• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί παντρεύεστε;

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να κάνω παιδί με κάποιον που δεν θέλει εμένα και μόνο εμένα για μάνα του παιδιού του και δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της οικογένειας ότι δηλαδή και οι δύο γονείς συνδέονται βαθιά μεταξύ τους όπως και με τα παιδιά τους.
Αν ένας άνθρωπος δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν αισθάνεσαι ασφαλής μαζί του δεν πρέπει να προχωράς σε δημιουργία οικογένειας. Δηλαδή μια γυναίκα ή ένας άνδρας κάνει για μάνα ή πατέρας του παιδιού σου (που θα στο επηρεάζει μια ζωή) και όχι για σύζυγος?
Αυτοί που δεν είναι καλοί σύντροφοι δεν είναι και καλοί γονείς

reisender

Member
Δε διαφωνούμε στην ουσία, οι δύο σύντροφοι συνδέονται βαθιά μεταξύ τους όπως και με τα παιδιά τους, και για να κάνεις παιδιά καλό είναι να νιώθεις εμπιστοσύνη..
Αλλά ούτε η εμπιστοσύνη ούτε η συναισθηματική σύνδεση προϋποθέτουν χαρτούρα και το κράτος να γίνεται μέρος της προσωπικής μου ζωής.. εκεί διαφωνούμε..
Ξαναλέω, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, και αυτό είναι σεβαστό. Έχει να κάνει και με την ελληνική κουλτούρα. Οι γονείς της συντρόφου μου που είναι από διαφορετική κουλτούρα, έκαναν τρια παιδιά, έζησαν μια ζωή μαζί, χώρισαν, τα ξαναβρήκαν.. ποτέ δεν παντρεύτηκαν, κανένα κρατικό χαρτί δεν παρεμβλήθηκε στη σχέση τους, και έζησαν όλα όσα μπορεί ζει ενα ζευγάρι (γεννήσεις, συντροφικότητα, αγάπη, προδοσία, επανασύνδεση..). Απλά χωρίς ποτέ να έχουν να κάνουν με την τερατώδη γραφειοκρατία, την οποία και εγώ προσωπικά προτιμώ να αποφύγω

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Και γω σε καταλαβαίνω αλλά ναι μιλάμε για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος που είναι πολύ πίσω σε όλα.
Σκέψου το μπουλινγκ στο σχολείο, εδώ παιδιά βασανιζονται για το τίποτα φαντάσου να υπάρχει και πάτημα

varioAthens

Member
Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να κάνω παιδί με κάποιον που δεν θέλει εμένα και μόνο εμένα για μάνα του παιδιού του και δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της οικογένειας ότι δηλαδή και οι δύο γονείς συνδέονται βαθιά μεταξύ τους όπως και με τα παιδιά τους.
Αν ένας άνθρωπος δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν αισθάνεσαι ασφαλής μαζί του δεν πρέπει να προχωράς σε δημιουργία οικογένειας. Δηλαδή μια γυναίκα ή ένας άνδρας κάνει για μάνα ή πατέρας του παιδιού σου (που θα στο επηρεάζει μια ζωή) και όχι για σύζυγος?
Αυτοί που δεν είναι καλοί σύντροφοι δεν είναι και καλοί γονείς
Κατα βάση συμφωνω... ομως δεν εχουμε μπει στα παπουτσια του αλλου, της αλλης εν προκειμενω... πρεπει καποια να περιμενει αιωνιως τον καταλληλο συντροφο και αν αυτος δεν εμφανιστει πρεπει να καταδικαστει στο να μη γινει μητερα?
Ασε που οσο σιγουρη κι αν εισαι για τον συντροφο σου αν δεν τον δεις στην πραξη ως πατερα ολα τα αλλα ειναι υποθεσεις.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Κατα βάση συμφωνω... ομως δεν εχουμε μπει στα παπουτσια του αλλου, της αλλης εν προκειμενω... πρεπει καποια να περιμενει αιωνιως τον καταλληλο συντροφο και αν αυτος δεν εμφανιστει πρεπει να καταδικαστει στο να μη γινει μητερα?
Ασε που οσο σιγουρη κι αν εισαι για τον συντροφο σου αν δεν τον δεις στην πραξη ως πατερα ολα τα αλλα ειναι υποθεσεις.

Πάντα υπάρχει ρίσκο με τους ανθρώπους.
Δεν πρέπει να βιάζεται και να πανικοβαλλεται κανείς ότι δεν θα βρει τον κατάλληλο. Μπορεί όμως να χρειαστει να αλλάξει τα στάνταρντ του, γιατί εκεί πιστεύω πως είναι το θέμα με τους περισσότερους-ες.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Πιστεύω πως δεν πρέπει να βιάζεται και να πανικοβαλλεται κανείς ότι δεν θα βρει τον κατάλληλο. Μπορεί όμως να χρειαστεί να αλλάξει και τα στάνταρντ του γιατί εκεί πιστεύω πως είναι το θέμα με τους περισσότερους-ες.
Θεωρώ πως είναι εγωιστικό να θέλουμε να κάνουμε παιδιά για να βιώσουμε εμείς τη μητρότητα όταν νιώθουμε ή ήδη βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά με το σύντροφο. Σε αυτή την περίπτωση αλλάζουμε σύντροφο και στάνταρντ ενδεχομένως.

poised

Member
Κατι μπερδευεις. Τα μαιευτηρια εχουν υπηρεσια που δηλωνεται αυτοματα ο πατερας και το επωνυμο του παιδιου απο τον ιδιο αμεσως μολις γεννηθει ωστε να εχει επωνυμο και να ασφαλιστει υγειονομικα αμεσα καθως μπορει απο τη γεννηση να χρειαστει νοσηλεια. Ο γαμος δεν χρειαζεται, τοσα παιδια γεννιουνται εκτος γαμου.
Καμία σχέση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γάμος/σύμφωνο μόνο η μητέρα δηλώνει το παιδί και παίρνει το επίθετό της, ο πατέρας δεν έχει κανένα λόγο. Στη συνέχεια και εφόσον πρόκειται για εκούσια αναγνώριση (συμφωνούν και οι δύο), τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα κάνουν ξεχωριστές συμβολαιογραφικές πράξεις και μετά το δηλώνουν στο ληξιαρχείο και μπορεί να μπει σαν ασφαλιστικά προστατευόμενο μέλος του πατέρα αν χρειάζεται, φυσικά με το επίθετο της μητέρας, δεν αλλάζει. Καθόλου αυτόματο και με ταλαιπωρία/κόστος.

Σε περίπτωση γέννησης εντός γάμου/συμφώνου και οι δύο γονείς δηλώνουν την γέννηση στο μαιευτήριο και τότε το παιδί παίρνει το επίθετο που έχει προαποφασιστεί κατά τον γάμο καθώς σε βάζουν να δηλώσεις ποιο θα είναι το επίθετο των πιθανών τέκνων.

Η μόνη περίπτωση να δηλώσει μόνο ο πατέρας το παιδί είναι να είναι εντός γάμου/συμφώνου και να πεθάνει η μητέρα στη γέννα ή να το εγκαταλείψει και να υπάρχει βεβαίωση από την αστυνομία.

Last edited:

paefstra

Member
Καμία σχέση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γάμος/σύμφωνο μόνο η μητέρα δηλώνει το παιδί και παίρνει το επίθετό της, ο πατέρας δεν έχει κανένα λόγο. Στη συνέχεια και εφόσον πρόκειται για εκούσια αναγνώριση (συμφωνούν και οι δύο), τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα κάνουν ξεχωριστές συμβολαιογραφικές πράξεις και μετά το δηλώνουν στο ληξιαρχείο και μπορεί να μπει σαν ασφαλιστικά προστατευόμενο μέλος του πατέρα αν χρειάζεται, φυσικά με το επίθετο της μητέρας, δεν αλλάζει. Καθόλου αυτόματο και με ταλαιπωρία/κόστος.
Δεν ειχα ιδεα οτι ειναι τοσο περιπλοκο. Νομιζα οτι η δηλωση γινεται αυτοματα στο μαιευτηριο.
Ημουν παρουσα στο μαιευτηριο σε γεννηση εκτος γαμου που η μανα του πατερα/η πεθερα δηλαδη του ελεγε "να πας να δηλωσεις τωρα το παιδι" και νομιζα οτι απλα κατεβαινει στο ισογειο και υπογραφει κατι.

poised

Member
Δεν ειχα ιδεα οτι ειναι τοσο περιπλοκο. Νομιζα οτι η δηλωση γινεται αυτοματα στο μαιευτηριο.
Ημουν παρουσα στο μαιευτηριο σε γεννηση εκτος γαμου που η μανα του πατερα/η πεθερα δηλαδη του ελεγε "να πας να δηλωσεις τωρα το παιδι" και νομιζα οτι απλα κατεβαινει στο ισογειο και υπογραφει κατι.
Πιο παλιά (ίσως πριν τις αλλαγές λόγω συμφώνου) την γέννηση την δήλωνε ο πατέρας (εφ' όσον νομίζω ήταν εντός γάμου) ή αλλιώς η μαία, γιατρός, συγγενής που ήταν παρών, κλπ.

Σήμερα στα εντός γάμου με την ταυτότητα της μητέρας μπορεί να το κάνει ο πατέρας, τυπικά ίσως χρειάζεται η παρουσία και των δύο αλλά νομίζω τελικά υπογράφει μόνο ο ένας εκ των δύο. Πάντως από την δική μου (δις) εμπειρία σε δημόσιο νοσοκομείο είχε περάσει η υπάλληλος να δει κατ' ιδίαν τα χαρτιά όλων των λεχώνων που είχε να δηλώσει πριν πάω εγώ κάτω και δε νομίζω ότι ήταν τυχαίο γιατί βαριόταν και που ανέπνεε, δε πιστεύω ότι θα έφευγε από το γραφείο της να κάνει βόλτες τους διαδρόμους αν δεν έπρεπε.

Το ΑΜΚΑ βγαίνει αυτόματα με την δήλωση της γέννησης, που είναι το μόνο που χρειάζονται στο νοσοκομείο καθώς και ανασφάλιστοι να είναι ο γονείς δεν αλλάζει τίποτα, δε θα το πετάξουν το μωρό από το παράθυρο.

Υποτίθεται ότι το σύστημα μπορεί να καταχωρήσει το παιδί στον ασφαλιστικό φορέα του πατέρα/μητέρας αυτόματα και επιτρέπει την ονοματοδοσία. Δυστυχώς - τουλάχιστον στις δύο δικές μας περιπτώσεις - η διασύνδεση με τον ΕΦΚΑ δε δούλεψε και δεν έκαναν την ονοματοδοσία (το μικρό όνομα) παρόλο που το ζητήσαμε "κάντε το στο ληξιαρχείο". Οπότε έπρεπε να πάμε αργότερα και οι δύο, μετά στο ΑΜΚΑ να δηλώσουμε την αλλαγή και μετά ξανά στο ληξιαρχείο να τους δώσουμε το χαρτί από το ΑΜΚΑ και μετά (μόνος μου) στο ασφαλιστικό ταμείο να δηλωθεί το παιδί έτσι γιατί ελλάδα 2-0 (φάγαμε δύο και βάλαμε μηδέν).

bandit650

Member
Πιστεύω πως δεν πρέπει να βιάζεται και να πανικοβαλλεται κανείς ότι δεν θα βρει τον κατάλληλο. Μπορεί όμως να χρειαστεί να αλλάξει και τα στάνταρντ του γιατί εκεί πιστεύω πως είναι το θέμα με τους περισσότερους-ες.
Θεωρώ πως είναι εγωιστικό να θέλουμε να κάνουμε παιδιά για να βιώσουμε εμείς τη μητρότητα όταν νιώθουμε ή ήδη βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά με το σύντροφο. Σε αυτή την περίπτωση αλλάζουμε σύντροφο και στάνταρντ ενδεχομένως.
οι ανθρωποι αλλαζουν. Δε ειμαι αυτος που ημουν οταν παντρευτηκα και γενηθηκε το παιδι μου. Ουτε η πρωην μου ειναι αυτη που ηταν. Αυτο δε σημαινει οτι δε αγαπαμε το παιδι μας η οτι δε επρεπε να γεννηθει γιατι πιθανως να χωριζαμε. Ελεος με τη πιπιλα να μη χωρισει το ζευγαρι για τα παιδια. Περισοτερο πληγωνονται απο τους τσακωμους και την κακη ατμοσφαιρα στο σπιτι.

paefstra

Member
Σε αυτή την περίπτωση αλλάζουμε σύντροφο και στάνταρντ ενδεχομένως.
Οι ανθρωποι βρισκουν απο εναν κουβα στον οποιο υπαρχει διαθεσιμοτητα συντροφων.
Για καποιους αυτος ο κουβας ξεχειλιζει απο επιλογες και για καποιους ειναι αδειος.
Δεν ξερω κανεναν που να αλλαξε στανταρτς στην ενηλικη ζωη του, αφου ολα αυτα ειναι μερος της προσωπικοτητας. Σαν να λεμε "δεν θα μ αρεσει πια η σοκολατα αλλα το γαλακτομπουρεκο για το καλο μου". Με το ζορι το τρως ομως το γαλακτομπουρεκο μεχρι να βρεθει μπροστα σου ξαφνικα μια σοκολατα και τσουπ να το κερατο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.684
Μέλη
39.429
Νεότερο μέλος
marden

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom