Για τη βαρεμάρα τις μέρες της καραντίνας

themischar

Member
Μηνύματα
504
Likes
4.769
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να προσφέρει ψηφιακό πολιτιστικό υλικό σε όλους.
«Μένουμε σπίτι - Βλέπουμε Μέγαρο». Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στις ψηφιακές αναμεταδόσεις συναυλιών του ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) μέσω του facebook του ΜΜΑ - περίπου μισό εκατομμύριο θεατές σε 14 χώρες, και πάνω από 69.800 προβολές για την αναμετάδοση το Σάββατο 28 Μαρτίου της «La Diva, γκαλά όπερας αφιερωμένο από το ΜΜΑ στη Μαρία Κάλλας» - το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζει έναν κύκλο ψηφιακών αναμεταδόσεων, προβάλλοντας στη διαδικτυακή «σκηνή» του εξαιρετικές συναυλίες και παραστάσεις που οι ίδιοι οι θεατές ανέδειξαν και αγάπησαν.
Ο κύκλος «Μένουμε σπίτι - Βλέπουμε Μέγαρο» αρχίζει το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9:30 μ.μ. με τη διαδικτυακή προβολή της όπερας «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, μιας από τις σημαντικότερες του 20ού αιώνα, με τη συγκλονιστική Μάρλις Πέτερσεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για να παρακολουθείτε τον κύκλο προβολών «Μένουμε σπίτι, - Βλέπουμε Μέγαρο», μεταφερθείτε στην ψηφιακή αίθουσα του ΜΜΑ και αναζητήστε το πρόγραμμα εδώ.





 

themischar

Member
Μηνύματα
504
Likes
4.769
Ελεύθερη πρόσβαση στην πλατφόρμα Lab Plus καθ' όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων
Περισσότερα από 1600 λεπτά video-μαθημάτων από περισσότερους από 30 καθηγητές μουσικής.


Αντιμετωπίζοντας τη συνεχιζόμενη κρίση του covid-19 και για να συνδράμει στην προσπάθεια όλων να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο τους παραμένοντας σπίτι, το δίκτυο μουσικών σχολών Lab Music Education προχώρησε στην πρωτοβουλία να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση, από σήμερα και μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, στην e-learning πλατφόρμα του, Lab Plus!
Η πλατφόρμα περιλαμβάνει περισσότερα από 1600 λεπτά βίντεο μαθημάτων drums, κιθάρας, μπάσου, πιάνου, φωνητικής αλλά και μοντέρνας θεωρίας από περισσότερους από 30 καθηγητές μουσικής.
Συνδεθείτε λοιπόν σήμερα με τα παρακάτω στοιχεία και ξεκινήστε το μουσικό σας ταξίδι μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας!

Για να συνδεθείτε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
URL: plus.labmusiceducation.gr/user/login
username: [email protected]
Password: 2020lab
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Τελικά δεν έχει καθόλου άσχημη κουζίνα ο Λίβανος, αλλά να δούμε αν θα πάμε τελικά.

Μέρα 2: Ταμπουλέ

Βασίστηκα σε αυτή, με την παραλλαγή λάιμ αντί για λεμόνι λόγω έλλειψης λεμονιών στο σούπερμάρκετ. (ό,τι χειρότερο δηλαδή, ποιος νοιάζεται για τα μακαρόνια). https://cookieandkate.com/best-tabbouleh-recipe/

Για δύο μερίδες. Ένα κρεμύδι, 200 γρ. πληγούρι, δύο ντομάτες, ένα αγγούρι, σκόρδο, φρέσκια μέντα και μαϊδανό (κατά προτίμηση κατσαρό), λεμόνι.

Ψιλοκόβουμε ντομάτες και αγγούρι και τα αφήνουμε σε ένα μπολ με αλάτι για να αφυδατωθούν. Βράζουμε 10 λεπτά το πληγούρι και μετά το αφήνουμε να στραγγίσει και να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σκόρδο μέντα και μαϊδανό. Φτιάχνουμε την σως με λάδι, λεμόνι, αλάτι, σκόρδο. Αφού στραγγίσουμε το αγγούρι και την ντομάτα αναμειγνύουμε όλα με τα χέρια!

Παρατήρηση: Όσο περισσοτερο αφήνουμε την ντομάτα και το αγγούρι να στραγγίσουν τόσο πιο νόστιμο και θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.


tabouleh.JPG
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.798
Τελικά δεν έχει καθόλου άσχημη κουζίνα ο Λίβανος, αλλά να δούμε αν θα πάμε τελικά.
Ο Λίβανος έχει από τις καλύτερες κουζίνες. Για μένα την καλύτερη (υποκειμενική άποψη).
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Σήμερα το αγαπημένο Λιβανέζικο.

Μέρα 3: Χούμους

Χρησιμοποιήσα αυτή την συνταγή με κάποιους πειραματισμούς και μεικτό αποτέλεσμα (δεν έχω καταφέρει ακόμα να πετύχω την σωστή πυκνότητα) https://cookieandkate.com/best-hummus-recipe/

Για δύο άτομα. 1.5 μεσαία κούπα ρεβύθια, 0.5 μεσαία κούπα ταχίνι (χρησιμοποίησα μάυρο και βγήκε σκούρο το αποτέλεσμα), 2 λεμόνια, σκόρδο, κύμινο, μαϊντανός. Καρότα και σέλερι για να βουτήξουμε.

Μούλιασμα των ρεβυθιών για ένα βράδυ. Βράσιμο για μία ώρα, στράγγισμα και αποθήκευση του υγρού στο ψυγείο (δική μου παραλλαγή). Χτύπημα στον επεξεργαστή τροφίμων του χοντροκομμένου σκόρδου, χυμού των λεμονιών και αλατιού. Προσθεση του ταχινιού edit: και κύμινου και λίγου νερού και καλό χτύπημα. Πρόσθεση των ρεβυθιών (αφού τα κρυώσουμε με νερό να τρέχει από την βρύση) και λίγου από του υγρού που αποθυκεύσαμε στο ψυγείο. Γαρνίρισμα με μαϊδανό και ελαόλαδο και αποθήκευση στο ψυγείο.

hummus.jpeg
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.130
Likes
45.574
Σήμερα το αγαπημένο Λιβανέζικο.

Μέρα 3: Χούμους

Χρησιμοποιήσα αυτή την συνταγή με κάποιους πειραματισμούς και μεικτό αποτέλεσμα (δεν έχω καταφέρει ακόμα να πετύχω την σωστή πυκνότητα) https://cookieandkate.com/best-hummus-recipe/

Για δύο άτομα. 1.5 μεσαία κούπα ρεβύθια, 0.5 μεσαία κούπα ταχίνι (χρησιμοποίησα μάυρο και βγήκε σκούρο το αποτέλεσμα), 2 λεμόνια, σκόρδο, κύμινο, μαϊντανός. Καρότα και σέλερι για να βουτήξουμε.

Μούλιασμα των ρεβυθιών για ένα βράδυ. Βράσιμο για μία ώρα, στράγγισμα και αποθήκευση του υγρού στο ψυγείο (δική μου παραλλαγή). Χτύπημα στον επεξεργαστή τροφίμων του χοντροκομμένου σκόρδου, χυμού των λεμονιών και αλατιού. Προσθεση του ταχινιού και λίγου νερού και καλό χτύπημα. Πρόσθεση των ρεβυθιών (αφού τα κρυώσουμε με νερό να τρέχει από την βρύση) και λίγου από του υγρού που αποθυκεύσαμε στο ψυγείο. Γαρνίρισμα με μαϊδανό και ελαόλαδο και αποθήκευση στο ψυγείο.

View attachment 304678
ΣΤΕΙΛΕ ΤΑΠΕΡ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.130
Likes
45.574
Για να περάσει η ώρα,έβγαλα τις βαλίτσες στον κήπο και τις έπλυνα και απολυμανα.Είχε ωραία μέρα και στεγνωσαν μια χαρά.Να δούμε πότε θα τις χρησιμοποιήσουμε ξανά. :(
Δεν σας καταλαβαινω.
1585933435129.png
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.878
Likes
18.546
Σήμερα το αγαπημένο Λιβανέζικο.

Μέρα 3: Χούμους

Χρησιμοποιήσα αυτή την συνταγή με κάποιους πειραματισμούς και μεικτό αποτέλεσμα (δεν έχω καταφέρει ακόμα να πετύχω την σωστή πυκνότητα) https://cookieandkate.com/best-hummus-recipe/

Για δύο άτομα. 1.5 μεσαία κούπα ρεβύθια, 0.5 μεσαία κούπα ταχίνι (χρησιμοποίησα μάυρο και βγήκε σκούρο το αποτέλεσμα), 2 λεμόνια, σκόρδο, κύμινο, μαϊντανός. Καρότα και σέλερι για να βουτήξουμε.

Μούλιασμα των ρεβυθιών για ένα βράδυ. Βράσιμο για μία ώρα, στράγγισμα και αποθήκευση του υγρού στο ψυγείο (δική μου παραλλαγή). Χτύπημα στον επεξεργαστή τροφίμων του χοντροκομμένου σκόρδου, χυμού των λεμονιών και αλατιού. Προσθεση του ταχινιού edit: και κύμινου και λίγου νερού και καλό χτύπημα. Πρόσθεση των ρεβυθιών (αφού τα κρυώσουμε με νερό να τρέχει από την βρύση) και λίγου από του υγρού που αποθυκεύσαμε στο ψυγείο. Γαρνίρισμα με μαϊδανό και ελαόλαδο και αποθήκευση στο ψυγείο.

View attachment 304678

Ωραία όλα αυτά αλλά γιατί το αποθηκεύεις στο ψυγείο ;;; δεν θα τα φαμε;;
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.736
Μηνύματα
910.400
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
Στέλιος Μίκυ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom