροπία μας από αυτούς , φάγαμε την πρώτη καλή κατσάδα !!!
Συνεχίζεται...