Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Αλύπα και Μεζαπός τοπ-5 παραλίες στην Ελλάδα από μένα. Θα έμενα Γερολιμένα ή κάπου εκεί.
Βρίσκω πολύ κουραστικό το πλάνο σας για οικογένεια με 2 μικρά παιδιά και πάρα πολλές διαφορετικές διαμονές που θα σε εξουθενώσουν στο πακετάρισμα...Θα χρειαστώ τή βοήθεια σας. Ξεκινάμε αρχες Ιούλιου από Μεθώνη (επηρεάστηκα κ από την ιστορία της Sylvia, ψάχναμε κάτι ήσυχο κ όμορφο για 3ημερη βάση κ η Μεθώνη μας καλύπτει) κ κατευθυνομαστε προς λακωνική Μάνη (νοτια κιόλας, γιατί σέ Λιμένι Αρεόπολη κτλ είδα πολύ ακριβές τιμές)
Που θα βάζατε μια διανυκτέρευση στο ενδιάμεσο;;; Στην Καλαμάτα; Στην Καρδαμύλη;;; Πώς θα οργανώνατε το χρόνο στην περιοχή;;;
Γενικότερα, το πλάνο είναι τό εξής προς το παρόν. Οποιεσδήποτε προτάσεις για τροποποιήσεις ευπρόσδεκτες. Νά σημειώσω ότι είμαστε οικογένεια με 2 μικρά παιδιά 7,9 χρονών
1 Κακόβατος η Ζαχάρω κτλ (κάτι παραθαλάσσιο κοντά στην αρχαία Ολυμπία ψάχνουμε)
3 Μεθώνη
1 Καλαμάτα η Στουπα η Καρδαμύλη
3 νοτιοδυτική Μάνη (κοίτα, αλικα κτλ)
3 Γύθειο, Μαυροβούνι
2 Ελαφόνησος
1 Μονεμβασιά
1 Δημητσάνα η Στεμνίτσα κτλ
1 Καλάβρυτα
Νομίζω ότι είναι πολλές και οι 8 διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα. Εάν δεν έχεις πάει προς Λακωνική Μάνη, θα μπορούσες να βάλεις τις 3 διανυκτερεύσεις στην Αερόπολη ή στο Γύθειο για να είσαι πιο κεντρικά στο νομό Λακωνίας και να δεις υπέροχα τοπία και εκεί.
Με δεδομένο ότι θα πας καλοκαίρι, όπως πήγα και εγώ στη Μεσσηνία (πριν από 11 χρόνια), με ένα 8 χρονο κοριτσάκι και ένα 14χρονο έφηβο αγόρι, θα σου προτείνω 3 ημερήσιες εκδρομές με αφετηρία την Καλαμάτα:
1. Καλαμάτα – Κορώνη (επίσκεψη στον οικισμό εσωτερικά του κάστρου οπωσδήποτε!) - Φοινικούντα (για μπάνιο, εάν βρείτε χώρο) - Μεθώνη (για φαγητό δίπλα στο κύμα και επίσκεψη στο κάστρο, εάν θέλετε).
2. Καλαμάτα -Πολυλίμνιο (πεζοπορία και μπάνιο στη λιμνούλα, εάν είστε θαρραλέοι) - Παραλία Βοϊδοκοιλιάς (προστατευόμενη περιοχή Natura, με θολά αβαθή νερά, η οποία είναι διάσημη για το σχήμα της και το υγροβιότοπό της, αλλά εμένα δεν με εντυπωσίασε…) – Πύλος (για περιήγηση στα γραφικά δρομάκια της, φαγητό και ένα υπέροχο δειλινό!).
3. Καλαμάτα – Καρδαμύλη (περιήγηση στον παλιό μισογκρεμισμένο οικισμό με την ωραία εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα) και καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα – Παραλία του «Φονέα» (γραφική, βοτσαλωτή παραλία, την οποία είδα μόνο από ψηλά αλλά δεν έκανα μπάνιο, οπότε δεν ξέρω…) - Ακτή Καλογριάς (οργανωμένη αμμουδερή παραλία με πολύ ωραία νερά, που είναι γνωστή και ως παραλία του Ζορμπά, καθώς εκεί έζησαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς) –
Επιστροφή αργά το απόγευμα, μετά το μπάνιο σας, στην Καρδαμύλη για φαγητό σε ένα από τα ωραία παραλιακά εστιατόρια. Εμείς είχαμε φάει πολύ καλά σε ένα εστιατόριο που σίγουρα θα έχει αλλάξει όνομα μετά από τόσα χρόνια. Πρωινό καφεδάκι είχαμε πιει στο καφέ «Αύρα» που τώρα δεν υπάρχει και βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία με το τωρινό «Aquarella» που έχει πολύ ωραία θέα!
Πω πω φιλεεεε! Τωρα καταλαβα τι εγραψες στην αρχικη σου απαντηση! Επειδή δεν κατάλαβα καλά το αρχικό σου ποστ και δεν ειμαι και εξοικοιωμενος με τα μερη, καταλαβα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ αποτι εγραψες. Οτι δηλαδη προτιμας τη μεσσηνιακη μανη αποτι την λακωνικη!!! Και γιαυτο εγραψα για Καρδαμυλη Καλαματα κτλΗ Καρδαμυλη ειναι ωραια και γραφικη, θα την επελεγα μεταξυ Καλαματας και Στουπας.
Ομως θα επαναλαβω οτι ειμαι φαν της Λακωνικης Μανης: Γερολιμενας, Οιτυλο, Αρεοπολη, Σπηλαια Δυρου.... μαγικα μερη και παραλιες με γαλαζοπρασινα νερα και ηρεμια... οχι σαν την Στουπα που φετος οχι μονο γινοταν πατεις με πατω σε αλλα εφτασαν να χρεωνουν και 50€ την ξαπλωστρα... καπου ωπα...
Κι αν ερχομουν απο τοσο μακρυα οπως εσυ θα πηγαια Λακωνια all the way δηλαδη και στο αλλο ποδι: Μονεμβασια και Ελαφονησο... must
Η ιστορια σου για αυτα τα μερη (4 μερες λιμενι κτλ) ηταν φοβερη !! Και εννοειται με επηρεασε στην επιλογή των τόπων διαμονης!Αλύπα και Μεζαπός τοπ-5 παραλίες στην Ελλάδα από μένα. Θα έμενα Γερολιμένα ή κάπου εκεί.
1) Να πατε αφου θα φτασετε μεχρι τον διπλα Νομο, δεν το συζητω... απλα προτεινω να επικεντρωθείτε ΛακωνιαΠω πω φιλεεεε! Τωρα καταλαβα τι εγραψες στην αρχικη σου απαντηση! Επειδή δεν κατάλαβα καλά το αρχικό σου ποστ και δεν ειμαι και εξοικοιωμενος με τα μερη, καταλαβα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ αποτι εγραψες. Οτι δηλαδη προτιμας τη μεσσηνιακη μανη αποτι την λακωνικη!!! Και γιαυτο εγραψα για Καρδαμυλη Καλαματα κτλ
Τωρα λοιπον που καταλαβα τι εννοεις:
1. Δεν ειναι κριμα να μην παμε εστω 3 μερες μεθωνη? Εχει τρομερο καστρο αποτι ειδα, εχει και ωραια ατμοσφαιρα συμφωνα με το ποστ της σιλβια, ειναι και κοντα σε πυλο κορωνη, μερη δηλ που δεν εχουμε δει ποτε και θα ηθελα να εχω προσωπικη εικονα
2. Δεν ειναι αρκετα 3+3 βραδια λακωνικη μανη?? 3 Κοιτα + 3 Μαυροβουνι-Γυθειο. Ειναι τα μονα μερη που ειναι σχετικα οικονομικα, γιατι γενικα οι τιμες ειναι φευγα σε αυτο το ποδι αποτι καταλαβα
3. Ελαφονησο εβαλα 2 μερες, αλλα δεν ξερω αν ειναι αρκετες...
Ας το πούμε πιο απλά. Αυτό που δεν έχεις ξαναδεί είναι η Λακωνική Μάνη και ας είμαι από αυτούς που θεωρούν την Μεσσηνιακή πολύ όμορφη.Έχω μπερδευτεί, γιατί ειδικά για Καρδαμύλη Στούπα Μεσσηνιακή Μάνη κτλ έχω ακούσει πολύ πολύ διαφορετικές απόψεις από ανθρώπους που έχουν πάει
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να βάλεις 3 ημέρες εκεί. Προσωπικά θα αφιέρωνα στο Γύθειο , μία ημερήσια.3 Γύθειο, Μαυροβούνι
1 Καλάβρυτα
Αν θες και οδοντωτό μάλλον χρειάζεσαι 2 ημέρες για να μην τρέχειςΚαλάβρυτα οδοντωτο κτλ θέλουμε να τα δούμε γιατί λόγω της απόστασης απο Θεσσαλονίκη δεν έχουμε επισκεφτεί ποτέ τα ομορφα αυτά μέρη.
Τρομερό κάστρο είναι και το Νιόκαστρο της Πύλου και αυτό της Κορώνης.1. Δεν ειναι κριμα να μην παμε εστω 3 μερες μεθωνη? Εχει τρομερο καστρο
Τα ανθυποκαστράκια διεκδικούν άνετα θέση στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων κάστρων της χώρας.Καλα βρε παιδια, ας ξεκινησει απο τα βασικα aka Καστρο Μονεμβασιας και ας αφησει τα ανθυποκαστρακια για αλλη φορα