• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

Ο δρόμος, ο λιγότερο ταξιδεμένος είναι συνήθως και ο καλύτερος. Το αξίωμα αυτό, απόσταγμα σοφίας των μεγαλύτερων περιηγητών, μας προτρέπει να ανακαλύψουμε προορισμούς που θα δεν ήταν ενδεχομένως στις πρώτες μας επιλογές. Γιατί καλός και ο «Πρώτος Κόσμος», η Δύση έχει να δώσει πολλά στον τουρίστα, όποιος ψάχνει ωστόσο μια γερή δόση περιπέτειας στις διακοπές του πρέπει να κινηθεί σε μονοπάτια άγνωστα και δυνητικά επικίνδυνα…
Η φήμη των χωρών αυτών αμφίβολη, τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα πιεστικά, εδώ ωστόσο βρίσκεις περιηγητικά διαμάντια ακατέργαστα. Άσε που δεν έχουν να ζηλέψουν και τίποτα σε αξιοθέατα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.
Και μπορεί οι υποδείξεις των δυτικών χωρών να προτρέπουν τον τουρίστα να αποφύγει αυτά τα μέρη, είναι ωστόσο θέμα χρόνου να μετατραπούν σε τουριστικές ατραξιόν. Καλό είναι λοιπόν να τα προλάβει κάποιος όσο είναι ακόμα «παρθένα». Ο τουρίστας λοιπόν που αναζητά περιπέτεια και συγκίνηση κάπου εδώ πρέπει να κινηθεί…
No 10 – Αιθιοπία

Αυτό που ξέρουμε συνήθως για την Αιθιοπία είναι η φτώχεια και η πείνα που μαστίζουν τον πληθυσμό της, άντε και τους περίφημους αιθίοπες δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Ο χρόνος έχει ωστόσο περάσει από το ’80 και το ’90 και τα πράγματα δεν είναι πλέον ολότελα έτσι.
Πέρα από τα περίφημα αξιοθέατα (όπως οι πελεκητές εκκλησίες στον βράχο της Lalibela), τα 13 εθνικά πάρκα της χώρας με την πλέον πλούσια άγρια ζωή (τύφλα να έχει η Κένυα) και το ξακουστό αιθιοπικό φαΐ, η πρωτεύουσα Addis Ababa είναι πλέον μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ανατολικής Αφρικής.
Μπορεί να προσφέρει και μια καλή δόση πολυτέλειας, αν και το δυνατό της σημείο είναι η εξερεύνηση ενός μεγάλου πολιτισμού που τείνουμε να αγνοούμε εδώ στη Δύση…
περισσοτερα...
troktiko » Διαφορετικοί προορισμοί για ταξιδιώτες με τσαγανό

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Κομμάτι αγεωγράφητος αυτός ο αρθρογράφος (ή ο μεταφραστής). Ονομάζει «κρατίδιο» την Μιανμάρ (Burma), ένα κράτος μεγαλύτερο από την Γαλλία ! Κατά τα άλλα οι προτάσεις ενδιαφέρουσες. Έχω πάει στα 2,5 και 9 και από τα υπόλοιπα θα έδινα προτεραιότητα σε Αρμενία και Ιράν.

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
εγώ πάντως αν έπρεπε να διαλέξω θα ήθελα με φθείνουσα σειρά

1.κολομβία
2.ουγκάντα

YΓ renata θα με πάρεις μαζί σου την επομενη φορά στην ουγκάντα? :D

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Κομμάτι αγεωγράφητος αυτός ο αρθρογράφος (ή ο μεταφραστής). Ονομάζει «κρατίδιο» την Μιανμάρ (Burma), ένα κράτος μεγαλύτερο από την Γαλλία !
σ αυτο έχεις δίκιο...εικοσι μέρες στην βιρμανία -με εσωτερικές πτήσεις για εξοικονομηση χρονου και θεωρώ οτι πρεπει να ξαναπαω αλλες δυο φορές!
κρατιδιαρα !!

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Για ταξιδιώτες με τσαγανο ε....
Πω πω ...κοτάρες ειμαστε .
Δεν εχω πάει σε κανένα ( Οχι οτι θελει και ιδιαιτερο τσαγανο η Κουβα, το Ιραν, η Αρμενία και η Μιανμαρ)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ε όχι και θέλει τσαγανό η Ινδονησία... Ε όχι και νησάκι το Βόρνεο....

Μην ανεβάζετε ότι σκουπίδι βρίσκετε στο internet.

Κι όσοι από σας επιμένετε να "ενημερώνεστε" από το σκουπιδοσάιτ, ελπίζω επιτέλους να πειστήκατε πόσο σκουπίδι είναι.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Χμμμμ έχω .6 απο αυτούς τους προορισμούς αλλα δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτεροι..ιδιαίτερο γίνεται το ταξίδι όταν και για τους λόγους που γίνεται....

_antonis_

Member

Κι όσοι από σας επιμένετε να "ενημερώνεστε" από το σκουπιδοσάιτ, ελπίζω επιτέλους να πειστήκατε πόσο σκουπίδι είναι.
Για να περνάει η ώρα είναι καλό, δε νομίζω να το παίρνει και κανείς στα σοβαρά.... :lol:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

δεν έχεις δικιο εδω
η αναφορά στα μέρη αυτα ειναι με καποιο μετρο συγκρισης.δεν αναφέρει ουτε τον μαυρικιο,ουτε σευχελες ουτε ντουμπάι
με συντομη περιγραφη προσπαθει να πει για μερικες χώρες που ναι δεν ειναι τουριστικο ξερολουκουμο.
εσυ κολησες στην ινδονησια επειδή πηγες στα τετριμένα -το ιδιο και ο αντώνης με την κουβα.αν πήγαινες στην σουματρα θα συμφωνουσες.
τέλος παντων νομιζω οτι περισσότερο σας πειραξε η πηγη παρα το περιεχόμενο...
εγω θα εξακολουθω να διαβάζω τα σκουπιδοσαιτ μου και έχω την ωριμοτητα να ξεχωρίζω τι θα κρατώ και τι θα πετω στον τενεκε,
αντε μην τα παρω...

_antonis_

Member
Απλά στον τίτλο ενοχλεί ο συνδιασμός των λέξεων: ''διαφορετικοί'' και ''τσαγανό''.

Σε ποιάν χώρα θέλει τσαγανό απο αυτές και γιατί;

Οκ, διαφορετικοί ας πούμε ότι....το δεχόμαστε... (αν και επειδή αναφέρθηκα στην Κούβα, πιστεύω πως μετά την Ισπανία, είναι με μεγάλο ποσοστό η 2η ισπανόφωνη χώρα που επισκέπτεται κανείς-ιδίως απο Ελλάδα, που είναι και το άρθρο).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα