• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί παντρεύεστε;

varioAthens

Member
Δυστυχώς κάτι διαβάζω λάθος εδώ ...Στον δικό μου κύκλο όσα άτομα "συναναστρέφομαι" οι γυναίκες λαμβάνουν απ τους άντρες τους βοήθεια με το μαγείρεμα,με τις καθαριότητες,με τα ψώνια...εδώ διαβάζω πως δεν συμβαίνουν ή απέχει πολύ απ το να συμβούν...

Σε λίγο θα αποκτήσω την εντύπωση πως δεν ζω στην Ελλάδα (με τις όποιες παθογένειες) αλλά σε κάποια μουσουλμανική χώρα...μ αυτά π διαβάζω.
Βρες το λαθος. Δινετε ΒΟΗΘΕΙΑ στις γυναικες; Βοηθεια θα ηταν αν ησασταν καλεσμενοι ή περαστικοι και βαζατε ενα χερακι. Το να μενετε στο ιδιο σπιτι δεν ειναι βοηθεια, ειναι υποχρεωση σας.

annoula

Member
"Δυστυχώς κάτι διαβάζω λάθος εδώ ...Στον δικό μου κύκλο όσα άτομα "συναναστρέφομαι" οι γυναίκες λαμβάνουν απ τους άντρες τους βοήθεια με το μαγείρεμα,με τις καθαριότητες,με τα ψώνια...εδώ διαβάζω πως δεν συμβαίνουν ή απέχει πολύ απ το να συμβούν..."

Νομίζω έχεις μπερδέψει παντελώς ανόμοια πράγματα.

8avos

Member
Βρες το λαθος. Δινετε ΒΟΗΘΕΙΑ στις γυναικες; Βοηθεια θα ηταν αν ησασταν καλεσμενοι ή περαστικοι και βαζατε ενα χερακι. Το να μενετε στο ιδιο σπιτι δεν ειναι βοηθεια, ειναι υποχρεωση σας.
Το "ΒΟΗΘΕΙΑ" που απαντάς σε δικό μου μνμ κάτι μου λέει.

Ειδικά με κεφαλαία!

chrisbd

Member
Δυστυχώς κάτι διαβάζω λάθος εδώ ...Στον δικό μου κύκλο όσα άτομα "συναναστρέφομαι" οι γυναίκες λαμβάνουν απ τους άντρες τους βοήθεια με το μαγείρεμα,με τις καθαριότητες,με τα ψώνια...εδώ διαβάζω πως δεν συμβαίνουν ή απέχει πολύ απ το να συμβούν...

Σε λίγο θα αποκτήσω την εντύπωση πως δεν ζω στην Ελλάδα (με τις όποιες παθογένειες) αλλά σε κάποια μουσουλμανική χώρα...μ αυτά π διαβάζω.
Οχι, απεχουμε πολυ απο μουσουλμανικες χωρες που κουμαντο κανουν μουλαδες και Σαρία αλλα αυτο που βλέπω εγω ειμαστε πολυ πισω απο την αντιληψη, την νοοτροπια αλλα και στην πραξη αυτο που κατα κορο βλεπεις στις ΔΒευρωπαικες χωρες ..

ποιος εχει περισσοτερο ελευθερο χρονο;; να ειμαστε ειλικρινεις ομως..

βοηθαμε ναι και κατευθυνουμε..

chrisbd

Member
Γιατί παντρεύεστε; ειναι το ερωτημα με απειρες βεβαια απαντησεις που αρκετες ηδη δοθηκαν..

-Απο ερωτα ασφαλώς...
-Απο συμφερον φυσικά ε καλά και για τα λεπ(φ)τα του(ης) αισθηματα..
-Εγω δεν ηθελα με υποχρεώσανε..
-Και τι νακανα δηλαδη ;; μπορω να ζησω μονος;;
-Παραδοση, οικογενεια πρεπει να συνεχισουμε την "δυναστεια"..κλπ..

Μια επισημοποιηση της συντροφικοτητας με νομικη, φορολογική υπόσταση και δεν ξερω τι άλλο.. δυο ατομα θελουν να ζησουν μαζί για πάντα.. για πάντα;; εδω γελάμε ...

Ολο και περισσοτερο βλέπουμε ζευγαρια που χωριζουν ... αυτο δεν ειναι τοσο προβλημα οταν δεν
υπάρχουν παιδια αλλά οταν υπάρχουν δημιουργειται ενα θέμα σοβαρο για τα παιδια και γινεται σοβαροτερο οσο πιο μικρα ειναι αυτά..

Θυμαμαι μικρός καπου στα 23-24 καναμε παρεα με ενα παιδι συνομηλικο που ειχε μολις παντρευτει και μετα απο 2 χρονια ηθελε να χωρίσει εν τω μεταξυ ειχε κάνει ηδη ενα παιδί.. μου ζητησε να παμε σε δικηγορο να με παρουσιασει ταχα ως μαρτυρα και να πω ψευδη βασικά για να χωρισει και να γλιτωσει και καποια διατροφη κλ φυσικά δεν δεχτηκα και του ειπα οτι αν ερθω στο δικαστηριο θα ερθω ως μαρτυρας κατηγορίας γιατι ξερω οτι εσυ εισαι ο μ@λ@κας στη σχεση.. τον εβαλα κατω και του ειπα καποια πραγματα εντελει δεν χωρισε τοτε αλλά εκανε και άλλο παιδι και χωρισε αργοτερα οταν δεν ειχαμε και πολλες επαφες πια.. το θεωρουσα πολύ κακο τοτε για το παιδι κυριως να χωρισει ενα ζευγαρι τωρα ομως που το σκέφτομαι ισως ηταν καλύτερο να ειχε χωρισει απο την αρχή..

Αν δεν υπάρχει διαθεση και απο τους δυο να σωθει ο γαμος καληνυχτα.. οσο πιο γρηγορα τοσο καλύτερα..

Δεν ειναι κανεις τελειος, απο αυτό το αξίωμα ξεκινάμε ... μη ζητας απο τον άλλο την τελειότητα αφου ξερεις οτι και συ δεν εισαι.. αυτο απαιτει και μια διαθεση αυτοκριτικης και αυτοσαρκασμού.. εννοειται δυο εγωιστες δεν θα ζησουν για πολύ μαζί.. δεν πρεπει να "πνιγεις" τον άλλον αλλά καλο ειναι στον ελευθερο χρονο να κανεις πραγματα και να μοιραζεσαι καταστασεις μαζί με το(η)ν συντροφο.. Πρεπει να χτιστει μια εμπιστοσύνη και ενας αλληλοσεβασμός μετα απο καποιο διαστημα και φυσικά πρεπει να χαιρεσαι και να χαιρεται ο ενας την παρουσία το άλλου..

Επισης πρεπει να χαιρονται το σεξ, που ειναι θεωρω πολυ βασικό στη σχεση, αλλιως παλι τιθεται σοβαρο θεμα επιβιωσης της σχεσης και οχι οταν περνα καποιος χρονος να προσπαθουμε να βρουμε αλλους ερωτικους συντροφους.. μα καναβουρι συνεχεια;; στο χερι μας ειναι να να βρουμε τροπους να εμπλουτισουμε απο κοινου τα "παιχνιδια" ...εγω προσωπικα θεωρω ανηθικη την απιστια και να κανω κατι τετοιο σε ενα ατομο που με εμπιστευεται τυφλά...φυσικά ουτε και να το ανεχτω εννοειται.. και ναι η ανεκτικοτητα, η ανοχη πρεπει να υπαρχει στη σχεση αλλά και αυτη κάπου έχει κοκκινες γραμμες..

Τι άλλο θα μπορουσε να βοηθησει;; η συζητηση και η κουβεντα.. οχι στο κρεβατι.. πρεπει να μιλάμε μεταξυ μας και να μιλάμε με ειλικρινεια ... το ψεμα εχει κοντα ποδαρια..

Ειναι τεραστιο θεμα η ομαλη συμβιωση δυο ανθρωπων για πάντα, πολύ δυσκολη οχι ομως αδυνατη ...

tatooine

Member
Ειναι τεραστιο θεμα η ομαλη συμβιωση δυο ανθρωπων για πάντα, πολύ δυσκολη οχι ομως αδυνατη ...
Το μυστικό είναι να μην υπάρχουν κόκκινες γραμμές και φυσικά να μην θεωρούμε τον/την σύντροφο μας κτήμα.
Το if you love somebody set them free έχει μεγάλη σημασία.
Φυσικά, περιορισμός στην ζήλια, δεν είμαστε ανταγωνιστές άλλα οδοιπόροι στη ζωή.

reisender

Member
δεν βλέπω να αναφέρεται ότι πολλοί παντρεύονται επειδη η διαδικασία είναι απλούστερη από την αναγνώριση πατρότητας με αλλαγή επιθέτου το παιδιού κλπ.
Με εξαίρεση αυτό και τις άδειες παραμονής, ο γάμος δημιουργεί πολλές νομικές και περιουσιακές δεσμεύσεις που πολύ θα προτιμούσαν να είχαν αποφύγει όταν το πράγμα στραβώνει

paefstra

Member
δεν βλέπω να αναφέρεται ότι πολλοί παντρεύονται επειδη η διαδικασία είναι απλούστερη από την αναγνώριση πατρότητας με αλλαγή επιθέτου το παιδιού κλπ.
Κατι μπερδευεις. Τα μαιευτηρια εχουν υπηρεσια που δηλωνεται αυτοματα ο πατερας και το επωνυμο του παιδιου απο τον ιδιο αμεσως μολις γεννηθει ωστε να εχει επωνυμο και να ασφαλιστει υγειονομικα αμεσα καθως μπορει απο τη γεννηση να χρειαστει νοσηλεια. Ο γαμος δεν χρειαζεται, τοσα παιδια γεννιουνται εκτος γαμου.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Δυστυχώς και οι γυναίκες όταν καταφέρνουν και αναρριχωνται σε θέσεις ευθύνης την πατριαρχια στο χώρο εργασίας διαιωνίζουν χωρίς να διαφέρουν δυστυχώς σε κάτι από άνδρες προισταμενους. Όλα κινούνται στο "έχω και επιβάλλω τη δύναμη μου στον πιο αδύναμο" ανεξαρτήτως φύλου
Συμφωνώ με το γενικό νόημα του σχολίου σου, αλλά θα μου επιτρέψεις απλά να διαφωνήσω με τη γενήκευση προς το τέλος.

Όχι όλοι (γυναίκες/άντρες), αλλά οι μη κατάλληλοι για θέσεις ευθύνης, ανεξαρτήτως φ'υλλου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.683
Μέλη
39.425
Νεότερο μέλος
Maria_mar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom