• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δημόσια Γκρουπ!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Από σήμερα το TravelStories προσφέρει μια επιπλέον δυνατότητα στα μέλη του, τη δημιουργία και συμμετοχή σε Δημόσια Γκρουπ!

Πως; τι; τιναυτο πάλι ρε παιδιά;

Τα Δημόσια Γκρουπ είναι μια λειτουργία που είναι πολύ συνηθισμένη σε online κοινότητες, και δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε χρήστη να δημιουργήσει ένα δικό του Γκρουπ, που αφορά μια συγκεκριμένη ενότητα (σε μας προφανώς ταξιδιωτική). Στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να προσχωρούν στο γκρουπ και να γίνονται μέλη του, ενώ και ο δημιουργός του γκρουπ μπορεί να στέλνει προσκλήσεις για να καλεί άλλα μέλη. Κάθε γκρουπ όταν φτάσει τα 5 μέλη, μπορεί να δημιουργήσει δικό του φόρουμ, στο οποίο τα μέλη -και μόνο αυτά- μπορούν να κάνουν συζητήσεις που αφορούν το γκρουπ. Επίσης κάθε γκρουπ έχει δική του ομαδική φωτογραφική γκάλερυ.

Μα τι λέτε τώρα; Και πού είναι όλα αυτά;

Η σελίδα με τα γκρουπ βρίσκεται ΕΔΩ, όπου βρίσκετε όλα τα γκρουπ που έχουν δημιουργηθεί, καθώς και τα γκρουπ που είστε ήδη μέλος.

Α πολύ ωραία, βρήκα κάποιο Γκρουπ που με ενδιαφέρει, τι κάνω;

Για να συμμετέχετε στις συζητήσεις του γκρουπ πρέπει να γίνετε μέλος, πατώντας επάνω δεξιά την επιλογή "Συμμετοχή στο Γκρουπ". Τώρα είστε μέλος του γκρουπ. Μπορείτε να συμμετέχετε στις συζητήσεις του φόρουμ του και να προσθέτετε φωτογραφίες στη γκάλερυ του Γκρουπ.

Θέλω να φτιάξω ένα δικό μου Γκρουπ, τι κάνουμε;

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Σιγουρευτείτε ότι το Γκρουπ που πάτε να φτιάξετε έχει Ταξιδιωτικό περιεχόμενο και δεν αφορά τα σκουπίδια στους δρόμους, την ενάτη του Μπετόβεν ή τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δολοφονήσετε το ραδιόφωνο του γείτονά σας.
  2. Σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει παρόμοιο Γκρουπ ήδη φτιαγμένο.
  3. Πηγαίνετε στη σελίδα των Γκρουπ ΕΔΩ, και πατάτε το κουμπί κάτω κάτω "Δημιουργία Νέου Γκρουπ". Δίνετε το όνομα που θέλετε, μια ΣΑΦΗ περιγραφή για το αντικείμενο του Γκρουπ, επιλέγετε Είδος Γκρουπ "Δημόσιο", αφήνετε τα υπόλοιπα τσεκαρισμένα, και πατάτε "Υποβολή".
  4. Το Γκρουπ σας δημιουργήθηκε. Δε μπορείτε να φτιάξετε φόρουμ για το γκρουπ ακόμα, γιατί δεν έχετε αρκετά μέλη (5). Πατώντας το κουμπάκι κάτω κάτω "Προσκεκλημένα Μέλη & Προσκλήσεις που εκκρεμούν" μπορείτε να προσκαλέσετε όσα μέλη θέλετε στο γκρουπ σας. Σιγά σιγά βέβαια αν το γκρουπ γίνει γνωστό μέσα στο travelstories, τότε θα έρθουν και άλλα μέλη μόνα τους, απρόσκλητα. :D
  5. Μέχρι να μαζευτούν αρκετά μέλη, μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες στο γκρουπ σας. Πάτε κάτω δεξιά στην επιλογή "Προσθέστε φωτογραφίες στο Γκρουπ!" και στην επόμενη σελίδα πατάτε στο κείμενο εκεί που λέει "...από τα άλμπουμ σας" και σας πάει στα προσωπικά σας άλμπουμ. Αν έχετε φωτογραφίες στα προσωπικά σας άλμπουμ, επιλέγετε τη φωτογραφία που θέλετε, και όταν τη βλέπετε από κάτω της έχει τρεις επιλογές, μία εκ των οποίων λέει "Προσθήκη της φωτογραφίας σε κάποιο Δημόσιο Γκρουπ", διαλέγετε μετά το γκρουπ που θέλετε να την τοποθετήσετε, και έτοιμο. Φωτογραφίες στο Γκρουπ μπορούν να προσθέτουν ΟΛΑ τα μέλη του Γκρουπ.
  6. Όταν το Γκρουπ σας αποκτήσει τουλάχιστον 5 μέλη, θα εμφανιστεί μια επιλογή κάτω κάτω που θα λέει "Δημιουργία Φόρουμ". Το πατάτε και στη συνέχεια επάνω στην περιγραφή του Γκρουπ εμφανίζεται η φράση "Επισκεφτείτε το φόρουμ του Γκρουπ". Στη συνέχεια όταν τα μέλη ανοίγουν θέματα και υπάρχουν συζητήσεις, στη σελίδα του Γκρουπ θα εμφανίζονται τα τελευταία μηνύματα από το φόρουμ του.
Ουφ!!! Άλλο τίποτα;

Βεβαίως. Στο προφίλ κάθε μέλους πλέον, εμφανίζεται ένα έξτρα κουτάκι στη δεξιά στήλη που δείχνει τα group στα οποία το μέλος αυτό συμμετέχει. :)

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Αν μου επιτρέπεις φίλε Def, δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα της νέας αυτής προσθήκης. Και εξηγώ τους λόγους:

Το travelstories μεγαλώνει συνεχώς αλλά δεν νομίζω πως έχουμε φτάσει ακόμα σε επίπεδο να έχουμε τόσα μηνύματα κάθε μέρα που να χάνεσαι και να θέλεις έτσι να παρακολουθείς μόνο συγκεκριμένα υπό-φόρουμ. Επίσης πιστεύω πως όλοι σχεδόν οι χρήστες που μπαίνουμε καθημερινά στο φόρουμ διαβάζουμε όλα τα posts και όχι μόνο αυτά που μας ενδιαφέρουν άμεσα, γιατί πέρα από το ενδιαφέρον μας για τα ταξίδια γενικά (και όχι συγκεκριμένα), έχουμε γίνει και “παρέα” και θέλουμε να έχουμε γενική άποψη για το τι γράφεται. Γιατί λοιπόν να χωριστεί έτσι το φόρουμ και να υπάρχουν “prive” κοινότητες μέσα σε αυτό, αφού το forum έχει ήδη σαφή κατεύθυνση, ταξιδιωτική. Δεν είναι δα και facebook που οι εκατομμύρια χρήστες έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και έτσι σχηματίζουν groups για να μπορούν να βρίσκονται και να συζητούν μεταξύ τους;

Η γνώμη μου. Ίσως να μην έχω πιάσει το νόημα οπότε διαφώτισέ με please. :)

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κατ'αρχήν τα Γκρουπ δεν είναι prive όπως τα αποκάλεσες, αφού θα τα βλέπει όλος ο κόσμος, όπως και οτιδήποτε γίνεται μέσα σε αυτά. Απλά για να γράψει κάποιος θα πατάει ένα κουμπί για να γίνεται μέλος του γκρουπ. Το "prive" λοιπόν είναι άστοχος χαρακτηρισμός.

Το φόρουμ ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ δε "χωρίζεται", από πού κι'ως που προκύπτει αυτό; Επίσης τα γκρουπ, όπως επίσης γράφω στο πρώτο ποστ, δε θα έχουν ΚΑΝΕΝΑ άλλο περιεχόμενο πλην ταξιδιωτικού, άρα η εν λόγω παρατήρησή σου περί διαφορετικών ενδιαφερόντων των μελών δεν αντιλαμβάνομαι πού αναφέρεται - εκτός αν δε διάβασες ολόκληρο το 1ο ποστ.

Ίσα ίσα, που ακριβώς επειδή το TravelStories είναι μια παρέα που συνεχώς μεγαλώνει, τα γκρουπ θα εξυπηρετήσουν το σκοπό της πιο "χαλαρής" κουβέντας για αγαπημένους προορισμούς, ενώ ΣΑΦΩΣ και δε θα μπορούσαμε πχ να φτιάξουμε ξεχωριστό φόρουμ στην ήπειρο της β. αμερικής για τη Νέα Υόρκη, ή για οποιονδήποτε προορισμό έχει πολλούς φίλους στο site, αφού αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, και επιπλέον οι λιγότερο δημοφιλείς προορισμοί θα χάνονταν μέσα σε αμέτρητα τόπικ κουβέντας για τον έναν και μοναδικό προορισμό μεταξύ ατόμων που φέρονται ως παρέες πλέον - και είναι λογικό.

Όσο για τις άλλες παρατηρήσεις σου, όπως για παράδειγμα ότι πιστεύεις πως όλοι οι χρήστες που μπαίνουν διαβάζουν όλα τα θέματα και όχι συγκεκριμένα, πρώτον αυτό είναι -απλά- λάθος, και δεύτερον δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα που συζητάμε εδώ. Ευχαρίστως να το κουβεντιάσουμε σε ένα άλλο ξεχωριστό θέμα :)

Εν τέλει, τα γκρουπς δημιουργήθηκαν επειδή:

1. Το travelstories μπορεί να είναι ένα σάιτ με πολύ μεγάλο ΠΛΟΥΤΟ πληροφοριών, δεν παύει όμως να είναι μια online κοινότητα. Και ως τέτοια, δε μπορεί να μην αποκτήσει κάποια στιγμή Groups.
2. Υπάρχει κόσμος που έχει μεράκι και θέλει να αναπτύξει μια πιο προσωπική επικοινωνία με άτομα που έχουν τα ίδια ταξιδιωτικά γούστα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος γι'αυτό από τα γκρουπ, αφού οποιοσδήποτε άλλος τρόπος θα ανακάτευε την ομαλή λειτουργία του Site και θα διατάρασσε τον πληροφοριακό του χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση, το αν είναι κάτι χρήσιμο ή όχι, μόνο ο χρόνος το δείχνει. Και οπωσδήποτε δεν είναι δα και υποχρεωτικό να το χρησιμοποιήσουν όλοι (όπως και οποιοδήποτε κομμάτι του site άλλωστε). Αυτό το λέω γιατί σε είδα κάπως καυστικό στο σχόλιό σου αν είναι χρήσιμο ή όχι. Δηλαδή όλες τις ενότητες του site τις χρησιμοποιούν όλα τα μέλη; όχι βέβαια. Ο καθένας χρησιμοποιεί αυτό που τον ενδιαφέρει.

Παρακαλώ η κουβέντα στο παρό θέμα να επικεντρωθεί στις λειτουργίες των groups και σε αναφορά προβλημάτων, ιδέες για βελτίωση, προτάσεις για λειτουργικότητες, απορίες κλπ.

Για τα υπόλοιπα υπάρχουν και τα pm's. :)

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Κατ’ αρχάς να πω πως τα μηνύματα μου δεν είναι καθόλου καυστικά. Κάθε άλλο, δεν το έλεγα ειρωνικά το να μου εξηγήσεις την χρησιμότητα των groups. Στο πρώτο σου post δεν αναφέρεις τίποτα πάνω σε αυτό, μιλάς κυρίως για τον τρόπο λειτουργίας τους και γι’ αυτό ρώτησα, τελείως καλόβουλα. Απλά θεώρησα πως το συγκεκριμένο δεν είναι χρήσιμο και έκανα την παρατήρηση μου. Δεν υπάρχει κάποια προσωπική διαμάχη για να στείλω pm, έγραψα απλά τη γνώμη μου.

To “prive” όπως θα είδες είναι εντός εισαγωγικών. Το λέω έτσι γιατί για να γράψεις σε αυτό θα πρέπει να είσαι μέλος. Αλήθεια τα υπο-forum θα μπορεί κάποιος να τα διαβάζει αν δεν είναι μέλος του group ή όχι;

Για το αν οι χρήστες (ξαναλέω, όχι και τα 1000+ μέλη, τα 10-20 πιο ενεργά μέλη που γράφουν κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα τέλος πάντων) διαβάζουν όλα τα μηνύματα του φόρουμ το ξέρεις εσύ καλύτερα γιατί εσύ βλέπεις τα stats. Εμένα αυτή η εντύπωση μου έχει δοθεί βλέποντας το που γράφουν κάποια συγκεκριμένα μέλη (τα πιο ενεργά όπως είπα) και επίσης είναι αυτό που κάνω και εγώ.

Πρακτικά τώρα, γιατί με ενδιαφέρει, εγώ αν δεν γίνω μέλος σε όλα τα groups θα μπορώ να διαβάζω τα μηνύματα ή όχι; Επίσης θα υπάρχει κάποια επιλογή σαν τα “Στατιστικά” και τα “Μη αναγνωσμένα μηνύματα” για όλα τα μέρη του φόρουμ (και τα υπό-φόρουμ δηλαδή) η θα πρέπει να γίνεται μέσα από κάθε υπο-φόρουμ (δηλαδή να πρέπει να γίνεσαι μέλος σε κάθε group);

Τεσπά, εγώ την άποψη μου την είπα: εγώ και πιστεύω πολλοί χρήστες έχουμε αγάπη για τα ταξίδια γενικά. Προσωπικά με ενδιαφέρει ένα θέμα είτε είναι για ταξίδι στην Ταϊλάνδη, είτε στη Δανία είτε στην Κρήτη και γι’αυτό διαβάζω όλα τα μηνύματα και μου φαίνεται έτσι πως θα είναι πιο δύσκολη η παρακολούθηση. Μπορεί να κάνω και λάθος και να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα. Στην περίπτωση αυτή δεν έχω πρόβλημα να βγω μετά και να πω πως ήμουν λάθος.

Αν μπορείς απάντησε μου στα ερωτήματα παραπάνω.
Ευχαριστώ

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
προσπαθω να το καταλαβω.δεν δινετε ενα παραδειγμα ή να φτιαξετε εσεις ενα γκρουπ που εχετε ηδη στο μυαλο σας να δουμε πως λειτουργει?

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Υπάρχουν ήδη 2 γκρουπ, απλά δεν έχουν μηνύματα μέσα ακόμα. :)

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Νομίζω πήρα την απάντηση μου για το παραπάνω ερώτημα τώρα που είδα πως στην αρχική σελίδα του forum εμφανίστηκε νέα ενότητα για τα groups και φαίνονται και ελεύθερα προς ανάγνωση από μη μέλη.

Μου προέκυψαν όμως μερικές απορίες ακόμα (μη βαράτε :p):
Όταν ανοίγει ένα group για κάποιο μέρος (πχ Νέα Υόρκη) και όχι για κάποια πρακτική ή δραστηριότητα (πχ backpacking ή καταδύσεις) τι θα γίνει με τις υπάρχοντες Ταξιδιωτικές Ιστορίες αλλά και με τα θέματα στην “Αναζήτηση πληροφοριών”; Θα μπουν links ή θα μεταφερθούν ή τίποτα; Επίσης πως θα γίνεται ο διαχωρισμός για το τι πρέπει να μπει που; Αν πχ κάποιος χρήστης ρωτήσει (στην αναζήτηση πληροφοριών) για καλά εστιατόρια στην ΝΥ και κάποιος άλλος απαντήσει και κατεπέκταση του γράψει και για καλά bar ή οτιδήποτε άλλες συμβουλές, αυτό είναι για την “Αναζήτηση πληροφοριών” ή για το αντίστοιχο group; Το ίδιο και για μια “ιστορία”, που έχει πιο πολύ την μορφή πληροφοριών παρά της διήγησης.
Πιστεύω όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην πορεία αλλά σαν παιδάκι έχω πολλές απορίες. :)

Υγ. Στην “εμφάνιση των μελών του group” (στην κεντρική σελίδα του group) φαίνεται λίγο άσχημο (εμφανίζει το nickname αντί για φώτο) αν δεν έχεις avatar (όπως πχ εγώ). Ευκαιρία να ψάξω να βρω μια μιας και το’χω αμελήσει. :)

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
την ιδια απορια εχω και γω με σενα mpiftex.αν υπαρχει ηδη καποιο θεμα ανοιγμενο πχ ταξιδια και εθελεντισμος,εμεις μπορουμε να φτιαχνουμε και γκρουπ γι αυτο το θεμα?και αν ναι, οταν εχουμε μια νεα πληροφορια που πρεπει να την γραφουμε στο ηδη υπαρχον θεμα ή στο γκρουπ?

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
παρακαλω οι γειτονες να φτιαξουν ενα γκρουπ για γαλλικη πολυνησια αποκλειστικα.που ειστε κα ζωη κ. xene k dik-7 ?

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όταν ανοίγει ένα group για κάποιο μέρος (πχ Νέα Υόρκη) και όχι για κάποια πρακτική ή δραστηριότητα (πχ backpacking ή καταδύσεις) τι θα γίνει με τις υπάρχοντες Ταξιδιωτικές Ιστορίες αλλά και με τα θέματα στην “Αναζήτηση πληροφοριών”; Θα μπουν links ή θα μεταφερθούν ή τίποτα; Επίσης πως θα γίνεται ο διαχωρισμός για το τι πρέπει να μπει που; Αν πχ κάποιος χρήστης ρωτήσει (στην αναζήτηση πληροφοριών) για καλά εστιατόρια στην ΝΥ και κάποιος άλλος απαντήσει και κατεπέκταση του γράψει και για καλά bar ή οτιδήποτε άλλες συμβουλές, αυτό είναι για την “Αναζήτηση πληροφοριών” ή για το αντίστοιχο group; Το ίδιο και για μια “ιστορία”, που έχει πιο πολύ την μορφή πληροφοριών παρά της διήγησης.
Δόκιμες οι απορίες σας, και προσπαθώ να εξηγηθώ:

Τα Γκρουπ αυτό ακριβώς το σκοπό εξυπηρετούν: να δώσουν "βήμα" σε κάτι που κάποιος χρήστης πιστεύει ότι μπορεί να έχει τη δική του "γωνιά" στο travelstories. Εγώ που άνοιξα΄ενα γκρουπ για τη Νέα Υόρκη πχ, περιμένω να δω ποια μέλη θα έρθουν, πόσοι θάναι κλπ, για να κάτσουμε να συζητάμε τα "δικά μας" για τη Νέα Υόρκη. Δε θα μεταφερθεί καμία πληροφορία και καμία Ιστορία μέσα στα Γκρουπ. Όμως, όταν ένα μέλος ψάχνει πχ πληροφορίες για τη ΝΥ, όπως ακριβώς θα μπει στο φόρουμ της Βόρειας Αμερικής, ε, έτσι ακριβώς θα τσεκάρει και το γκρουπ της ΝΥ μήπως βρει κάτι που του είναι χρήσιμο. :)

Το ίδιο ακριβώς ισχύει για πχ ταξιδιωτικές δραστηριότητες. Μπορεί πχ κάποιος να ανοίξει ένα group που αφορά το camping και να μαζευτούν τα μέλη που τους αρέσει ειδικά το camping εκεί, και να τα λένε.

Όλη αυτή η ιστορία έχει ως τελικό στόχο να δώσει παραπάνω "χώρο" σε πιο "ειδικές" ενότητες του site να αναπτυχθούν.

Πάντως, μη νομίζετε ότι όλα αυτά είναι ένα μαύρο κουτί που ακολουθούν μια ίσια γραμμή. Στην πορεία θα εξελίσσονται ανάλογα με το πώς θέλουν τα ΜΕΛΗ. Άρα ξεκινάμε και βλέπουμε πώς θα πάει το όλο εγχείρημα :)

Συνεχίστε να ρωτάτε πάντως, μου δίνετε ιδέες :D

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Όταν το Γκρουπ σας αποκτήσει τουλάχιστον 5 μέλη, θα εμφανιστεί μια επιλογή κάτω κάτω που θα λέει "Δημιουργία Φόρουμ". Το πατάτε και στη συνέχεια επάνω στην περιγραφή του Γκρουπ εμφανίζεται η φράση "Επισκεφτείτε το φόρουμ του Γκρουπ". Στη συνέχεια όταν τα μέλη ανοίγουν θέματα και υπάρχουν συζητήσεις, στη σελίδα του Γκρουπ θα εμφανίζονται τα τελευταία μηνύματα από το φόρουμ του.
Βρε Δεφ και λοιποι διαχειριστές, εχω ερώτηση: γιατι στο γκρουπ της Αιγυπτου, αφου εχει πλέον 5 μέλη, δεν μπορώ να ξεκινήσω φόρουμ?? δεν βλέπω πουθενά την επιλογη αυτη...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα