thanos75
Member
Να αναφέρω απλώς ότι και σε περιπτώσεις ανδρών η γυναικών που δολοφονουνται από γυναίκες, αναπαραγωγή πατριαρχικων στερεοτυπων εχουμε. Κάποιες γυναίκες πολύ απλά νοιώθουν (και πράγματι έχουν) εξουσία σε ένα συγκεκριμενο κοινωνικό πλαίσιο. Οι πεθερές που σκότωναν τις νύφες τους στην ελληνική επαρχία (είχα ακούσει για 2 κραυγαλεες περιπτώσεις στη Μεσσηνία τη δεκαετία του 60) ήταν οι κουμανταδορισσες της οικογένειας κ θεωρούσαν τις γυναίκες των γιων τους σχεδόν υπηρέτριές τους. Σε κάποιες λιγες περιπτώσεις δολοφονίας ανδρών από τις συζύγους τους (εάν δεν έγινε λόγω προϋπάρχουσας κακοποίησης από τον άνδρα), η γυναίκα είχε οικονομική δύναμη.
Τέλος δυστυχώς αναπαραγωγή πατριαρχικων στερεοτυπων βλέπουμε συχνα και σε περιπτώσεις γυναικών που έχουν καταφέρει να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Η συμπεριφορά "σκυλας" με άκρως κακοποιητικο και προσβλητικό λόγο τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες υφιστάμενους της είναι μια πραγματικότητα σε πολλές υπηρεσίες κ επιχειρήσεις. Δυστυχώς και οι γυναίκες όταν καταφέρνουν και αναρριχωνται σε θέσεις ευθύνης την πατριαρχια στο χώρο εργασίας διαιωνίζουν χωρίς να διαφέρουν δυστυχώς σε κάτι από άνδρες προισταμενους. Όλα κινούνται στο "έχω και επιβάλλω τη δύναμη μου στον πιο αδύναμο" ανεξαρτήτως φύλου
Τέλος δυστυχώς αναπαραγωγή πατριαρχικων στερεοτυπων βλέπουμε συχνα και σε περιπτώσεις γυναικών που έχουν καταφέρει να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Η συμπεριφορά "σκυλας" με άκρως κακοποιητικο και προσβλητικό λόγο τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες υφιστάμενους της είναι μια πραγματικότητα σε πολλές υπηρεσίες κ επιχειρήσεις. Δυστυχώς και οι γυναίκες όταν καταφέρνουν και αναρριχωνται σε θέσεις ευθύνης την πατριαρχια στο χώρο εργασίας διαιωνίζουν χωρίς να διαφέρουν δυστυχώς σε κάτι από άνδρες προισταμενους. Όλα κινούνται στο "έχω και επιβάλλω τη δύναμη μου στον πιο αδύναμο" ανεξαρτήτως φύλου