• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Διευκρίνιση για ESTA

cacao

Member
[QUOTE="
Και μην κάνεις κι εσύ το λάθος να την κλείσεις από την ιστοσελίδα που παρέθεσες ή κάποια άλλη και κλαις μετά τα λεφτά σου!! Εδώ θα μπεις:
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/[/QUOTE]

για τελική επιβεβαίωση μιας και επείγει, η σελίδα η σωστή είναι αυτή και γράφω στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά τα στοιχεία, διευθύνσεις κτλ?
ευχαριστώ!

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
@cacao, Ναι, αυτό το link μου έστειλε η Lufthansa και την έκανα πανεύκολα.

cacao

Member
στα αγγλικά έτσι;μεταφραση επαγγελματος πως έκανες;
κ κατι τελευταιο κ σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. όταν δεν ξέρεις που θα μείνεις απλά δεν συμπληρώνεις τίποτα έτσι?δεν ειναι υποχρεωτικό?!

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Ναι, στα αγγλικά. Όταν την έκανα είχα ήδη κλείσει ξενοδοχείο, οπότε το πρόσθεσα.
Αυτό με τη μετάφραση επαγγέλματος για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμάμαι.

Yuri

New Member
Τυχαινει να εχω 2 διαβατηρια το οποιο το ανεφερα και στην esta φανταζομαι δεν χρειαζεται να κραταω και τα 2 μαζι το Ελληνικο θα αρκει?!

Anastasis06

Member
Επόμενο Ταξίδι
Bιέννη
Ταξίδι-Όνειρο
Μελβούρνη
Τυχαινει να εχω 2 διαβατηρια το οποιο το ανεφερα και στην esta φανταζομαι δεν χρειαζεται να κραταω και τα 2 μαζι το Ελληνικο θα αρκει?!
Νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλώς επειδή οι Αμερικάνοι κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο, θα σου πρότεινα να έχεις και τα δύο και αν δεν μπορείς τουλάχιστον το ένα που δήλωσες ως κύριο.

fotast

Member
Τι σε πειράζει να έχεις και τα δύο για κάθε ενδεχόμενο;Το δεύτερο ισχύει ακόμη;

oasisAthens

Member
Καλημέρα σας φίλοι μου. . Προετοιμαζομαι και εγώ ψυχολογικά ( και σιγά σιγά και διαδικαστικα) για ένα ταξίδι προς Νέα Υόρκη και όπως είναι φυσιολογικό έχουν προκύψει κάποιες απορίες... Κάποιες από αυτές αφορούν την Esta, οπότε εάν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ευχαριστουσα :).
1.- Υπάρχει κάπου που να μπορούσα να δω τις ερωτήσεις που σπυ κάνουν για την esta?
2.- Επειδή είμαι ο τύπος του ανθρώπου που μου αρέσει να σχεδιάζω ποιο νωρίς τα διαδικαστικα του ταξιδιού, μπορώ να κάνω αίτηση της esta πριν έχω εισιτήρια και ξενοδοχείο στα χέρια μου σωστά? (το έχω διαβάσει εδώ που το αναφέρετε αλλά είπα να το διασταυρώσω)
3.- Στα στοιχεία διαμονής θα βάλω unknown εάν δεν ξέρω το ξενοδοχείο?
4.- Αναφέρει πουθενά τις ημερομηνίες ταξιδιού? Δλδ θα πρέπει να βαλω ακριβείς ημερομηνίες, οπότε θα πρέπει να έχω εισιτήρια? Ή δεν αναφέρονται ημερομηνίες?

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
1.- Υπάρχει κάπου που να μπορούσα να δω τις ερωτήσεις που σπυ κάνουν για την esta?
2.- Επειδή είμαι ο τύπος του ανθρώπου που μου αρέσει να σχεδιάζω ποιο νωρίς τα διαδικαστικα του ταξιδιού, μπορώ να κάνω αίτηση της esta πριν έχω εισιτήρια και ξενοδοχείο στα χέρια μου σωστά? (το έχω διαβάσει εδώ που το αναφέρετε αλλά είπα να το διασταυρώσω)
3.- Στα στοιχεία διαμονής θα βάλω unknown εάν δεν ξέρω το ξενοδοχείο?
4.- Αναφέρει πουθενά τις ημερομηνίες ταξιδιού? Δλδ θα πρέπει να βαλω ακριβείς ημερομηνίες, οπότε θα πρέπει να έχω εισιτήρια? Ή δεν αναφέρονται ημερομηνίες?
1) Μπαίνεις στο επίσημο site και συμπληρώνεις την αίτηση. Είναι 5 λεπτά δουλειά.

2) Είναι συνετό να το κάνεις με αυτή τη σειρά που λες. Αν δεν στην εγκρίνουν, μην τρέχεις να ζητάς και τα χρήματα των κρατήσεων που έκανες.

3) Το ξενοδοχείο είναι προαιρετικό. Έτσι κι αλλιώς θα δηλώσεις τη διεύθυνσή του στον υπάλληλο του immigration, όταν προσγειωθείς.

4) Όχι. Αρκεί να ταξιδέψεις μέσα στο διάστημα που ισχύει η ESTA. Έτσι κι αλλιώς δε μπορείς να κλείσεις αεροπορικά για 1,5 χρόνο μετά.

Τα 3 και 4 ίσχυαν το 2015 που πήγα εγώ. Όμως, καθώς ισχύει ακόμα το 2, δεν έχει νόημα να μην ισχύουν ακόμη και σήμερα και τα 3, 4.

Armando

New Member
Καλησπέρα σας θα ήθελα να ερώτηση σχετικά για την ESTA. Έχω αλβανική υπηκοοτητα αλλά είμαι κάτοχος κάρτα διαμονής δεύτερης γενιάς μπορώ να κάνω αίτηση για ESTA ή όχι? Και άμα κάνω θα μου αποριφθει επειδή δεν έχω διαβατήριο στις χώρες που επιτρέπονται να κάνουν αίτηση για ESTA? Ευχαριστώ!!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom