Να απαθανατίζω την κάθε στιγμή με τη φωτογραφική μου μηχανή, να δοκιμάζω νέες τοπικές γεύσεις σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια του μέρους, να περπατάω ατελείωτες ώρες μέχρι να πονέσουν τα πόδια μου με σκοπό να δω όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορώ και για να νιώσω τον παλμό του νέου τόπου που έχω την τύχη να βρίσκομαι, να κολυμπάω στις καλύτερες παραλίες, να απολαμβάνω τη φύση και να μυρίζω τον αέρα, να κάνω έξαλλο shopping στα τεράστια εμπορικά καταστήματα και μετά απολαμβάνοντας τον καφέ μου να σχεδιάζω την επόμενη εξόρμηση, να αγοράζω souvenirs για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους, να μη χάνω με τίποτα το πρωινό-κάτι που δεν το συνηθίζω στο σπίτι μου, να προσπαθώ να κοιμάμαι λιγότερο για να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερα...
Εάν πούμε ότι το περπάτημα το φαγητό και οι φωτογραφίες είναι δεδομένες δραστηριότητες σε ένα ταξίδι,τότε η επόμενη αγαπημένη είναι ενοικίαση οχήματος και απόδραση στην φύση.
Εεεε φυσικά να περπατάμε πολύ ωστε να δούμε ολα όσα πρέπει να δούμε, να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις και οπωσδήποτε εαν πρόκειται για πόλη να πηγαίνουμε μια βόλτα στα προάστια να δούμε την ζωή εκτός "ιστορικού/τουριστικού κέντρου"
Κλασική επιλογή αποτελεί το περπάτημα μέχρι τελικής πτώσης με ενδιάμεσες στάσεις σε ιδιαίτερες γωνιές είτε για φωτογραφίες είτε για να απολαύσω ένα καφέ, ένα καλό κρασί ή ένα τοπικό έδεσμα! Κλασικός αλλά ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις ένα τόπο όσο περισσότερο μπορείς στις μέρες, λιγοστές συνήθως, που έχεις !