• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δυο νέες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες

Traveller

Member
νόμιζα ότι ήταν σάιτ ταξιδιωτών κι όχι σάιτ εκπροσώπων εταιρειών.Δεν αποδέχομαι λέξη από αυτά που γράφεις τράβελερ.Πριν 2 χρόνια πηγαινοερχομασταν με 80?.Τώρα ξαφνικά δεν είναι συμφέρουσες κάποιες γραμμες (Ρόδος,Κρήτη κλπ) και διαμορφώθηκε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση;Ή μήπως κάποιος θεωρεί ότι οι παραπάνω γραμμές δεν είναι κερδοφόρες;Τους περισσότερους μήνες τα αεροπλάνα είναι φίσκα έστω και με αυτές τις εξωφρενικές τιμές διότι ο κόσμος δεν έχει άλλη επιλογή.Αν όμως κάποιοι επιτρέψουν και οι επιλογές πληθύνουν, πιστέψτε πολλά πράγματα θα ανατραπούν.

Τώρα έγινα και εκπρόσωπος αεροπορικών εταιριών... Eύγε μου!!

Σου εξηγήσαμε με απλά λόγια ότι στην Ελλάδα μπορεί όποιος έχει λεφτά να πάρει ένα, δύο, εκατό αεροπλάνα και να τα βάλει να πετάνε όπου του καπνίσει... άδεια θα πάρει σχετικά εύκολα, αν τα αεροσκάφη είναι αξιόπλοα και κανένας μα κανένας δεν του λέει που και πως θα πετάξει... ο μοναδικός περιορισμός είναι τα άγονα δρομολόγια για τον απλό λόγο ότι σαν άγονα επιδοτούνται από την Ε.Ε και γίνεται διαγωνισμός... πιο λιανά δεν μπορώ να στο κάνω... προσπάθησε να κατάλαβεις πως δεν υπάρχουν προυποθέσεις ούτε παρεμβάσεις για να ανοίξει μια εταιρία... το μοναδικό πρόβλημα είναι τα φράγκα... αν τα έχεις προχωράς ελεύθερα αν όχι κάθεσαι στα αυγά σου...

Μα φυσικά πριν δυό χρόνια τα ναύλα είχαν ξεφτυλιστεί γιατί γινόταν αεροπορικός πόλεμος μεταξύ ΟΑ και Α3... γρήγορα όμως οι δύο εταιρίες κατάλαβαν πως αν συνεχίσουν έτσι θα κλείσουν και οι δύο και έτσι αποφάσισαν να τα βρουν... εσένα το μυαλό σου σου λέει πως μια εταιρία αν πουλάει το Αθήνα- Χανιά πέντε ή δέκα ευρώ (τα ρέστα μέχρι τα σαράντα είναι φόροι) υπάρχει περίπτωση να βγει οικονομικά? όταν θέλεις 50 ευρώ βενζίνη να πας μέχρι την Λαμία έχεις επίγνωση πόσα θέλει ένα αεροπλάνο να πάει μέχρι την Κρήτη?

Για τις loco τώρα... έχεις την εντύπωση πως αν είχε ψωμί το Αθήνα-Κρήτη δεν θα ερχόντουσαν loco στην Ελλάδα για να το κάνουν? Όπως σου εξήγησα πιο πάνω το απλούστερο όλων θα ήταν να ανοίξουν μια βάση στην Αθήνα και να πετάνε 5 φορές την μέρα στην Θεσσαλονικη την Κρήτη και δεν ξέρω εγώ που αλλού... γιατί άραγε δεν το κάνουν? εγώ άλλη απάντηση από το ότι δεν τους συμφέρει δεν βρίσκω... αν εσύ σκέφτεσαι κάτι άλλο με χαρά θα το διαβάσω...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Και φυσικά πληθαίνουν και οι ανοησίες...
Ενδεχομένως, αλλά μια και το τόπικ είναι για τις δύο αεροπορικές, παραβάλω και αυτό το σημερινό:

Στη Βουλή η αποκάλυψη της Παραπολιτικής για την παρέμβαση Καρατζαφέρη στις άγονες γραμμές | Παραπολιτική

Traveller

Member
Και μετά απορούμε γιατί η χώρα μας έχει φτάσει σε τέτοια χάλια... αυτός τώρα είναι βουλευτής και δεν έχει καν κάνει τον κόπο να μελετήσει τα βασικά για να κάνει επερώτηση... να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άτσα και Καρατζαφερικός ο Traveller!

ThailanderC

Member
Πάντα θα συμβαίνουν τέτοια και συμβαίνουν. Ποτέ δεν θα σταματήσει αυτό. Τώρα για τα A320 δεν ξέρω...αλλά εγώ θέλω να πηγαίνω Κρήτη μου με Α380...:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom