• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δωρεάν εισιτήρια Interrail για 18χρονους

paefstra

Member
@orestcrete και απο πιο παλια, η διαφορα απο τα 1000 ευρω στα 1300-1400 με δωρο το εισιτηριο ειναι μικρη, δηλαδη παλευεται.
Εγω απλα λεω οτι στην Ελλαδα:
1) Τα 1000 ευρω ειναι μαλλον ενας μισθος, οταν για τον Βορειοευρωπαιο ειναι μαλλον το 1/3 του μισθου του, δηλαδη δεν θα πεινασει η οικογενεια με τις διακοπες του παιδιου
2) εδω το κοστος των φροντιστηριων για το πανεπιστημιο αλλα και ξενων γλωσσων ειναι αδιανοητο
3) τα παιδια δεν βρισκουν δουλεια. Καμια σχεση το πoσοστο ανεργιας. Εδω μιλαμε για εναν εργαζομενο ανα οικογενεια, αν θυμαστε

Ήθελα να πω οτι θα ειναι για πολυ λίγα ελληνόπουλα που ειναι φως φαναρι οτι δεν στερούνται τα 300-400 του εισιτηρίου. Το year off έιναι ένα κόστος που δεν το υπολογίζεις οταν εχεις πραγματικα δωρεάν παιδεία και καλο μισθο.
Σπουδασα εργαζομενη αδιαλειπτως απο τα 20. Σημερα δεν θα γινοταν κατι τετοιο, τουλαχιστον το αδιαλείπτως. Ρυθμιζα εγω αν θα παω διακοπες η οχι και, φυσικα, δεν εφταναν παντα όσο σπούδαζα. Σε αυτες της ηλικιες μιλαμε για βασικο μισθο τοτε με το ζόρι. Σήμερα για 400-500αρια το μηνα.

Last edited:

paefstra

Member
Και εννοείται πως αν ονειρεύεται ανεξαρτησία και φοιτητική ζωή Θα πρέπει να δουλέψει.
Το σενάριο "εργαζόμενος φοιτητής" σημαίνει ότι:
1) Δεν πας Erasmus γιατί πρέπει να παραιτηθείς και η δουλειά δεν σε περιμένει επιστρέφοντας, ειδικά αν κάνεις κάτι που σε ικανοποιεί σχετικά. Αλλιώς ψάχνεις από την αρχή μετά από 6 μήνες.
2) Οι βαθμοί είναι χαμηλότεροι γιατί δεν παρακολουθείς κανονικά τα μαθήματα. Αυτό μεταφράζεται σε χαμένες ευκαιρίες και καθυστερήσεις. Το να μην εχεις καθυστερησεις απαιτεί μεγάλη προσπάθεια ή και τύχη.
3) Πρέπει να είσαι σε σχολή χωρίς εργαστήρια, αλλιώς απλά δεν γίνεται. Ή εργαζόμενος ή φοιτητής, αν και έχω ακούσει ως εξαίρεση φοιτητή Ιατρικής που δούλευε βραδινή βάρδια ταξί καθώς και φίλος μου τελείωσε ολόκληρο διδακτορικό εργαζόμενος ως μπάρμαν αλλα με δυαλυμένα νεύρα.
4) Το διάβασμα γίνεται ξενυχτώντας γιατί ο χρόνος είναι λιγότερος και ο εργοδότης αδιαφορεί μάλλον για το τι κάνεις στον προσωπικό σου χρόνο.
Νομίζω ότι όλα αυτά δεν ειναι ο ορισμός της φοιτητικής ζωής αλλα μόνο της ανεξαρτησίας :(.
Προσωπικά θα προτιμούσα ευνοϊκά φοιτητικά δάνεια τύπου Αγγλίας που τα εξοφλείς μονο αφού αρχίσεις να εργάζεσαι μετά τις σπουδές και αφού λάβεις ικανοποιητικό εισόδημα, παρά δωρεάν εισιτήρια διακοπών.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Σε μια χώρα που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρεις δουλειά μόλις πάρεις το πτυχίο σου, τα φοιτητικά δάνεια φαντάζουν αστείο. Τα δυο χρόνια που ήμουν φοιτήτρια πάντως ήμουν και εργαζόμενη, από τα 18 και μιας ημέρας.
Αν η δουλειά έχει προοπτική μπορεί να περιμένει λίγο το πτυχίο, πχ έχω δει κοπέλες του παιδαγωγικού να τρενάρουν σημαντικά το πτυχίο τους γιατί βρήκαν δουλειά ως αεροσυνοδοί λχ.
Οι υπόλοιπες δουλειές τύπου σερβιτόρα,μπαρίστα κλπ μπορούν να παρέχουν ένα μικρό εισόδημα που στην ηλικία αυτή να φαντάζει αρκετό. Εχω άτομο στην οικογένειά μου που πήρε υποτροφία για μεγάλο πανεπιστήμιο της Ευρώπης και για να ανταπεξέλθει στα υπόλοιπα έξοδα δούλευε λάντζα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα δικά μας παιδιά είναι αρκετά καλομαθημένα με το να τα έχουν όλα στο χέρι. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και όρεξη.

paefstra

Member
Σε μια χώρα που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρεις δουλειά μόλις πάρεις το πτυχίο σου, τα φοιτητικά δάνεια φαντάζουν αστείο.
Αυτο που εγραψα συμπληρώνει κάπως την σκέψη του @North66 . Τα δάνεια αυτά δίνονται με εγγυηση της κυβέρνησης! Η ιδια μετά πιέζεται να εξασφαλίσει εργασία και μάλιστα με αμοιβές πάνω απο΄1300 λίρες, προκειμένου να αρχίσουν να αποπληρώνεται το δάνειο.
Χωρίς να πιστεύω ότι είναι το ιδανικό, βοηθάει στους αποκλεισμούς και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για θέσεις και μάλιστα καλά αμοιβόμενες για τους πτυχιούχους. Βέβαια σε περιβάλλον υψηλών διδάκτρων, αλλά είπαμε, δεν είναι τέλειο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα