• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Γροιλανδια

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Kulusuk δεν χρειάζεται να πας ημερήσία εκδρομή , κλείνης είτε με την Iceland express είτε με την Air Greenland ή την Air Iceland και απο εκει και πέρα πηγαίνοντας εκεί κλείνης διάφορες εκδρομές μέσω των τοπικών πρακτορείων (κυριότερα του Eastgreenland) όπως κρουαζιέρα στους παγετώνες και τα παγόβουνα ,εκδρομές με χάσκι (1-2 μερών σε Sarpagajik, Ikateq Asingaleq η και Tiniteqilaaq) ψάρεμα με παραδοσιακό τρόπο ,παρακολούθηση φαλαινών κλπ.Οι τιμες των ξενοδοχείων ξεκινούν απο περίπου 65 ευρό αλλά δεν αξίζει να αφιερώσεις παραπάνω μέρες εκεί .Είναι προτιμότερο να κλείσης κάποια εκδρομή πριν να φθάσεις και να σε παραλάβουν από αεροδρόμιο και τελιώνοντας το πρόγραμμα να σε αφησουν πάλι αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής .Όσο αφορά το κόστος μιας τέτοιας εκδρομής σίγουρα είναι υψηλό οπότε εξατάται από το πόσο θέλεις να την κάνεις την εκδρομή απο Ρέικιαβικ να υπολογίζεις 1000-1500 ευρό(εισιτήρια ,ξενοδοχείο,3 εκδρομές)για περίπου 4-5 μέρες .

Traveller

Member
Από Ισλανδία πετάει στην Γροιλανδία μόνο η Air Iceland... H Air Greenland πετάει μόνο από Κοπενχάγη και η Iceland Express δεν πετάει καθόλου... Το γέλιο βέβαια πέφτει με τις τιμές... Από Ισλανδία οι τιμές είναι κάπως ποιό λογικές από 300? αλλά το εσωτερικό με την AirGreenland ξεκινάει από 250? το oneway... βάλε και τις εκδρομές, τα ξενοδοχεία και τα έξοδα κίνησης... η Γροιλανδία είναι για πολύ γερά πορτοφόλια και πραγματικά αναρωτιέμαι αν αξίζει το value for money...

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Από Ισλανδία πετάει στην Γροιλανδία μόνο η Air Iceland... H Air Greenland πετάει μόνο από Κοπενχάγη και η Iceland Express δεν πετάει καθόλου... Το γέλιο βέβαια πέφτει με τις τιμές... Από Ισλανδία οι τιμές είναι κάπως ποιό λογικές από 300? αλλά το εσωτερικό με την AirGreenland ξεκινάει από 250? το oneway... βάλε και τις εκδρομές, τα ξενοδοχεία και τα έξοδα κίνησης... η Γροιλανδία είναι για πολύ γερά πορτοφόλια και πραγματικά αναρωτιέμαι αν αξίζει το value for money...
Εγώ το σκέφτομαι για του χρόνου Ιούνιο (μέσω Ισλανδίας) θα δούμε .....:D:D:D

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Ανακινώ το θέμα μιας κι έχουν μπει στο forum νέα άτομα που έχουν ταξιδέψει στο μέρος. Προγραμματίζω (αρχές καλοκαιριού 2012) για Ilulissat από Κοπεγχάγη και μετά 4-5 μέρες διαμονή ακτοπλοϊκώς για Nuuk (2 μέρες), αεροπορικώς για Narsaq – Narsarsuaq (2 μέρες) και επιστροφή μέσω Ρέυκιαβικ – Λονδίνου. Οποιαδήποτε πληροφορία - παρατήρηση ευπρόσδεκτη.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Χωρίς να έχω πάει αλλά κάνοντας έρευνα αυτή την περίοδο για μια μελλοντική εξόρμηση, δυστυχώς το δρομολόγιο CPH-JAV κινείται στα 600e o/w τη στιγμή που πριν δύο χρόνια τέτοια εποχή είχαν βγάλει σούπερ προσφορά το CPH-JAV r/t στα 600e (ήταν τα λεγόμενα red tickets της ΑirGreenland).

Αν δε βγει ξανά η πιο πάνω προσφορά, κοίτα το δρομολόγιο RKV-JAV με AirIceland στα ~350e και παρέκαμψε εντελώς την πανάκριβη AirGreenland και την Κοπεγχάγη.

Y.Γ.1 Προσωπικά θα παρέκεμπτα τελείως το νότο, άρα θα τέλειωνα στο Nuuk και από εκεί πίσω στο Ρεύκιαβικ. Αντίθετα, θα έκλεινα ένα καλό tour package για Ilulissat-Disko Island-Eqi Camp, όπως τα παρακάτω.

Disko Line

Special Eqi

Υ.Γ. 2 Επίσης, με μια πολύ μικρή επιβάρυνση μπορείς αντί να μείνεις δύο βράδια στο Sarfak Ittuk για Nuuk, να κατεβείς μέχρι το Sisimiut και από εκεί να πάρεις πτήση για Nuuk. H χρηματική διαφορά είναι μικρή ή μπορεί και να βγεις κερδισμένος (αν κλείσεις δίκλινη καμπίνα για Nuuk η τιμή εκτοξεύεται, ενώ το σκέλος JHS-GOH είναι περιέργως αρκετά οικονομικό στα ~200e), ενώ θα μπορείς να μείνεις στο Sisimiut που έχω δει ότι είναι ενδιαφέρον.

CPH=Κοπεγχάγη
RKV=Ρέυκιαβικ
GOH=Νuuk
JAV=Ilulissat
JHS=Sisimiut

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά ζηλεύω απίστευτα και μόνο στη σκέψη!!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν δε βγει ξανά η πιο πάνω προσφορά, κοίτα το δρομολόγιο RKV-JAV με AirIceland στα ~350e και παρέκαμψε εντελώς την πανάκριβη AirGreenland και την Κοπεγχάγη.
Αυτή την πτήση την έχω βάλει κι εγώ στο μάτι, αλλά κάτω από ?750 δεν έχω βρει το roundtrip...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δυστυχώς εκεί κινείται το roundtrip με AirIceland κανά-δυο χρόνια τώρα που το κοιτάζω. Προσφορές συνήθως βγάζουν για το RKV-GOH όπως αυτές τις μέρες που όποιος βρεθεί Ισλανδία μπορεί να πάει και να έρθει στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας μόνο με 300e!!

Πάντως, πρόσεχε αυτή την περίοδο μέχρι και το Νοέμβρη γιατί η Αir Greenland συνηθίζει να βγάζει σε προσφορά τα red tickets, ενδεικτικά πριν τρία χρόνια είχε βγάλει σε προσφορά τον Οκτώβρη του 2008 και τα εσωτερικά δρομολόγια και τη σύνδεση με Κοπεγχάγη (για πτήσεις το καλοκαίρι του 2009).

Συγκεκριμένα, το CPH-GOH και η επιστροφή JAV-CPH ήταν στα 600e ενώ το εσωτερικό GOH-JAV στα 200e, σύνολο 800e για το κυκλικό δρομολόγιο τη στιγμή που σήμερα αυτός ο συνδυασμός κοστίζει γύρω στα 1200e.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Ευχαριστώ. Δεν είχα υπ’ όψη μου τις πτήσεις προς Ilulissat και Νuuk της Air Iceland. Μήπως είναι εποχικά δρομολόγια ; Πάντως αυτό που μ’ ενδιαφέρει περισσότερο επί του παρόντος είναι ποιές πόλεις – οικισμοί της δυτικής πλευράς παρουσιάζουν ενδιαφέρον και πόση διάρκεια παραμονής είναι ενδεδειγμένη. Το Ilulissat και ο κόλπος Ντίσκο θα είναι σίγουρα στο πρόγραμμα για 3-5 μέρες.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μιας και δεν έχω πάει δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά αν ξεκοκαλίσεις το Thorn tree forum του lonelyplanet για τη Γροιλανδία θα δεις πολλές προτάσεις από γνώστες: α) αξίζει να συνδυάσεις το Ilulissat με το νότιο μέρος που έχει εξίσου δραματικά τοπία και εξίσου πολλά παγόβουνα μιας και το Narsaq βρίσκεται σε ένα φιορδ μόλις 20-30 χλμ από ένα παγετώνα, β) αξίζει να επισκεφτείς εκτός από ''πόλεις'' στυλ Ilulissat και οικισμούς (settlements) για αν δεις πως ζουν οι απλοί Ινουίτ, γ) το Νuuk αξίζει για μάξιμουμ 48 ώρες ώστε να δεις και την αστική ζωή στη Γροιλανδία, δ) να αφήνεις μια μέρα κενό σε κάθε προορισμό γιατί τα παραλιακά δυτικά αεροδρόμια ακυρώνουν πτήσεις συχνότατα το καλοκαίρι λόγω ομίχλης καθώς και να μην προγραμματίσεις πτήση επιστροφής την ίδια μέρα που θα πάρεις την πτήση απ' τη Γροιλανδία για CPH/KEF/RKV και άλλα.

Greenland - Lonely Planet travel forum

Το πρόγραμμα που έχεις καταστρώσει μου θυμίζει πολύ ένα αντίστοιχο πρόγραμμα του Greenland Travel ίσως αξίζει να περιμένεις να βγάλουν τιμές για το 2012 (το Greenland Travel ανήκει στη GL) και σίγουρα έτσι θα είσαι πιο σίγουρος ότι αν κάποια πτήση αναβληθεί ή ακυρωθεί θα πάρουν αυτοί την ευθύνη για το ταξίδι και όχι εσύ. Πέρισυ νομίζω ότι κόστιζε γύρω στις 25,000-30,000 DKK (περιλαμβάνει πτήσεις, το πλοίο, διαμονή, κάποια φαγητά, ξεναγήσεις), απλά περίμενε για τις νέες τιμές.

Tour 1160: Greenland temptations from north to south - Greenland Travel

Υ.Γ. Τελικά χρειάζεται ή όχι διαβατήριο για Γροιλανδία?

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Καινούριοι ναύλοι Takuss της Air Greeland μετ' επιστροφής μεταξύ Κοπεγχάγης και τριών γροιλανδικών πόλεων (Nuuk, Ilulissat, Sisimiut) μεταξύ 24/06/2019 και 12/09/2019 και για ταξίδι διάρκειας τουλάχιστον 7 ημερών από 4,184DKK (560€) το άτομο.

https://www.airgreenland.com/Campaigns/Flight-tickets/Takuss-Night

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα