• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γύρος του κόσμου...

Pennygirl

Member
Επόμενο Ταξίδι
South America
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου..!!
Καλησπέρα σας!!!

Ερώτηση:

Εάν είχατε μια δουλειά που είστε ευχαριστημένη/ος σε μια χώρα που δεν σας αρέσει, και είχατε τα χρήματα να ταξιδέψετε τον κόσμο για ένα χρόνο... θα δηλώνατε παραίτηση και θα τολμούσατε το ονειρο σας....????????

:):):):)

karfitsa

Member
Υποθετουμε,οτι δεν υπαρχουν αλλες υποχρεωσεις(συζυγος-παιδια).
Εγω,προσωπικα,οχι.Δεν θα το εκανα.Θα προσπαθουσα να βρισκω κενα (αδειες-σαβ/κα)να ταξιδευω.Τον γυρο του κοσμου,θα προσπαθουσα να τον κανω με οριζοντα δεκαετιας η δεκαπενταετιας,ισως.
Πιστευω,οτι θα με κουραζε και η οργανωση ενος τετοιου ταξιδιου και η συσσωρευση τοσων εικονων και πληροφοριων,σε ενα μικρο χρονικο διαστημα.
Δεν θα επελεγα την παραιτηση για αυτον τον λογο,αλλα μονο για να βρω δουλεια σε μια χωρα που θα μου αρεσε(και αυτο μετα απο πολυ σκεψη).
Τι ηλικια εχεις?

varioAthens

Member
Οχι, δεν θα παρατουσα τη δουλεια μου για να γυρισω τον κοσμο...
Ωστοσο, αν ειχα τη δυνατοτητα να γυρισω τον χρονο πισω θα ηθελα να γυριζω επι 365 μερες μεταξυ του τελους του πανεπιστημιου και της αρχης αναζητησης εργασιας. Αυτο θα ηταν το ιδανικο για μενα!

_antonis_

Member
Γιατί να παρατήσει κανείς τη δουλειά του για να κάνει έναν ''εξαναγκαστικό'' γύρο του κόσμου; Ακόμη και ο Φιλέας, για ένα στοίχημα το έκανε.
Αν έχεις τη δυνατότητα να φέυγεις 2-3 φορές το χρόνο να κάνεις κάποια ταξίδια που θές και μέσα σε 20 χρόνια να έχει πάει στους προορισμούς που πάντα ονειρευόσουν, με τον τρόπο που το ονειρευόσουν, γιατί να μην το κάνεις έτσι;
Και πές ότι κάνεις αυτό που λές, με τι όνειρο θα ζείς μετά; Πως θα ζήσεις με την πιθανότητα να μην έχεις ούτε ταξιδιωτικά όνειρα, αλλά ούτε δουλειά;

Otokodate

Member
θα δηλώνατε παραίτηση και θα τολμούσατε το ονειρο σας....????????
Εξαρτάτε απ'το πόσο δεν θα μου άρεσε η συγκεκριμένη χώρα και πόσο αυτοπεποίθηση θα ένοιωθα πως θα έβρισκα άλλη δουλειά που να με ικανοποιεί λίγο καιρό αφού γυρνούσα απ'το ταξίδι. Επίσης, καλό θα ήταν να υπάρχει καβάτζα για παν ενδεχόμενο ώστε αν μου έπαιρνε μήνες να βρω δουλειά να μην βρισκόμουν ξαφνικά άστεγος στον δρόμο.

piccolo_mondo

Member
Μια δουλεια που μου αρεσει, σε μια χωρα που δεν μου αρεσει.. Οχι, δεν θα αφηνα μια τετοια δουλεια. Δυσκολο κ σπανιο να βρεις δουλεια που σου αρεσει πολυ, δεν μου εχει συμβει ποτε.. για παραπανω απο λιγες μερες!
Αν η δουλεια δεν μου αρεσε και ειχα τα χρηματα να ταξιδεψω για εναν χρονο, οπως λες, ναι θα το εκανα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καλησπέρα σας!!!

Ερώτηση:

Εάν είχατε μια δουλειά που είστε ευχαριστημένη/ος σε μια χώρα που δεν σας αρέσει, και είχατε τα χρήματα να ταξιδέψετε τον κόσμο για ένα χρόνο... θα δηλώνατε παραίτηση και θα τολμούσατε το ονειρο σας....????????

:):):):)
Το ευχαριστημενος και το δεν μου αρεσει ειναι τελειως σχετικα. Αν το ευχαριστημενος σημαινει μια δουλεια που σε γεμιζει και το δεν μου αρεσει σημαινει με πνιγει ειναι αδυνατο να συνυπαρξουν. Υπαρχει ασυμβιβαστο. Το μερος που ειναι η δουλεια μας ειναι απο τους βασικους παραγοντες που την κανουν να μας αφηνει ευχαριστημενους.

Αν με επνιγε η χωρα θα την εγκατελειπα κι ας μην πηγαινα ταξιδι ουτε για μια μερα.

Αν το δεν μου αρεσει της χωρας σημαινει πως δεν τρελαινομαι αλλα ΟΚ μπορω να ζησω, τοτε οχι δεν θα αφηνα τη δουλεια μου. Μπορει να μ' αρεσουν τα ταξιδια και να θελω πολυ να κανω το γυρο του κοσμου αλλα για μενα ειναι μεγαλυτερο ονειρο η σουπερ δουλεια.

Νομιζω πως με αναστολη της εργασιας ή αδεια ανευ αποδοχων για ενα χρονο αν ηταν δυνατον θα μπορουσαν να συνδυαστουν και τα δυο ονειρα τελεια.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Η ερώτηση δεν εξαρτάται άμεσα με το πόσο εύκολο είναι να ξαναβρείς παρόμοια δουλειά μετά το τέλος του ταξιδιού;
Γιατί αν μπορείς να βρεις, έχεις τα λεφτά, το έχεις όνειρο (άρα σε καίει), γιατί να μην πας;

Pennygirl

Member
Επόμενο Ταξίδι
South America
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου..!!
Σας ευχαριστώ όλους!!

το σκλεφτομαι εδώ και πολύ καιρό... δεν μπορώ να περιμένω να κάνω ολα αυτά τα ταξίδια σε 10-15 χρόνια... γιατιί πολύ απλαά ποτε δεν ξέρεις τι γίνεται.. η ζωή είναι πολύ μικρή για συμβιβασμούς.. εαν θέλουμε πραγματικά κάτι πολύ θα γίνει... και όσο για το μετά ειμαι θετική.. Βασικά σκέφτομαι στις χώρεσ που θα πάω να παρακολούθήσω και μικρα courses πάνω στην ειδικοτητά μου.. άρα θα είναι συνδυασμός ταξιδιού και σπουδών σε διάφορες χώρες..
Να είστε καλέ και κάντε τα ονειρά σας πραγματικότητα έστω και αν αυτά ακουγονται παράλογα :))))

karfitsa

Member
Σας ευχαριστώ όλους!!

η ζωή είναι πολύ μικρή για συμβιβασμούς..

Να είστε καλέ και κάντε τα ονειρά σας πραγματικότητα έστω και αν αυτά ακουγονται παράλογα :))))
Συμβιβασμους κανουμε απο την ωρα που γεννιομαστε αλλα μακαρι για σενα να μην χρειαστει να κανεις μεγαλους..(με αγαπη το λεω:D)

Τιποτα δεν ακουγεται παραλογο...αυτο ειναι ενα ωραιο ονειρο,που αφου θα το συνδυασεις ετσι,πιθανοτατα θα αποβει και προς οφελος της δουλειας σου!
Θα χαρουμε να εχουμε νεα και ιστοριες σου απο τα μερη που θα επισκεφθεις!
Καλη τυχη:D!

paefstra

Member
δεν μπορώ να περιμένω να κάνω ολα αυτά τα ταξίδια σε 10-15 χρόνια... γιατιί πολύ απλαά ποτε δεν ξέρεις τι γίνεται.. η ζωή είναι πολύ μικρή για συμβιβασμούς.. εαν θέλουμε πραγματικά κάτι πολύ θα γίνει... και όσο για το μετά ειμαι θετική..ακουγονται παράλογα :))))
1)Μην ανησυχείς η ζωή είναι αρκετά μεγάλη, πολύ πιο μεγάλη από ένα ετήσιο πάρτι
2) χρειάζονται πολύ περισσότερα από το να θέλουμε κάτι αρκετά για να γίνει, ειδικά το να επιστρέψεις στην αγορά εργασίας
3) για να είσαι θετική για το μετά, προφανώς θα έχεις τους λόγους σου.
4) παράλογα δεν ακούγονται, σε κάποιους έχει συμβεί να λειτουργήσει αυτό το πλάνο ζωής. Αλλά πολύ λίγους.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
πολυ σχετικη ερωτηση
η δικη μου αποψη;;;
η δουλεια κραταει 8 ωρες την μερα
τα Σαβ/κα ειναι ελευθερα

το να μου αρεσει η δουλεια αλλα οχι η χωρα, με πνιγει πιο πολυ απο το αναποδο. Οπως ειπε ο tripakias αν με επνιγε η χωρα θα την εγκατελειπα με ή χωρις ταξιδι.

συνεπως εγω στην θεση σου θα χαιρετουσα φιλους και γνωστους και αντε γεια...

αλλα ολα ειναι σχετικα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα