Νομίζω σωστά στα είπανε, ο κανονισμός λέει πράγματι ότι:εγω ελαβα αυτο το εμαιλ..και απο δω και περα αραγε θα πρεπει να ταξιδευω με airfrance, iberia, και με ευρωπαικης προελευσης αερομεταφορες...
Αγαπητη κ Μ...Επειδή ταξιδεύατε με αεροπορική εταιρεία τρίτης χώρας (Turkish Airlines) και ταυτόχρονα η ακύρωση της πτήσης έγινε σε έδαφος τρίτης χώρας (Τουρκία), ο Ευρωπαϊκός κανονισμός 261/2004 , άρθρο 7 , περί αποζημίωσης για ακύρωση της πτήσης, δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση σας.
Έχω την εντύπωση πως διάβασα πως έχει αλλάξει ο κανονισμός και πλέον αφορά και πτήσεις με προορισμό από/προς Ευρώπη.
Για δες εδώ https://www.lawspot.gr/nomika-nea/a...-ptiseon-me-antapokrisi-pros-trito-kratos-kai
Η απόφαση αφορά πτήση με ενδιάμεσο σταθμό σε ενιαία κράτηση, το ένα σκέλος της οποίας είναι εκτός Ευρώπης, αλλά σύμφωνα με την απόφαση λογίζεται ως ενιαία πτήση... δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση στην οποία απάντησες.Δεν ξέρω αν το γνωρίζει αλλά δεν χάνεις και τίποτα να βρεις την απόφαση και να τη στείλεις.
Για αυτές (και οχι μονο) τις περιπτώσεις, καλή μου LULLU, κανεις τη ταξιδιωτική ασφάλιση και καλύπτεσαι σε μεγαλο βαθμό.εγω ελαβα αυτο το εμαιλ..και απο δω και περα αραγε θα πρεπει να ταξιδευω με airfrance, iberia, και με ευρωπαικης προελευσης αερομεταφορες...
Αγαπητη κ Μ...Επειδή ταξιδεύατε με αεροπορική εταιρεία τρίτης χώρας (Turkish Airlines) και ταυτόχρονα η ακύρωση της πτήσης έγινε σε έδαφος τρίτης χώρας (Τουρκία), ο Ευρωπαϊκός κανονισμός 261/2004 , άρθρο 7 , περί αποζημίωσης για ακύρωση της πτήσης, δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση σας.
εχω κανει και απο αυτη αλλα ακομη περιμενω απαντηση............................................................το Σουδαν ειναι μια χωρα που δεν καλυπτεται ασφαλιστικα απο τις ασφαλιστικες.. βρηκα μια με πολλες συμφωνιες αλλα δεν νομιζω οτι θα παρω κατι...Να σου πω δεν για τη 24ωρη καθυστερηση αποσκευων η ασφαλιστικη μου απαντησε οτι εφ οσον ο τελικος προορισμος μου ηταν τα χανια (που δεν φανηκαν οι βαλιτσες) δεν αποζημιωνεται καμμια καθυστερηση αποσκευων .. ..Για αυτές (και οχι μονο) τις περιπτώσεις, καλή μου LULLU, κανεις τη ταξιδιωτική ασφάλιση και καλύπτεσαι σε μεγαλο βαθμό.
η κρατηση σου ηταν ενιαία με ενδιαμεσο σταθμο τη Κωνσταντινουπολη και τελικο προορισμο τα χανια.... και να ρωτησω κατι οταν επιτρεπουν στη εταιρεια να ειναι μελος ΙΑΤΑ και να εκτελει πτησεις συμφωνα με τους ευρωπαικους κανονισμους η τελος παντων με οτι οριζει η ΙΑΤΑ παει χωριστα το μερος υποχρεωσεων της εταιρειας προς τους επιβατες?Νομίζω σωστά στα είπανε, ο κανονισμός λέει πράγματι ότι:
Ο παρών κανονισμός εφαρμόζεται ... στους επιβάτες που αναχωρούν από αερολιμένα στο έδαφος τρίτης χώρας με προορισμό αερολιμένα στο έδαφος κράτους μέλους στο οποίο εφαρμόζεται η συνθήκη ... και εφόσον ο πραγματικός αερομεταφορέας της συγκεκριμένης πτήσης είναι κοινοτικός αερομεταφορέας.
Η απόφαση αφορά πτήση με ενδιάμεσο σταθμό σε ενιαία κράτηση, το ένα σκέλος της οποίας είναι εκτός Ευρώπης, αλλά σύμφωνα με την απόφαση λογίζεται ως ενιαία πτήση... δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση στην οποία απάντησες.
Γενικά οι Τούρκικες σε θέματα ενημέρωσης σκίζουν...εμενα που ακυρωθηκε η πτηση απο Κωνσταντινουπολη Θεσσαλονικη δεν απαντα κανεις στα τηλεφωνα.. στις τουρκικες αερογραμμες... δωστε τα φωτα σας παρακαλω..
Κάπως μπερδεμένα το γράφεις και δεν σε κατάλαβα. Ο ευρωπαϊκός κανονισμός, τον οποίο επικαλέστηκες, δεν ισχύει για αναχώρηση από χώρα εκτός Ευρώπης προς χώρα Ευρώπης για μη κοινοτική εταιρεία.η κρατηση σου ηταν ενιαία με ενδιαμεσο σταθμο τη Κωνσταντινουπολη και τελικο προορισμο τα χανια.... και να ρωτησω κατι οταν επιτρεπουν στη εταιρεια να ειναι μελος ΙΑΤΑ και να εκτελει πτησεις συμφωνα με τους ευρωπαικους κανονισμους η τελος παντων με οτι οριζει η ΙΑΤΑ παει χωριστα το μερος υποχρεωσεων της εταιρειας προς τους επιβατες?
Η πτήση σου από Κων/πολη ήταν προς Αθήνα ή προς Χανιά; Την εκτέλεσε η Turkish ή η Aegean;η κρατηση σου ηταν ενιαία με ενδιαμεσο σταθμο τη Κωνσταντινουπολη και τελικο προορισμο τα χανια.... και να ρωτησω κατι οταν επιτρεπουν στη εταιρεια να ειναι μελος ΙΑΤΑ και να εκτελει πτησεις συμφωνα με τους ευρωπαικους κανονισμους η τελος παντων με οτι οριζει η ΙΑΤΑ παει χωριστα το μερος υποχρεωσεων της εταιρειας προς τους επιβατες?
η πτηση ηταν με Τurkish Καρτουν -κωνσταντινουπολη-θεσσαλονiκη- και απο Θεσσαλονικη για χανια με aegean και τελικα εκανα me Turkish καρτουμ- κωνσταντινουπολη-Αθηνα και Αθηνα -χανια με AegeanΗ πτήση σου από Κων/πολη ήταν προς Αθήνα ή προς Χανιά; Την εκτέλεσε η Turkish ή η Aegean;
Το Σουδάν πού κολλάει στην πτήση από Κων/πολη προς Ελλάδα;
Σε ότι αφορά πάντως την Turkish, είναι επαγγελματίες σε όλα τους.Κάπως μπερδεμένα το γράφεις και δεν σε κατάλαβα. Ο ευρωπαϊκός κανονισμός, τον οποίο επικαλέστηκες, δεν ισχύει για αναχώρηση από χώρα εκτός Ευρώπης προς χώρα Ευρώπης για μη κοινοτική εταιρεία.
Άρθρο 3 - Πεδίο εφαρμογήςΣε σχέση με την απόφαση, αυτό που λέει είναι ότι πτήση από αερολιμένα Ευρώπης προς αερολιμένα τρίτης χώρας, με ενδιάμεσο σταθμό αερολιμένα τρίτης χώρας σε ενιαία κράτηση, λογίζεται ως μία πτήση και αντίστροφα και ο κανονισμός ισχύει μέχρι τον τελικό προορισμό.
1. Ο παρών κανονισμός εφαρμόζεται:
α) στους επιβάτες που αναχωρούν από αερολιμένα στο έδαφος κράτους μέλους στο οποίο εφαρμόζεται η συνθήκη·
β) στους επιβάτες που αναχωρούν από αερολιμένα στο έδαφος τρίτης χώρας με προορισμό αερολιμένα στο έδαφος κράτους μέλους στο οποίο εφαρμόζεται η συνθήκη, εκτός αν έχουν λάβει ανταλλάγματα ή αποζημίωση και τύχει βοήθειας στην εν λόγω τρίτη χώρα, και εφόσον ο πραγματικός αερομεταφορέας της συγκεκριμένης πτήσης είναι κοινοτικός αερομεταφορέας.
Επομένως, αν εσύ ξεκίνησες από αεροδρόμιο τρίτης χώρας, με ενδιάμεσο σταθμό Ισταμπούλ, και τελικό προορισμό Ευρώπη, ομοίως δεν ισχύει ο κανονισμός γιατί ο αερομεταφορέας δεν είναι κοινοτικός (περίπτωση β' ανωτέρω).