• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διαφημιστικά κόλπα

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Σας μεταφέρω αυτούσιο το παρακάτω κείμενο από το blog της Ένωσης Καταναλωτών, ή αλλιώς ΕΚΠΟΙΖΩ:

Τον Απρίλιο παρουσιάσαμε σε αυτό το blog τα προβλήματα με τα οργανωμένα ταξίδια. Ιδιαίτερα εστιάσαμε στις στρεβλές διαφημίσεις. Τα περισσότερα γραφεία ταξιδιών, διαφημίζουν εκδρομές με τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές, που τελικά χρεώνουν τους πελάτες τους.

Τότε κάναμε μία έρευνα αγοράς. Διαλέξαμε 12 εκδρομές από 12 πρακτορεία, που διαφημίζονταν στο ένθετο <<Ταξίδια>> της Καθημερινής της 24 Φεβρουαρίου και ζητήσαμε να ταξιδέψουμε εντός του μήνα Μάρτη. Από αυτά τα διαφημιζόμενα ταξίδια, μόνο 2 πωλούνταν σε τιμές ίσες με τις αναγραφόμενες. Οι τιμές των άλλων ταξιδίων ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις διαφημιζόμενες.

Τώρα ξανακάναμε την ίδια έρευνα, διαλέγοντας 10 ταξίδια από 10 πρακτορεία, που διαφημίζονταν στο ένθετο <<Ταξίδια>> της Καθημερινής της 20 και 27 Ιουλίου και ζητήσαμε να ταξιδέψουμε με την διαφημιζόμενη τιμή πριν τον Οκτώβρη.

Τα αποτελέσματα ήταν πάλι τα ίδια.
Οι τιμές των ταξιδίων ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις διαφημιζόμενες, από 17% μέχρι 80% παραπάνω.
Οι περισσότερες διαφημιζόμενες τιμές είναι χωρίς τους <<φόρους αεροδρομίου>>.
Αλλά το έξτρα, που χρεώνεται είναι σχεδόν πάντοτε μεγαλύτερο από τους πραγματικούς φόρους αεροδρομίου.
Κάποιες από τις διαφημιζόμενες τιμές, δε, είναι παντελώς ψευδείς! Π.χ. ταξίδι με προορισμό το Λονδίνο, με 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, αξία 250 ευρώ!
Πολλά πρακτορεία κάνουν και άλλες χρεώσεις. Η πιο κοινή είναι για <<φιλοδωρήματα>>.

Τα αποτελέσματα της έρευνας:

Προορισμός Μέρες Διαφημιζόμενη τιμή Πραγματική τιμή Διαφορά Δικαιολογία Πρακτορείο

Αίγυπτος: Εxo Tours 4 ημέρες από 350 ευρώ. Τελική τιμή 460. Διαφορά +31%

Βαρκελώνη: Vlassopoulos 8 μέρες από 619 ευρώ, τελική τιμή 724. Διαφορά +17%

Λονδίνο: Versus 2 μέρες από 250 ευρώ, τελική τιμή 451. Διαφορά +80%

Ντουμπάι: Marathon 5 μέρες από 390 ευρώ, τελική τιμή 680. Διαφορά +74%

Συρία: Boutros 4 μέρες από 530 ευρώ, τελική τιμή 730. Διαφορά +38%

Μεξικό: Goldair Tours 7 μέρες από 860, τελική τιμή 1266. Διαφορά +47%

Σας συνιστούμε να:
  • Είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις διαφημίσεις.
  • Ζητάτε λεπτομέρειες σχετικά με τις παροχές του ταξιδιού.
  • Μην προκαταβάλετε χρήματα, χωρίς να λάβετε αντίγραφο σύμβασης ή ιδιωτικού συμφωνητικού με τους όρους του ταξιδιού.
  • Ελέγχετε προσεχτικά τους όρους της σύμβασης.
  • Μην διστάσετε να απαιτήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας, αν τελικά οι παροχές του ταξιδιού δεν ήταν οι συμφωνηθείσες.
Αν σας πούλησαν ένα ταξίδι, που δεν ανταποκρίθηκε σε αυτά που σας τάξανε, αφήστε μας σημείωμα.

Το Blog <<Ποιότητα Ζωής>> συντάχτηκε από τον Χαράλαμπο Φωκά, για την ΕΚΠΟΙΖΩ.

Last edited by a moderator:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έλεος.

Δεν είχε βγει μια οδηγία που υποχρέωνε τις αεροπορικές να αναφέρουν πάντα τις τιμές τους μαζί με τους φόρους; Απ'ότι είδα αυτό λειτούργησε το επεισόδιο. Δηλαδή οι αεροπορικές υποχρεώθηκαν να περιλαμβάνουν τους φόρους και τα πρακτορεία εξακολουθούν να γράφουν ότι θέλουν; δεν το καταλαβαίνω.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Νομιζω οτι τα πρακτορεια πατουν στο εξης: Οταν διαφημιζουν μια εκδρομη που θα πραγματοποιηθει καποιους μηνες αργοτερα κυριως αναφερομαι σε μακρινους προορισμους, για τους οποιους υπαρχουν δυο και τρεις εναλλακτικοι τροποι να φθασει κανεις (πχ Bangkok απευθειας με Thai η με Singapur η με καποια απο τις εταιρειες του Κολπου κλπ) ισχυριζονται τα πρακτορεια (δε ξερω αν ισχυει κιολας ) οτι δεν εχουν ηδη κλεισει τα αεροπορικα αλλα τα παζαρευουν αναλογα με ποια εταιρεια θα τους δοσει την καλυτερη τιμη. Οποτε οι φοροι ειναι λογικο να εχουν καποια διακυμανση, αναλογα με τα αεροδρομια που θα τυχει να χρησιμοποιησουν. Τουλαχιστον αυτο μου ειχαν πει σε καποια φαση που ειχα ρωτησει. Φυσικα οταν πλησιαζει ο καιρος, δυο μηνες πριν τουλαχιστον και πλεον εχει οριστηκοποιηθει ποια αεροπορικη εταιρεια θα χρησιμοποιησουν οφειλουν πια να ανακοινωσουν και το τελικο ποσο. Εννοειται βεβαια οτι αυτο δεν μπορει να ισχυσει σε προορισμους stadard οπως Παρισι- Λονδινο- Βερολινο κλπ. Εν πασει περιπτωσει οφειλει να ξερει το πρακτορειο ποσο χρεωνει το Hethrow η το Charles de Galles η οποιοδηποτε αλλο ευρωπαικο αεροδρομιο.

pix_lax82

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορειος Κορέα
Παντως θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε μια αντίστοιχη ερευνα για τα οργανωμένα ταξίδια που κάνουν γραφεία του εξωτερικου.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Έχει πάντως πολύ ενδιαφέρον - και πλάκα - πως κάποια "φτηνά" γραφεία ανεβάζουν τις τιμές τους ως και 80%!!!!!
Λοιπόν, έκανα και γω μια έρευνα και διαπίστωσα τα εξής:

1. Οι φόροι αεροδρομίων συνήθως χρεώνονται κατά πολύ περισσότερο.
Δηλαδή αν το Α γραφείο πουλάει το Ιράν 1800 ευρώ και το Β 1650, σίγουρα θα προτιμήσουμε αυτό των 1650.
Οι φόροι του Β όμως είναι 250, ενώ του Α 100. Άρα? Το ίδιο προϊόν στην ίδια τιμή και όχι φτηνότερα όπως το Β διατείνεται.
Το ίδιο συμβαίνει με τη διαφορά μονόκλινου. Εκεί να δείτε τι γίνεται!!!!! Διπλάσια, ή και παραπάνω χρέωση για τα ίδια ξενοδοχεία.

2. Φιλοδωρήματα είναι έξτρα. Και μάλιστα ...υποχρεωτικά. (Αν είναι υποχρεωτικά ρε μάγκα, γιατί δεν τα βάζεις από την αρχή?).

3. Η βίζα χρεώνεται επίσης έξτρα.

4. Οι προαιρετικές εκδρομές? Αυτές που τις βάζεις?

5. Αρχηγός που περιμένει στον τελικό προορισμό, άρα χωρίς την χρέωση των εισιτηρίων του. Έχω δει έγώ γκρουπ σε έξαλλη κατάσταση σε ενδιάμεσους σταθμούς να μη ξέρουν σε ποια έξοδο να πάνε για την ανταπόκριση τους... ή να πάνε στην έξοδο για την πόλη, ενώ έπρεπε να πάνε στο τράνζιτ. Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει αρχηγός.

6. Ασφάλιση. Αυτό είναι πονεμένη ιστορία, γιατί ενώ είναι πάμφθηνο, χρεώνεται πολύ ακριβότερα.

Θα σας πω κα ιένα περιστατικό που μου συνέβη πέρσι:
Έπρεπε να πάω στο Ντουμπάι και απευθύνθηκα σε ένα από τα γνωστα γραφεία που πάνε στο Ντουμπάι.
Η τιμή ήταν ΠΟΛΥ καλή ( με Emirates) για το πακέτο και τις υπηρεσίες και οι φόροι ήταν γύρω στα 220 ευρώ.
Βέβαια οι φόροι με τη συγκεκριμένη εταιρεία και για το συγκεκριμένο προορισμό είναι μόλις 45 ευρώ, κάτι που γνώριζα βεβαίως και στο σχόλιο μου γι' αυτό, άρχισαν να μου λένε κάτι απίστευτες δικαιολογίες.
Δηλαδή διαφημίζεται κάτι σαν φτηνό και με τα έξτρα ( που πολλές φορές ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ είναι υπερτιμημένα ) το πληρώνεις χρυσάφι.
Εννοείται ότι δεν ξαναπάτησα στο συγκεκριμένο γραφείο.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
τέτοια κάνουν και μας χάνουν!!!!
και που είσαι ακόμα!!!
σκεφτείτε οτι τώρα πιά ούτε τα newsletters δεν διαβάζω που στέλνουν στα email μου!!
πόρταααααααααα!!!!!!!!!!!!!

Blacktan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη η Μαδαγασκαρη ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Γνωστο πρακτορειο διαφημιζει εκδρομη για KohSamui ΑΠΟ 550 ευρω οι 6 νυχτες...
Αποτανθηκα εκει καθως η τιμη μου φανηκε ακρως δελεαστικη (ηταν προφανες πως δεν περιλαμβανε φορους) ...
κατοπιν συζητησεων και διαπραγματευσεων οι νυχτες τελικα ηταν 5 και οχι 6 ...
Η τιμη ηταν 1000 ευρω (μεσες ακρες) ...
Για 8 νυχτες τελικα κατοπιν πολλων συζητησεων καταληξαμε στα 1100 ευρω ...
Επισκεπτομενος δε εκει στο γραφειο της κατα τα αλλα ευγενεστατης και προθυμης υπαλληλου , διαπιστωσα καποια σφοδρα αβεβαιβεοτητα ολων οσων λεγαμε , καθ οτι ζητησα ΓΡΑΠΤΗ και υπογεγραμμενη προσφορα ...

εκει μου αρχισε κατι ακαταλαβιστικα , του τυπου "Τα δωματια ειναι δευτερευουσης σημασιας , αυτο που μας νοιαζει ειναι τα αεροπορικα" , "Τα αεροπορικα δεν τα κλεινουμε ακομη αλλα θα περιμενουμε να πετυχουν (??) τον χαμηλοτερο ναυλο" και διαφορα αλλα τα οποια μαλλον ουτε και η κοπελα δεν καταλαβαινε τι μου ελεγε ...

Οταν τελικα φτασαμε στο διαταυτα και της ειπα πως για προκαταβολη θα ηθελα ΓΡΑΠΤΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ προσφορα , η τιμη εγινε 1350 ευρω ....

Εκλεισα μονος μου τα εισητηρια λοιπον με 810 ευρ / ατομο (με τους φορους ) και με περιπου αλλα 250 ευρω στο ατομο (8 νυχτες) φτιαξαμε το ταξιδακι μας ...

Συνολο ?
1100 περιπου , και ξερω Τι ωρα θα πεταξω , με ποια εταιρεια , σε ποιο καθισμα θα κατσω , σε ποιο ξενοδοχειο θα μεινω και τι δωματιο θα εχω ....

Συμπερασμα ?
Ειναι μεν κουραστικο , ισως και βαρετο για καποιους αλλους , αλλα γλυτωνεις χρηματα και εισαι σιγουρος , γιατι ΕΣΥ το εχεις κλεισει και οχι καποιος αλλος για λογαριασμο σου ...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν είναι κακό να τάχει κλείσει κάποιος άλλος για σένα, αρκεί να μπορεί με επαγγελματισμό να σου δείξει ξεκάθαρα τι είναι αυτά που έχει κλείσει. :)

Blacktan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη η Μαδαγασκαρη ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
κακο δεν ειναι , απλα μαλλον ειναι απιθανο , την προσοχη που εδωσα εγω για να βρω το δωματιο που καλυπτει τις αναγκες μου να την δωσει και καποιος αλλος που δεν τον αφορα το ταξιδι , παρα μονο ως υποχρεωση ...
και αυτο διοτι εγω ειμαι ενας "παραξενος" ταξιδιωτης που τσεκαρα γυρω στα 200 ξενοδοχεια πριν καταληξω σε αυτο που ηθελα ... (ΚΑΙ Ω ΝΑΙ !!! ΚΑΤΕΛΗΞΑ μολις σημερα , ελπιζω να μου βγει καλο)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Κι εμένα κάτι τέτοιες περιπτώσεις με κάνουν να μην εμπιστεύομαι τα τουριστικά γραφεία. Δεν μπορώ να ταξιδέψω κάπου και να είναι όλα στον αέρα. Δηλαδή, για ποιον λόγο να τους επιλέξεις τελικά;

Άσε δε που πρέπει να βγει μάλλον κάποια οδηγία που θα επιβάλλει και στα πρακτορεία να αναγράφουν οπουδήποτε την τελική τιμή, γιατί με αυτές τις χρεώσεις και παραχρεώσεις, δεν βγάζουν ούτε οι ίδιοι άκρη.

varioAthens

Member
Τα 2 πράγματα που με εκνευρίζουν στα τουριστικά γραφεία είναι:
1) Τιμή "ΑΠΟ..." (όπως αναφέρει και ο blacktan παραπάνω). Αυτό το ΑΠΟ είναι η μεγαλύτερη απάτη γιατί το τελικό κοστουμάκι έρχεται στη διπλάσια τιμή από αυτή που διαφημίζουν.
2) To γεγονός ότι αν εγώ θέλω να ταξιδέψω π.χ. Οκτώβριο και να το κλείσω από τώρα, το πρακτορείο δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει. Σου λένε "ξαναπάρε Σεπτέμβριο γιατί δεν ξέρω τιμές ακόμα", τον Σεπτέμβριο σου λένε "ξαναπάρε σε 10 μέρες" και στο τέλος φτάνεις 5 μέρες πριν το ταξίδι σου να αγωνιάς αν τελικά θα φύγεις...

varioAthens

Member
Εξαπατούν με ψεύτικες προσφορές εισιτηρίων

Δεκαπέντε αεροπορικές εταιρείες και περίπου 20 ιστότοποι αγοράς on line εισιτηρίων συνεχίζουν να εξαπατούν τους καταναλωτές-ταξιδιώτες στην Ευρώπη με ψεύτικες προσφορές, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Κομισιόν.

Ετσι, ένα αεροπορικό ταξίδι Παρίσι - Μόντρεαλ (Καναδάς) που η εταιρεία το διαφήμιζε στον ιστότοπό της για 423,49 ευρώ καταλήγει να κοστίζει 937 ευρώ όταν ο αγοραστής του εισιτηρίου πληρώσει τους φόρους και τα διάφορα έξοδα.
Η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει ότι όλοι οι επιβάτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν από την αρχή το πραγματικό κόστος κάθε εισιτηρίου.
Πριν από έναν χρόνο, 137 ιστότοποι αεροπορικών εταιρειών έλεγαν τέτοιου τύπου «ψέματα» στους υποψήφιους πελάτες τους.
Σήμερα, έναν χρόνο αργότερα, 115 από αυτούς έχουν συμμορφωθεί προς τις κοινοτικές υποδείξεις, αλλά μένουν ακόμη 22 που συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της παραπλανητικής πληροφόρησης των ταξιδιωτών.
Ως προς τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες από τις 67 πριν από έναν χρόνο έχουν μείνει σήμερα 15 που εφαρμόζουν την ίδια παραπλανητική πολιτική.

ΕΘΝΟΣ

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος