• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δανία Νορβηγία Δανία - Νορβηγία

theomp

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΑΝΙΑ - ΝΟΡΒΙΓΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΣΙΑ
Γεια ....σαν νεο μελος θα ηθελα την βοηθεια σας για το ταξιδι μας τον Δεκεμβριο. Ειμαστε 2 ζευγαρια , θα μεινουμε 4 μερες στο Βερολινο και τις υπολοιπες 7 μερες θα νοικιασουμε ενα αυτοκινουμενο απο το βερολινο για Δανια , Νορβιγια - Οσλο .
Θα ηθελα αν γνωριζει καποιος φιλος πληροφοριες για την διαδρομη , ενδιαφεροντα μερη που αξιζει να επισκεφθεις και να μεινεις κ.λ.π σε Δανια , Νορβιγια - Οσλο .
Επισης αν καποιος φιλος εχει εμπειρια απο αυτοκινουμενα οτι πληροφορια μας δωσει θα ειναι πολυ χρησιμη ....
Ευχαριστω ..... περιμενω νεα σας .

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Καλώς ήλθες! Φίλος με τον οποίο ταξιδεύαμε μαζί το καλοκαίρι στην Ευρώπη, έφυγε με το τροχόσπιτό του από Βερολίνο, στο Ροστόκ μπήκε στο πλοίο (γύρω στις 3 ώρες ταξίδι) και βγήκε Ν. Δανία και από εκεί Κοπεγχάγη. Το οδικό κομμάτι περίπου 400 χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο αλλά με πάρα πολύ κίνηση. Όσο φτηνή η Γερμανία τόσο ακριβή η Δανία. Από εκεί και πάνω ή Κοπεγχάγη-Όσλο με πλοίο ή περνάς Σουηδία και οδικά στο Όσλο.

theomp

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΑΝΙΑ - ΝΟΡΒΙΓΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΣΙΑ
Καλώς ήλθες! Φίλος με τον οποίο ταξιδεύαμε μαζί το καλοκαίρι στην Ευρώπη, έφυγε με το τροχόσπιτό του από Βερολίνο, στο Ροστόκ μπήκε στο πλοίο (γύρω στις 3 ώρες ταξίδι) και βγήκε Ν. Δανία και από εκεί Κοπεγχάγη. Το οδικό κομμάτι περίπου 400 χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο αλλά με πάρα πολύ κίνηση. Όσο φτηνή η Γερμανία τόσο ακριβή η Δανία. Από εκεί και πάνω ή Κοπεγχάγη-Όσλο με πλοίο ή περνάς Σουηδία και οδικά στο Όσλο.
Ευχαριστω για τισ πρωτες πληροφοριες σου ... Συνεχιζω να συλλεγω πληροφοριες που ελπιζω θα κανουν το ταξιδι μας τον Δεκεμβριο που ερχεται φανταστικο .... και να μπορεσω να σας μεταφερω ολες τις εμπειριες μας ευχαριστες και ....
για τους μελλοντικους φιλους που θα ηθελαν να κανουν κατι αναλογο....

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Φίλε theomp ταξίδεψα με πλοίο από Κοπενχάγη γιά Όσλο πέρυσι το καλοκαίρι και η διαδρομή είναι περίπου 15 ώρες. Αναχώρηση 5 το απόγευμα και ολονύκτιο ταξίδι. http://www.5stars-of-scandinavia.com/ferry/ferry_lines.html Υπάρχει βέβαια και η οδική διαδρομή μέσω Σουηδίας (η Δανία συνδέεται οδικά με Σουηδία με τεράστια γέφυρα). Τώρα από ενδιαφέροντα μέρη θα βρής τα πάντα σε έντυπα και οδηγούς στα ξενοδοχεία και το internet. Ένα μόνο θα σου πώ στο πάρκο Vigeland στο Όσλο (ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα πάτε οποσδήποτε) να έχετε κάποιο καλό έντυπο οδηγό (το καλύτερο βέβαια με ξεναγό) γιατί ελάχιστα πράγματα θα καταλάβετε. Θα μου επιτρέψης όμως μιά γενική παρατήρηση στο εγχείρημά σας. Ότι ο Δεκέμβριος δεν είναι και ο καταλληλότερος μήνας γιά οδικό ταξίδι στα βόρεια πολύ δε περισσότερο στο Όσλο όπου η διάρκεια της ηλιοφάνειας είναι πολύ μικρή. http://www.besttimetogo.com/view.php?country_id=235&city_id=220&type=besttimetogo Μάζεψε κι άλλες πληροφορίες γιατί συγγενής μου που βρέθηκε Δεκέμβριο στο Όσλο έκανε το σχόλιο "κόβεις τις φλέβες σου" !!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Συμφωνώ με τον McElk. Θα σας φάνε τα σκοτάδια!! Το πλοίο για Όσλο από Κοπεγχάγη, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τη γραμμή την κάνει κυρίως η εταιρεία DFDS, με τεράστια πλοία και πολλές ανέσεις. Να έχεις υπόψη σου όμως ότι το χειμώνα ο καιρός είναι κακός και μπορεί να κουνάει αρκετά.
Στην Κοπεγχάγη μη χάσετε το εθνικό μουσείο, κοντά στο Τίβολι. Εμένα με εντυπωσίασαν οι εθνολογικές εκθέσεις στους ψηλότερους ορόφους, με φοβερές συλλογές από τους Εσκιμώους, αλλά και από άλλες περιοχές του κόσμου.
Στο Όσλο, αξίζει η περιοχή Bigdoy, λίγο έξω από την πόλη, γιατί εκεί έχει τα περισσότερα μουσεία: Μουσείο Fram, με το ομώνυμο πλοίο, που πήγε στο Βόρειο Πόλο, μουσείο Kon Tiki, με τη σχεδία που ο Θορν Χάγιερνταλ πήγε στο Νησί του Πάσχα και μουσείο Vikings, με τα πλοία των Βίκινγκς. Επίσης εκεί είναι και το ανοικτό μουσείο με κτίσματα από όλη τη Νορβηγία, αλλά αν έχει χιονίσει, το βλέπω κάπως χλωμό... Στο Bigdoy πας και με το πλοίο. Κάνει 20 λεπτά, από το λιμάνι του Όσλο.
Μη χάσετε επίσης την Κραυγή, το αριστούργημα του Munch, στο εθνικό μουσείο ( μέσα στο Όσλο ), που κλάπηκε και ξαναβρέθηκε.

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Traveladdict, προφανώς είσαι και συ μουσειόπληκτος. Γιατί δεν γράφεις εδώ τις προτάσεις σου?

theomp

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΑΝΙΑ - ΝΟΡΒΙΓΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΣΙΑ
Φίλε theomp ταξίδεψα με πλοίο από Κοπενχάγη γιά Όσλο πέρυσι το καλοκαίρι και η διαδρομή είναι περίπου 15 ώρες. Αναχώρηση 5 το απόγευμα και ολονύκτιο ταξίδι. http://www.5stars-of-scandinavia.com/ferry/ferry_lines.html Υπάρχει βέβαια και η οδική διαδρομή μέσω Σουηδίας (η Δανία συνδέεται οδικά με Σουηδία με τεράστια γέφυρα). Τώρα από ενδιαφέροντα μέρη θα βρής τα πάντα σε έντυπα και οδηγούς στα ξενοδοχεία και το internet. Ένα μόνο θα σου πώ στο πάρκο Vigeland στο Όσλο (ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα πάτε οποσδήποτε) να έχετε κάποιο καλό έντυπο οδηγό (το καλύτερο βέβαια με ξεναγό) γιατί ελάχιστα πράγματα θα καταλάβετε. Θα μου επιτρέψης όμως μιά γενική παρατήρηση στο εγχείρημά σας. Ότι ο Δεκέμβριος δεν είναι και ο καταλληλότερος μήνας γιά οδικό ταξίδι στα βόρεια πολύ δε περισσότερο στο Όσλο όπου η διάρκεια της ηλιοφάνειας είναι πολύ μικρή. http://www.besttimetogo.com/view.php?country_id=235&city_id=220&type=besttimetogo Μάζεψε κι άλλες πληροφορίες γιατί συγγενής μου που βρέθηκε Δεκέμβριο στο Όσλο έκανε το σχόλιο "κόβεις τις φλέβες σου" !!
;) Φιλε σ' ευχαριστω για τις πληροφοριες σου και την κριτικη σου. Εχω κοιταξει στο google mapsγια την διαδρομη Κοπεγχαγη - Οσλο οδικος μεσω της νεας γεφυρας και μου βγαζει περιπου 580 Km - 8 ωρες. δεν γνωριζα οτι η διαδρομη με το πλοιο ειναι 15 ωρες που μου γραφεις , θα κοιταξω μηπως εχω κανει καπου λαθος ?
Σκεφτωμαστε την οδικη διαδρομη και λογω της νεας γεφυρας ... αλλα καιγιατι θα δουμε και καποιο κομματι της Σουηδιας ...
Στην παρατηρηση που κανεις και σωστα την κανεις ... και οτι αλλο μαθεις θα το λαβουμε σοβαρα υποψιν μας ... ακου το σκεπτικο μας .....
Αν κοιταξεις τις χωρες που εχουμε γνωρισει σε ολες πηγαινουμε μονοι μας χωρις γρουπ , αλλοτε με δικο μας ΙΧ και αλλοτε αεροπορικος και μετα ειμαστε ανεξαρτητοι ...
Ετσι μπορει να υπαρχει καποια ταλαιπορια αλλα το αισθημα της περιπετειας και της ελευθεριας των επιλογων ειναι μεγαλο ... και φυσικα ειναι θεμα χαρακτηρων ... και να λαβεις υποψιν σου οτι δεν γνωριζουμε και ξενες γλωσσες ...
Οσο γα το ταξιδι του Δεκεμβριου η εποχη δεν ειναι καταληλη ... απλα υπαρχει ενα πλανο τετραετιας για ενα ταξιδι με αυτοκινουμενο 3 - 4 εβδομαδων στην σκανδυναβια φυσικα ανοιξη ... και αυτο ειναι ενα τεστ πιο πολυ να δουμε πως θα δουλεψει το θεμα αυτοκινουμενο ...
ΘΟΔΩΡΗΣ

theomp

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΑΝΙΑ - ΝΟΡΒΙΓΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΣΙΑ
Συμφωνώ με τον McElk. Θα σας φάνε τα σκοτάδια!! Το πλοίο για Όσλο από Κοπεγχάγη, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τη γραμμή την κάνει κυρίως η εταιρεία DFDS, με τεράστια πλοία και πολλές ανέσεις. Να έχεις υπόψη σου όμως ότι το χειμώνα ο καιρός είναι κακός και μπορεί να κουνάει αρκετά.
Στην Κοπεγχάγη μη χάσετε το εθνικό μουσείο, κοντά στο Τίβολι. Εμένα με εντυπωσίασαν οι εθνολογικές εκθέσεις στους ψηλότερους ορόφους, με φοβερές συλλογές από τους Εσκιμώους, αλλά και από άλλες περιοχές του κόσμου.
Στο Όσλο, αξίζει η περιοχή Bigdoy, λίγο έξω από την πόλη, γιατί εκεί έχει τα περισσότερα μουσεία: Μουσείο Fram, με το ομώνυμο πλοίο, που πήγε στο Βόρειο Πόλο, μουσείο Kon Tiki, με τη σχεδία που ο Θορν Χάγιερνταλ πήγε στο Νησί του Πάσχα και μουσείο Vikings, με τα πλοία των Βίκινγκς. Επίσης εκεί είναι και το ανοικτό μουσείο με κτίσματα από όλη τη Νορβηγία, αλλά αν έχει χιονίσει, το βλέπω κάπως χλωμό... Στο Bigdoy πας και με το πλοίο. Κάνει 20 λεπτά, από το λιμάνι του Όσλο.
Μη χάσετε επίσης την Κραυγή, το αριστούργημα του Munch, στο εθνικό μουσείο ( μέσα στο Όσλο ), που κλάπηκε και ξαναβρέθηκε.
;) Ευχαριστω για τις πληροφοριες σου και τον χρονο σου ....
μπορει καποιες σκεψεις μου που εγγραψα στον φιλο McELK να τις βρεις ενδιαφερουσες ...
ΘΟΔΩΡΗΣ

theomp

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΑΝΙΑ - ΝΟΡΒΙΓΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΣΙΑ
Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο παρομοιο sait διεθνες που μπορουμε να παρουμε καποιες αναλογες πληροφοριες για καποια μερη και απο ξενους ταξιδιωτες .....
αν ναι θα ειναι χρησιμο και θα ηθελα να μου στειλετε την διευθυνση ....

Ευχαριστω

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh