• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί παντρεύεστε;

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
οι ανθρωποι αλλαζουν. Δε ειμαι αυτος που ημουν οταν παντρευτηκα και γενηθηκε το παιδι μου. Ουτε η πρωην μου ειναι αυτη που ηταν. Αυτο δε σημαινει οτι δε αγαπαμε το παιδι μας η οτι δε επρεπε να γεννηθει γιατι πιθανως να χωριζαμε. Ελεος με τη πιπιλα να μη χωρισει το ζευγαρι για τα παιδια. Περισοτερο πληγωνονται απο τους τσακωμους και την κακη ατμοσφαιρα στο σπιτι.
Εγώ δεν είπα να μη χωρίζουν για τα παιδιά τα οποία όντως πληγωνονται περισσότερο με τους συνεχείς καυγαδες.
Για να αλλάξει ομως κάποιος σημαίνει ότι παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και αναθεώρησε πράγματα.
Στην εποχή μας δεν συμβαίνει συχνά αυτό ούτε χρειάζεται κάποιος να βιαστεί να κάνει οικογένεια. Η κοινωνία είναι πολύ διαφορετική. Πάντως δύο αγαπημένες φίλες παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά με τους νεανικους τους έρωτες ( επίσης χωρισμένοι από γάμο οι άντρες). Τώρα είναι ευτυχισμένοι αλλά αν είχαν παντρευτεί τότε ίσως να χωριζαν και με αυτούς. Θέλω να πω οι άνθρωποι δεν αλλάζουν οι εμπειρίες είναι που τους κάνουν να ανακαλύπτουν ποιοι είναι και να κάνουν καλύτερες επιλογές

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Οι ανθρωποι βρισκουν απο εναν κουβα στον οποιο υπαρχει διαθεσιμοτητα συντροφων.
Για καποιους αυτος ο κουβας ξεχειλιζει απο επιλογες και για καποιους ειναι αδειος.
Δεν ξερω κανεναν που να αλλαξε στανταρτς στην ενηλικη ζωη του, αφου ολα αυτα ειναι μερος της προσωπικοτητας. Σαν να λεμε "δεν θα μ αρεσει πια η σοκολατα αλλα το γαλακτομπουρεκο για το καλο μου". Με το ζορι το τρως ομως το γαλακτομπουρεκο μεχρι να βρεθει μπροστα σου ξαφνικα μια σοκολατα και τσουπ να το κερατο.
Χαχαχα πετυχημενο παράδειγμα!
Εντάξει αν είναι και με το ζόρι ποτέ να μη γίνει!

bandit650

Member
Εγώ δεν είπα να μη χωρίζουν για τα παιδιά τα οποία όντως πληγωνονται περισσότερο με τους συνεχείς καυγαδες.
Για να αλλάξει ομως κάποιος σημαίνει ότι παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και αναθεώρησε πράγματα.
Στην εποχή μας δεν συμβαίνει συχνά αυτό ούτε χρειάζεται κάποιος να βιαστεί να κάνει οικογένεια. Η κοινωνία είναι πολύ διαφορετική. Πάντως δύο αγαπημένες φίλες παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά με τους νεανικους τους έρωτες ( επίσης χωρισμένοι από γάμο οι άντρες). Τώρα είναι ευτυχισμένοι αλλά αν είχαν παντρευτεί τότε ίσως να χωριζαν και με αυτούς. Θέλω να πω οι άνθρωποι δεν αλλάζουν οι εμπειρίες είναι που τους κάνουν να ανακαλύπτουν ποιοι είναι και να κάνουν καλύτερες επιλογές
ουσιαστικα λες οτι οι ανθρωποι αλλαζουν. αρα συμφωνουμε.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα δεν αλλάζουν εξελίσσονται όμως συνειδητοποιωντας ποιοι είναι οι ίδιοι και οι άλλοι γύρω τους, τι μπορούν να ανεχθούν και τι χρειάζονται

varioAthens

Member
Οταν κανεις παιδια νομιζω παιζει ρολο και το αξιακο κομματι που φερνει ο καθενας απο την οικογενεια του και ισως δεν φαινοταν τοσο οσο το ζευγαρι ηταν μονο συντροφοι και οχι ακομα γονεις

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Οταν κανεις παιδια νομιζω παιζει ρολο και το αξιακο κομματι που φερνει ο καθενας απο την οικογενεια του και ισως δεν φαινοταν τοσο οσο ηταν μονο συντροφοι και οχι γονεις
Όντως αυτό είναι πολυ σημαντικό και δυστυχώς μόνο όταν συζεις μπορείς να το δεις πλήρως

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καμία σχέση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γάμος/σύμφωνο μόνο η μητέρα δηλώνει το παιδί και παίρνει το επίθετό της, ο πατέρας δεν έχει κανένα λόγο. Στη συνέχεια και εφόσον πρόκειται για εκούσια αναγνώριση (συμφωνούν και οι δύο), τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα κάνουν ξεχωριστές συμβολαιογραφικές πράξεις και μετά το δηλώνουν στο ληξιαρχείο και μπορεί να μπει σαν ασφαλιστικά προστατευόμενο μέλος του πατέρα αν χρειάζεται, φυσικά με το επίθετο της μητέρας, δεν αλλάζει. Καθόλου αυτόματο και με ταλαιπωρία/κόστος.

Σε περίπτωση γέννησης εντός γάμου/συμφώνου και οι δύο γονείς δηλώνουν την γέννηση στο μαιευτήριο και τότε το παιδί παίρνει το επίθετο που έχει προαποφασιστεί κατά τον γάμο καθώς σε βάζουν να δηλώσεις ποιο θα είναι το επίθετο των πιθανών τέκνων.

Η μόνη περίπτωση να δηλώσει μόνο ο πατέρας το παιδί είναι να είναι εντός γάμου/συμφώνου και να πεθάνει η μητέρα στη γέννα ή να το εγκαταλείψει και να υπάρχει βεβαίωση από την αστυνομία.
Ακριβώς! Τέκνο δε που γεννήθηκε 300 μέρες ΜΕΤΑ τη λύση ή ακύρωση του γάμου θεωρείται ως τέκνο του πρώην συζύγου. Επομένως αν το παιδί είναι του "κουμπάρου" θα πρέπει η μαμά να τον παντρευτεί (με οποιοδήποτε τρόπο) προκειμένου να θεωρηθεί οτι έχει πατέρα τον νέο σύζυγο/κουμπάρο.

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν έχει λυθεί ο γάμος, πως δικαιολογούνται οι 10 μήνες;
Προβλέπεται στο 1465 του Αστικού κώδικα. Είναι τέκνο το οποίο θα μπορούσε να είχε συλληφθεί όσο ο γάμος υφίστατο. Και εφόσον η παρθενογένεση δεν είναι δυνατή.... κάποιος πρέπει να είναι ο γεννήτορας...

bandit650

Member
Μπορει να εγινε κανενα "Βαλς αποχαιρετισμου" μετα τη λυση :D
μη το γελας καθολου. φιλος μου χωρισμενος με ενα παιδι μετα απο καιρο εγινε ενα τετοιο βαλς απο το οποιο προεκυψε το 2ο παιδι.. Το οποιο τους ξαναενωσε για ενα διαστημα αλλα δε κρατησε για πολυ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.689
Μέλη
39.431
Νεότερο μέλος
Filippos Kal

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom