Nikos86
Member
Σίγουρα δεν υπάρχει εγγυημένο αποτέλεσμα αλλά νομίζω ότι είναι μιά προσπάθεια που αξίζει να γίνει. Δεν πας να ανταγωνιστείς ευθέως το βαρύ πυροβολικό όπως Τοσκάνη κλπ γιατί πολύ απλά δεν μπορείς αλλά να δώσεις μία εναλλακτική σε συνδιυασμό με ελληνικό καλοκαίρι τύπου <<ήλιος, κρασί , θάλασσα και το αγόρι μου>>. Στην αρχή τουλάχιστον διότι ο οινικός τουρισμός δεν έχει εποχή. Αν πετύχει αυτό μπορεί να συμπαρασύρει και άλλους τομείς όπως την εστίαση η να αναδειχθούν και οι ομορφιές του νησιού.
Αλλά όλα αυτά είναι απλώς κουβέντα που κάνουμε. Σκέψου να πηγαίνεις τώρα στην Σάμο και αντί από την στιγμή που πατάς το πόδι σου στο νησί, να ζαλίζεσαι από την διαφήμιση για το κρασί τους, να το έχει ο κόσμος τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι....
Μην ανησυχείς που δεν έχεις πάει ακόμη Σάμο. Πιστεύω θα βρεις ευκαιρία μελλοντικά με αφορμή κάποια από τις πολλές οινικές εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί όλο τον χρόνο...
Εεεε καλα να γινει, δεν ειπα να μην γινει! Και ας μην γινει μονο με σποτακι διαφημισης κρασιου αλλα ας κατακλυσουν τα σαμιωτικα κρασια τα ραφια των ευρωπαικων σουπερμαρκετ! Τι καλυτερη διαφημιση απο την ιδια την εξαγωγη του προιοντος! Και ναι θελω να παω Σαμο κι ας μην ειναι και καλοκαιρι, δεν με νοιαζει! Αλλα ο αλλος απο Ιταλια, Αγγλια, Γερμανια, Σουηδια, Ρωσια δεν ερχεται σε ελληνικο νησι αν δεν ειναι καλοκαιρι. Ξερεις ποσες προσπαθειες εχουν γινει στο νησι μου να εχουμε και χειμερινο τουρισμο, παρα πολλες ειδικα παλαιοτερα! Μερικοι πιο παλιοι ακομα νομιζουν πως Ροδος μπορει να εχει και χειμερινο τουρισμο, βεβαια οι προσπαθειες εχουν εγκαταλειφθει! Εεε δεν γινεται δυστυχως, ας ειμαστε ρεαλιστες. Ας μεγαλωσουμε την καλοκαιρινη σεζον ή ας την κανουμε να δουλευει ολη οπως ο Αυγουστος και αριστα θα ειναι, πιστεψε με. Τα ελληνικα νησια πουλανε ηλιο θαλασσα και καποια απο αυτα υψηλου επιπεδου τουριστικες υπηρεσιες οπως ειπε η Αλμα! Για αλλες εποχες του χρονου που ο αλλος (ευρωπαιος) τις διακοπες δεν τις εχει στο μυαλο του ως αραγμα σε παραλια αλλα για sightseeing, εχει αλλες επιλογες καλυτερες. Και εμενα που διπλα μου ειναι τα ελληνικα νησια τον χειμωνα μεχρι στιγμης προτιμουσα να παω σε ευρωπαικη πρωτευουσα απ' οτι σε ελληνικο νησι! Γιατι να διαλεξει ο Βερολινεζος π.χ. Γεναρη να ερθει Σαμο ή Ροδο απ' οτι Παρισι ή Ρωμη ή Λονδινο ή ... Στο λεω επειδη μιλησαμε για ανταγωνιστικο πλεονεκτημα και το μοναδικο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα των ελληνικων νησιων ειναι η θαλασσα και ο ηλιος αρα καλοκαιρι! Χειμωνα δεν μπορεις να ανταγωνιστεις τους αλλους ευρωπαικους προορισμους! Μακαρι να μπορουσες λες εγω να μην θελω! Οποτε η Σαμος πρεπει να βρει ενα ανταγωνιστικο πλεονεκτημα σε σχεση με τα αλλα ελληνικα νησια για καλοκαιρι! Και αυτο το ανταγωνιστικο πλεονεκτημα αν ειναι κατι τοσο εξειδικευμενο οσο ο οινοτουρισμος ειναι δυσκολο να αποδωσει καρπους στο αμεσο μελλον! Περα απο την προσπαθεια που θα χρειαστει να καταβληθει για την προωθηση του που εγω σου λεω και ετοιμη να ειναι απο αυριο η Σαμος για αυτον τον τουρισμο δεν θα αποδωσει πολλα πραγματα. Τωρα αν σε μια δεκαετια ή εικοσαετια γινει ο οινοτουρισμος τρεντ και λαβει μαζικες διαστασεις παω πασο!
Για το κατα ποσο ειναι σοβαρο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα ειναι οι ενστασεις μου κατα τ' αλλα δεν λεω πως δεν χρειαζεται να γινει προσπαθεια, ολα δινουν αξια σε ενα τουριστικο προιον! Καλα ναι κουβεντα κανουμε δεν διαφωνω μαζι σου απλα προσθετω προβληματισμους!
Last edited: