Διεθνές διπλωμα

agmi

Member
Καλησπερα @Marios_K, γιατι κανεις την ζωη σου δυσκολη, το πλαστικο Ελληνικο εχω χρησιμοποιησει σε ολη την Ευρωπη, μεχρι και Αμερικη. Ανεβασε το στην εταιρεια ενοικιασης και ρωτησε τους. Γιατι αμα σου πω οτι κανει και ΔΕΝ φταιω εγω η ο Πολυχρονης. Δεν ξερω τι διαφορα εχει το δικο σου πλαστικο που ισως να εχει βγει και στο ιδιο μερος με το δικο μου (Χολαργος). Εγω προσωπικα σου λεω οτι κανει, αλλα στην Green Motion δεν δουλευω! Ολοι ψαχνουνε ονοματεπωνυμο με λατινικους χαρακτηρες να ταιριαζει με διαβατηριο/ταυτοτητα, ικανοτητα/κατηγορια, και ημ. ληξης , αριθμος κλπ. Αν και αυτα αντιστοιχουν σε ολη την Ευρωπη σε αριθμους. Ο της Μπανανιας εχει τον ιδιο κωδικο πχ με τον Ιταλο κλπ.

Marios_K

Member
Καλησπερα @Marios_K, γιατι κανεις την ζωη σου δυσκολη, το πλαστικο Ελληνικο εχω χρησιμοποιησει σε ολη την Ευρωπη, μεχρι και Αμερικη. Ανεβασε το στην εταιρεια ενοικιασης και ρωτησε τους. Γιατι αμα σου πω οτι κανει και ΔΕΝ φταιω εγω η ο Πολυχρονης. Δεν ξερω τι διαφορα εχει το δικο σου πλαστικο που ισως να εχει βγει και στο ιδιο μερος με το δικο μου (Χολαργος). Εγω προσωπικα σου λεω οτι κανει, αλλα στην Green Motion δεν δουλευω! Ολοι ψαχνουνε ονοματεπωνυμο με λατινικους χαρακτηρες να ταιριαζει με διαβατηριο/ταυτοτητα, ικανοτητα/κατηγορια, και ημ. ληξης , αριθμος κλπ. Αν και αυτα αντιστοιχουν σε ολη την Ευρωπη σε αριθμους. Ο της Μπανανιας εχει τον ιδιο κωδικο πχ με τον Ιταλο κλπ.

Καλημερα, ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να ζητήσω τη γνώμη σε ενα φόρουμ είναι γιατί αυτό που παρέθεσα είναι η απάντηση της green motion αφού τους έστειλα το δίπλωμα μου και τους ρώτησα εάν τους κάνει. Αντί να καθίσει να το δει και να απαντήσει εάν του κάνει μου έστειλε τους όρους....

agmi

Member
Re: @Marios_K: Όταν μια εταιρεία δεν σε εκτιμάει για μελλοντικό πελάτη, ενώ τους έχεις στείλει το ευρωπαϊκού τύπου δίπλωμα σου, δεν τους αξίζει να γίνεις πελάτης τους, δίνοντας σου μια γενοσημη/αυτοματοποιημενη απάντηση. Σε ένα φόρουμ προσπαθούμε να βοηθήσει η να δώσει ο ένας στον άλλο ακόμα και να μοιράσει μέρος των γνώσεών τους και εμπειριών τους. Έιναι εκαντοντάδες εταιρείες ενοικίασης και φυσικά την ακριβή απάντηση δεν έχω. Αλλά εγώ εάν ήμουνα στη θέση σου θα χτυπούσα και άλλη πόρτα, γιατί όπως λένε στην την άλλη του ωκεανού "money talks, bullshit walks".

thanassis33

Member
Δεν ξέρω αν υπήρχε ίδιο θέμα:

Έχει βγάλει κάποιος πρόσφατα διεθνές δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα;
Το θέλω για οδήγηση εκτός Ευρώπης.

Παλιότερα ήξερα ότι έβγαζε η ΕΛΠΑ αλλά τώρα έχει κλείσει.
Έχει αναλάβει κάποιος άλλος το έργο αυτό;

Στο παρελθόν είχα βγάλει κι εγώ από την ΕΛΠΑ για ταξίδι στην Αμερική.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Διεθνές δίπλωμα

Στο Μπαχρέιν με το Ελληνικό δίπλωμα (ροζ κάρτα) νοίκιασα αμάξι και οδήγησα πριν αρκετά χρόνια.

Γράψε για ποια χώρα σε ενδιαφέρει μήπως έχει κάποιος εμπειρία.

Last edited:

thanassis33

Member
Τελικά μετά από ψάξιμό δικό μου υπάρχει η ΕΛΠΑ μόνο στο κέντρο της Αθήνας (Τζώρτζ 2) με περιορισμένο ωράριο 8:30-4 χωρίς ΣΚ.
Τα γραφεία της σε Πειραιά και Κηφισιά έχουν κλείσει.

Το θέλω για οδήγηση στην Μοζαμβίκη και στη Νότια Αφρική.

8avos

Member
Τελικά μετά από ψάξιμό δικό μου υπάρχει η ΕΛΠΑ μόνο στο κέντρο της Αθήνας (Τζώρτζ 2) με περιορισμένο ωράριο 8:30-4 χωρίς ΣΚ.
Τα γραφεία της σε Πειραιά και Κηφισιά έχουν κλείσει.

Το θέλω για οδήγηση στην Μοζαμβίκη και στη Νότια Αφρική.
Εχει αναφερθεί απο διαφορους ταξιδιωτες,πως οτι εκδίδει η εδω Ελπα δεν αναγνωρίζεται με αποτελεσμα πολύμηνες ταλαιπωρίες πχ μη αναγνωριση του carnett de Passage

Ενημερώσου και προσεχε!

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Δεν ξέρω αν υπήρχε ίδιο θέμα:

Έχει βγάλει κάποιος πρόσφατα διεθνές δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα;
Το θέλω για οδήγηση εκτός Ευρώπης.

Παλιότερα ήξερα ότι έβγαζε η ΕΛΠΑ αλλά τώρα έχει κλείσει.
Έχει αναλάβει κάποιος άλλος το έργο αυτό;

Στο παρελθόν είχα βγάλει κι εγώ από την ΕΛΠΑ για ταξίδι στην Αμερική.
Καλησπέρα. Έβγαλα εγώ το Μάιο για Τυνησία, στην ΕΛΠΑ στην πλατεία Κάνιγγος.

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico

thanassis33

Member
Άλλο το Carnet de Passage που αφορά οχήματα, μηχανές κλπ. (αυτό αναφέρεται στο προηγούμενο άρθρο) και άλλο η Διεθνής Άδεια Οδήγησης (IDP-International Driving Permit) που είναι αυτό που λέμε διεθνές δίπλωμα οδήγησης και το οποίο συνεχίζει να εκδίδει η ΕΛΠΑ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα