• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δανία Νορβηγία Σουηδία Δανία ή Σουηδία/Νορβηγία

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
:D
Ναι δεν τίθεται θέμα η καμπίνα χρειάζεται γιατί είναι πολλές οι ώρες!
Την είχα δοκιμάσει την άλλη εταιρεία είναι απλησίαστη!
Μόνο η viking είναι προσιτή αλλά το ακριβές ποσό θα το μάθω όταν πάρω Αθήνα έχει ένα γραφείο που συνεργάζεται με αυτήν την εταιρεία.
Αν είναι όντως γύρω στα 60 ευρώ συμφέρει η καμπίνα κ απο άποψη εμπειρίας κ απο άποψη διαμονής κ απο φωτογραφίας ... διαφορετικά αεροπλάνο...

Για τα λεωφορεία τα είχα βρει αυτά τα links αλλά πουθενά τιμές!

Α!!!Δωρεάν ποδήλατο?Τέλεια!

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κορίτσια!:D

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
άρχισα να γράφω την απάντησή μου πριν δω την προσθήκη σου!:)

Έχεις να προτείνεις χωριουδάκια γύρω στο Ελσίνκι/Στοκχόλμη?
Πιο πολύ μια γεύση θέλω να πάρω απο τις πόλεις αυτές κ να δω όσο το δυνατόν περισσότερα αν κ ελάχιστες οι μέρες..
Μάλλον αναγνωριστική εκδρομή θα είναι :lol:

ANEL

Member
δυστυχώς μόνο για τις πόλεις έχω κοιτάξει και εγώ..και ίσως μονοήμερη από Ελσίνκι-Ταλλίν αν και βγαίνει αρκετά ακριβή..

helstar

Member
H βραδυνη διαδρομη Στοκχολμη-Ελσινκι ειναι μοναδικη εμπειρια.Πολυ γελιο με τις κιτς ντισκοτεκ και τους ντιρλα Σκανδιναβους!!!Δεν το συζηταμε για ποιοτητα,μερα με τη νυχτα σε σχεση με τις δικες μας γραμμες.To Porvoo ειναι αρκετα κοντα στο Ελσινκι και αξιζει μια επισκεψη.Αρκετα πιο μακρυα η Hameenlinna.15 λεπτα με καραβακι το νησακι Suomeenlinna.Γυρω απο Στοκχολμη ενα θα σου πω:UPSALLA,τελος

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Φανταστικές οι προτάσεις σας, ευχαριστώ!!!:clap:

Είμαι κ λίγο αγχωμένη γιατί σε 4 μήνες τι να προλάβω να οργανώσω?:bleh::haha:

Κατέληξα όμως στο να αφήσω την Στοκχόλμη-Ουψάλα καθώς ...."i'll be back";)
Αν ρίξει τις τιμές οι ryanair θα πηγαίνουμε για w-e!:)

Οπότε θα αφιερωθώ σε Κοπενχάγη, Μάλμο (αξίζει, είναι γραφικό?) και roskilde (έχει πάει κανείς?)...
Ελσίνκι, Πρόβο ίσως turku μιας κ είναι πολιτιστική πρωτεύουσα το 2011 κι ενδεχομένως ημερίσια Τάλιν!

Dafni

Member
To Mαλμε είναι απο τις πιο αδιαφορες πολεις που εχω επισκεφθει...Ειναι βεβαια προσωπικη καθαρα αποψη αλλα εμενα δε μου εκανε καμμια ιδιαιτερη εντυπωση...ειναι καθαρη, ήσυχη,τακτοποιημενη με αμετρητα ποδηλατα και στο κέντρο υπαρχουν αρκετα ομορφα κτιρια με ιδιαιτερη αρχιτεκτονικη αλλα τιποτα το ιδιαιτερο ...δε ριχνεις καμμια ματια σε φωτο στο ιντερνετ να παρεις μια ιδεα? δε θελω να σε προκαταλαβω αρνητικά αλλα ψαξτο λιγο πριν αφιερωσεις χρονο εκει...ισως υπαρχουν καλυτερες προτασεις....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αν είναι να πας απέναντι, αντί στο Μάλμε, πολύ καλύτερα στο Γετεμπόρι (Goteborg).

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Όντως μετριότητα το malmo...τι γνώμη έχετε για το lund?
To Gothenburg είναι καλή επιλογή (ευχαριστώ), πρέπει να βρω όμως οικονομική διαμονή και δεν ξέρω...θα ήταν μια ημέρα αρκετή για μια γεύση?

Γύρω στην Κοπενχάγη γνωρίζετε κανα ψαροχώρι γραφικό?Το ribe ξεφεύγει απο άποψη χιλιομέτρων κ ίσως όντως είναι καλύτερα να φύγω Σουηδία αλλά μόνο για μια ημέρα!
έχετε γνώμη για τα τρένα στη Δανία?Είναι πανακριβότατα?:shock:

κ κάτι τελευταίο...επειδή λένε "είδε ο τρελός το μεθυσμένο κ φοβήθηκε":lol: κι επειδή έχουν ένα ιστορικό αλκοολισμού..είναι φανερό το πρόβλημα των σκανδιναβών με το ποτό κ στη διάρκεια της μέρας?

Τους κατανοώ πάντως...δεν βρίσκουν δουλειά, δεν καλοπληρώνονται, δεν κάνουν μεγάλες ευτυχισμένες οικογένειες, δεν ζουν σε πανέμορφα καταπράσινα μέρη, δεν μένουν σε υπέροχα γλυκά σπιτάκια, δεν έχουν φτηνή φυσική θέρμανση, δεν πηγαίνουν με τα σκάφη στη δουλειά τους, δεν έχουν πολλές μέρες άδειας, δεν έχουν άριστο σύστημα εκπαίδευσης κ υγείας..........ε...λογικό είναι να το έχουν ρίξει στο ποτό κ στις αυτοκτονίες!!!:shock::shock::shock:

:bash::bash:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Το κλίμα και το σκοτάδι, καλή μου, είναι που δεν παλεύονται...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οι λογοι που καποιος αυτοκτονει ειναι πολλοι και δεν εχουν να κανουν μονο με το σκοταδι και το κλιμα. Αλλωστε αυτο ειναι φανερο κι απο τη σχετικη λιστα των χωρων (με βαση τον αριθμο των αυτοκτονιων). Πολλες χωρες με ηλιο φιγουρανουν στις πρωτες θεσεις. Και η Ελλαδα ισως να ηταν ψηλα στη λιστα αν οι αυτοκτονιες δεν ηταν ενα θεμα ταμπου.
Εκει που επηρρεαζει η ηλιος ειναι στην παραγωγη βιταμινης D, που ειναι ενας απο τους βασικους παραγοντες για τη σχιζοφρενεια. Οι σκουροχρωμοι λοιπον μεταναστες των Βορειων χωρων παραγουν αυτη την βιαταμινη πολυ πιο αργα απο τους αξανθους κατοικους των χωρων αυτων. Η ελλειψη αυτη οδηγει καποιους σε σχιζοφρενεια και ενα μερος απ' αυτους στην αυτοκτονια.
Το ποτο επισης ειναι ασχετο με το κλιμα. Η σκοτεινη Δανια των 5,5 εκατομμυριων κατοικων εχει 300 χιλιαδες αλκοολικους και η ηλιολουστη Ελλαδα των 11 εκατομμυριων εχει 600 χιλιαδες αλκοολικους. Περιπου ιδια ποσοστα.

Στο θεμα... πιωμενους θα δεις στα μπαρ και σ' αυτα το βραδι. Τη μερα ο κοσμος ειναι μια χαρα. Οι Δανοι ειναι ιδιαιτερα προσχαροι και εξυπηρετικοι.
Στην Κοπεγχαγη θα παρεις το (αυτοκινουμενο) μετρο απο το αεροδρομιο. Το εισιτηριο κοστιζει γυρω στα 5 ευρω (34 κορωνες οταν πηγα εγω). Μετα παιρνεις ποδηλατακι που θα το βρεις παντου (τα ποδηλατα εκει ειναι παρα παρα πολλα).
Μαλμοε ειναι τελειως αδιαφορο οπως σου ειπαν και πιο πανω.
Στοκχολμη δεν πινουν τοσο πολυ. Ο κοσμος ειναι λιγο κρυος. Ποδηλατα θα βρεις κι εκει. Ειναι πολυ ομορφη πολη, κριμα να τη βγαλεις απ' το προγραμμα.

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Απλά πιστεύω πως όποιος τα έχει όλα δεν είναι κι απαραίτητα ευτυχισμένος...Πάντα κάτι θα λείπει, το θέμα είναι αν αντέχει να ζει με αυτό, αν έκανε οτι μπορεί να απαγκιστρωθεί απο αυτό ή αν δεν προσπάθησε καν...Οι πιο δειλοί ή ευαίσθητοι :russianroulette: κι οι άλλοι μάχονται :clap: και ταξιδεύουν!!!Ε, είπα να σας βάλω πάλι στο θέμα ;)

tripakia ξέρεις...βρετανική κορώνα στο κεφάλι μου :D σε έχω και προσπάθησα να την ξαναβάλω στο παιχνίδι την Στοκχόλμη...είναι doable αλλά θα είμαι στο τρέξιμο, 2 μέρες Κοπ, 2 Στοκχ, 1 Ουψάλα, 3 σχεδόν Ελσίνκι, θα φτάσουν???? Η Ουψάλα βολεύει στο πρόγραμμα ας βρίσκεται μπορεί να χρειαστεί :p εκτός αν έχετε στοιχεία εναντίον της :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom