• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διαφορες στις τιμες των τουριστικων γραφειων

avelon196

Member
Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες στις τιμες καποιων πρακτοριων? Για παραδειγμα για Τανζανια 10 μερες ενα γραφειο το εχει 2500 το αλλο 3000 και το τριτο για 12 μερες 3500 το δικληνο. Προσφερουν ακριβως τα ιδια!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Προσφερουν ακριβως τα ιδια!!
Εισαι σιγουρος; Δηλαδη ειναι τα ιδια προγραμματα, με τις ιδιες μετακινησεις, ιδιες πτησεις, ιδια ξενοδοχεια, ιδιοι ξεναγοι, ιδιους τροπους πληρωμης ολα ιδια και εχουν 500 ευρω διαφορα; Τι ρωτας; Πηγαινε στο φθηνοτερο...

avelon196

Member
α

Ειναι σιγουρα ακριβως το ιδιο προγραμμα,ιδιας κατηγοριας ξενοδοχεια,οσο για πτησεις το ενα απο Καιρο το αλλο απο Ναιρομπι, προσφερουν ακριβως τα ιδια, για ξεναγους δεν ξερω,500 ? ομως ειναι πολλα!! Σιγουρα με το πιο φτηνο θα παω!!

Bahari

Member
Ειναι σιγουρα ακριβως το ιδιο προγραμμα,ιδιας κατηγοριας ξενοδοχεια,
Ίδιας κατηγορίας ξενοδοχεία μπορεί να είναι, αλλά έχεις σκεφτεί ότι κάποιο από αυτά μπορεί να είναι στου "διαόλου τη μάνα" και να είσαι αποκομένος/μακριά από αξιοθέατα/εστιατόρια και γενικά το κέντρο της πόλης; Καταλαβαίνεις, πιστεύω, ότι αυτό θα είναι φθηνότερο από το άλλο. Τώρα για Τανζανία δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω πάει και σίγουρα οι συνθήκες και οι παράμετροι του ταξιδιού διαφέρουν από ένα ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά (στην Ευρώπη) την πάτησα κι εγώ παλιότερα (στην προ ίντερνετ εποχή). Είχα πάρει το φθηνότερο πακέτο, όμως το ξενοδοχείο ήταν μακριά από το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα όταν τέλειωνε η ξενάγηση και μας άφηναν στο ξενοδοχείο (γύρω στις 6-6.30 το απόγευμα) να μην έχει τίποτα τριγύρω ούτε καν για καφέ. Και φυσικά μετά έπρεπε να μετακινούμαστε με ταξί.

Σίγουρα θα υπάρχει εξήγηση και για τη δική σου περίπτωση. 1000 ευρώ διαφορά με ακριβώς ίδιο πρόγραμμα χλωμό το κόβω.

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Καποια στιγμη που ειχα κοιταξει για καπου ειχα δει δυο τρια γραφεια.Ειχαν παρομοια ξενοδοχεια. Το ενα ειχε μια μερα παραπανω, περιλαμβανε περισσοτερα μουσεια στην τιμη και εσωτερικη πτηση (ενω τα αλλα ειχαν τρενο).Αυτο ομως ειχε και τη φτηνοτερη τιμη!!! Μου εκανε εντυπωση φοβερη αλλα δεν καταλαβα τι παιζονταν τελικα...

Bahari

Member
Η τιμή που δίνει το κάθε γραφείο είναι η ΤΕΛΙΚΗ; Μήπως γι' αυτό "παίζουν" οι τιμές τόσο πολύ; Αν σε κάποιο για πχ περιλαμβάνονται φόροι/επίναυλος καυσίμων/αχθοφορικά/είσοδοι/ασφάλεια κλπ κλπ και στο άλλο όχι, φυσικό είναι στο δεύτερο η τιμή να είναι σούπερ (αρχικά), αλλά μετά όταν πας να κλείσεις να δεις ότι η διαφορά είναι πολύ μικρότερη.

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Τα περισσοτερα γραφεια δεν συμπεριλαμβανουν τους φορους κ.τ.λ στην τιμη που διαφημιζουν. Εγω ειχα ρωτησει για την τελικη τιμη σε ολα τα γραφεια και η διαφορα παρεμενε στα 500ε.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Οπως εχει ειπωθει πολλες φορες εδω μεσα, πρεπει να ξερεις "ακριβως" τι συγκρινεις. Οπως ειπωθηκε παραπανω το "ιδιας κατηγοριας ξενοδοχειο" δεν λεει τιποτα. Πρεπει να συγκρινεις το ΙΔΙΟ ξενοδοχειο και επισης αν περιλαμβανονται φοροι/επιβαρυνσεις και μεταφορικα απο/προς αεροδρομια. Φυσικα εξυπακουεται οτι μιλαμε για τις ιδιες πτησεις στις ιδιες ωρες. Με λιγα λογια να εχεις αναλυτικο προγραμμα.

Αν τα εχεις ρωτησει ολα αυτα και ειναι τα ιδια και βρισκεις διαφορες στις τιμες τοτε παιζουν αλλα θεματα. Πολλα (μικρα κυριως) πρακτορεια αγοραζουν το Χ πακετο απο αλλα πρακτορεια και απλα βαζουν ενα ποσοτο κερδους στη τιμη. Αλλα βαζουν το κατιτις τους σε φορους/επιβαρυνσεις ή στα μεταφορικα απο/προς αεροδρομια - μου εχει τυχει το ενα πρακτορειο να μου λεει οτι οι φοροι ειναι Χ και το αλλο Ψ. Προσωπικα δεν πιστευω οτι σε τετοια εποχη με τοση κριση θα τολμουσαν να ψαξουν για κοροιδα που δινουν 500 Ευρω χωρις ψαξιμο.

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
μου ειχε τυχει και εμενα, το ενα πρακτορειο 1300 το ατομο και το αλλο 1500 για ακριβως τα ιδια πραγματα! Και τα ιδια ξενοδοχεια! (μαλιστα το φτηνο ειχε και καποια δωρεαν προαιρετικα )
Και ιδια εποχη!!! Παιζει ρολο καιμ αυτο...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom