• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί παντρεύεστε;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Πολυγαμικός ο… Νεάτερνταλ!
Αν νομίζετε ότι η πολυγαμία είναι φαινόμενο των νεότερων ιστορικά πληθυσμών, κάνετε μεγάλο λάθος!

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, η πολυγαμία ήταν ανθρώπινο χαρακτηριστικό από την εποχή των ανθρώπων του Νεάτερνταλ!

Οι επιστήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι Νεάτερνταλ είχαν έντονη σεξουαλική ζωή βασιζόμενοι σε μία έρευνα που στηρίχθηκε σε παλαιότερες μελέτες και συνέδεε τα επίπεδα τεστοστερόνης με αναλογία μήκους ανάμεσα στο δείκτη και τον παραμέσο.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, του αγγλικού πανεπιστημίου συνέκριναν απολιθωμένα δάχτυλα του αρδιπίθηκου Ardipithecus Ramidus, του αυστραλοπίθηκου Australopithecus Afarensis, του Homo Neanderthalensisκαι του Homo Sapiens.

Τόσο ο Νεάτερνταλ (ο «πρόγονος» του ανθρώπου) όσο και ο πρωτόγονος σύγχρονος άνθρωπος, Homo Sapiens, είχαν χαμηλή αναλογία μήκους δείκτη-παραμέσου, το οποίο αποτελεί ένδειξη (σύμφωνα με τις έρευνες) αυξημένης συγκέντρωσης τεστοστερόνης!

Με αυτό τον τρόπο, κατά τους επιστήμονες, υποδεικνύεται όχι μόνο ότι οι δύο πρωτόγονοι άνθρωποι ήταν πολυγαμικοί αλλά και ότι «και οι δύο ομάδες ήταν πιθανότατα πιο πολυγαμικοί ακόμα από τους πιο πολλούς σημερινούς πληθυσμούς»!
star.gr

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Εκτός από το τεστ τεστοστερόνης η πολυγαμία των Νεάντερταλ θα πρέπει να έχει και άλλες εξηγήσεις. Πχ έβγαινε ο άνθρωπος να κυνηγήσει και γυρνούσε με ένα μαμούθ στην πλάτη, πως να το φάνε αυτό δύο νοματαίοι; δεν χρειάζεται μια πολυπληθείς οικογένεια για να το καταναλώσει;

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Και στην περίπτωσή μου, έτσι λειτουργεί! Μέχρι τώρα τουλάχιστον:D
το χαζο ειναι οτι καθεσαι και ακους πχ "εγω δεν μπορω να κοιμηθω τα βραδια, δεν μπορουμε να παμε πουθενα, πολλα λεφτα ετσι αλλιως το ενα το αλλο, εχουν γινει τα νευρα μου κροσια, δεν αντεχω αλλο, η ζωη μου κολαση, φυλακη, ετσι αλλιως μπλα μπλα"..

οσες φορες βρεθηκα με γονεις, κραζανε την ζωη τους λογω παιδιων...

και μετα, γυρνουσανε προς τα εμενα και λεγαν: μην τρομαζεις που τα ακους...να κανεις πολλα παιδια.

:shock:

ρε φιλε...αν θες να με πεισεις να κανω, μην μου τα λες αυτα...

και μετα οταν λες: εγω πηγα πχ μια βδομαδα βιεννη ταξιδακι...κατα τα αλλα τα ιδια....καποιες/καποιοι γυρνανε με κακια & μισος ζωγραφισμενη στο προσωπο τους και λενε: καλα καλα...οταν ομως τα δικα μας παιδια "ξεπαιδιασουν" και εμεις θα πηγαινουμε συνεχια ταξιδια τοτε εσυ θα εχεις πηξει με τα δικα σου που θα ειναι μικρα (και καλα εγω δεν εχω ακομα και αργησα κλπ) ενω εμεις θα γυρναμε στην Ν.Υορκη

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
το χαζο ειναι οτι καθεσαι και ακους πχ "εγω δεν μπορω να κοιμηθω τα βραδια, δεν μπορουμε να παμε πουθενα, πολλα λεφτα ετσι αλλιως το ενα το αλλο, εχουν γινει τα νευρα μου κροσια, δεν αντεχω αλλο, η ζωη μου κολαση, φυλακη, ετσι αλλιως μπλα μπλα"..

οσες φορες βρεθηκα με γονεις, κραζανε την ζωη τους λογω παιδιων...

και μετα, γυρνουσανε προς τα εμενα και λεγαν: μην τρομαζεις που τα ακους...να κανεις πολλα παιδια.

ρε φιλε...αν θες να με πεισεις να κανω, μην μου τα λες αυτα...

και μετα οταν λες: εγω πηγα πχ μια βδομαδα βιεννη ταξιδακι...κατα τα αλλα τα ιδια....καποιες/καποιοι γυρνανε με κακια & μισος ζωγραφισμενη στο προσωπο τους και λενε: καλα καλα...οταν ομως τα δικα μας παιδια "ξεπαιδιασουν" και εμεις θα πηγαινουμε συνεχια ταξιδια τοτε εσυ θα εχεις πηξει με τα δικα σου που θα ειναι μικρα (και καλα εγω δεν εχω ακομα και αργησα κλπ) ενω εμεις θα γυρναμε στην Ν.Υορκη

Αυτοί οι άνθρωποι δε θα 'πρεπε να παντρεύονται και να διαιωνίζουν το είδος.
Ή απλώς μπορείς να πάψεις να τους κάνεις παρέα. Σκέψου το.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτο που περιγραφει οτ turms θυμιζει τον μυθο του Αισωπου για την αλεπου με την κομμενη ουρα.

Last edited by a moderator:

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Αυτο που περιγραφει οτ turms θυμιζει τον μυθο του Αισωπου για την αλεπου με την κομμενη ουρα.
Ακριβώς! Κι εμένα τα ίδια μου έλεγαν πριν γεννήσω. Τελικά έχουμε πάει πολλά ταξίδια, με και χωρίς τον μικρό. Τώρα λοιπόν το γύρισαν το τροπάριο:
"Καλά τώρα, αλλά θα δεις, μόλις ξεκινήσει το σχολείο δε θα μπορείτε να πάτε πουθενά!" :haha:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ετσι ακριβως...
...και οταν ξεκινησει σχολειο εσεις ομως παλι θα πηγαινετε ταξιδια και θα σου λενε τοτε: ε ναι...κατσε να παει γυμνασιο...εξετασεις φροντιστηρια...
μετα θα σου πουνε: κατσε να περασει κανα πανεπιστημιο...
μετα θα σου λενε: κατσε να ετοιμαζεται για γαμο, και θα σου πω εγω αν θα πας ταξιδια...
μετα: κατσε να σου φερνει τα εγγονια και θα σου πω εγω...

χαχαχαχαχαχα

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Αυτοί οι άνθρωποι δε θα 'πρεπε να παντρεύονται και να διαιωνίζουν το είδος.
Ή απλώς μπορείς να πάψεις να τους κάνεις παρέα. Σκέψου το.

:rolleyes:

βασικα σε καποιες περιπτωσεις δεν γινοταν να το αποφυγω...υπηρχε συγγενικη σχεση...
περαν αυτων των περιπτωσεων ομως, σιγα - σιγα την εκανα για αλλες παραλιες...

βεβαια τωρα που δεν πηγαινουμε με την γυναικα μου σε αυτες τις κωμικοτραγικες συγκεντρωσεις, ξερεις τι ισχυει....ή μαλλον σε τι κατηγορια μας κατατασσουν:

"δεν ερχονται επειδη ζηλευουν....αυτοι δεν εχουν παιδια και ζηλευουν εμας που εχουμε"

αφου πλεον σκεφτομαι να μην ξαναπαω Ασια γιατι στο τελος θα λενε οτι παω να υιοθετησω κανενα παιδακι...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
:rolleyes:

"δεν ερχονται επειδη ζηλευουν....αυτοι δεν εχουν παιδια και ζηλευουν εμας που εχουμε"

αφου πλεον σκεφτομαι να μην ξαναπαω Ασια γιατι στο τελος θα λενε οτι παω να υιοθετησω κανενα παιδακι...
Χαχαχαχα!:haha:

Παιδιά, έλεος με αυτούς που παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά και νομίζουν ότι βρήκαν το νόημα της ζωής! Κι εγώ έχω παιδί, αλλά αν ποτέ καταντήσω να λέω σε κάποιον "αντε, πότε θα κάνετε παιδί" ή "αμα δε γίνεις μάνα δεν μπορείς να ξέρεις" ελπίζω να μου κοπεί το αυτί επιτόπου!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Χαχαχαχα!:haha:

Παιδιά, έλεος με αυτούς που παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά και νομίζουν ότι βρήκαν το νόημα της ζωής! Κι εγώ έχω παιδί, αλλά αν ποτέ καταντήσω να λέω σε κάποιον "αντε, πότε θα κάνετε παιδί" ή "αμα δε γίνεις μάνα δεν μπορείς να ξέρεις" ελπίζω να μου κοπεί το αυτί επιτόπου!
Πόσο συμφωνώ. Εγώ που δεν έχω κάνει τίποτα από τα δυο-γάμος-παιδί να δεις πόσες τέτοιες ατάκες ακούω. Από γνωστούς-"αγνώστους"..

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Πόσο συμφωνώ. Εγώ που δεν έχω κάνει τίποτα από τα δυο-γάμος-παιδί να δεις πόσες τέτοιες ατάκες ακούω. Από γνωστούς-"αγνώστους"..
Φαντάζομαι. Και καλά να σ'το λένε τίποτα γονείς-θειάδες-γιαγιάδες. Άμα τα ακούς από φίλους/ες που παντρεύτηκαν και νομίζουν ότι αυτό είναι κατόρθωμα ή που έκαναν παιδί γιατί κάποιος τους τριβέλιζε τα αυτιά από τότε που ήταν μικροί... τι να πεις! Το χειρότερο είναι η ατάκα "είσαι παντρεμένος-η;" "όχι". "Ε, δεν πειράζει, θα βρεις κι εσύ κάποιον"! :shock:

Πάντως, για να επανέλθω και στην ερώτηση του τίτλου, το θεωρώ πολύ άστοχο να ρωτήσεις κάποιον τόσο γιατί παντρεύεται όσο και γιατί δεν παντρεύεται. Ακόμα και αν παντρεύεται γιατί νομίζει ότι αυτός είναι ο προορισμός του, τι να κάνουμε, ας μην του χαλάσουμε την ψευδαίσθηση!

Εγώ δεν πολυκατάλαβα γιατί παντρεύτηκα ούτε το πότε. Μέναμε τόσα χρόνια μαζί, λέμε "δεν πάμε και μέχρι το δημαρχείο;" Δεν το 'χω μετανιώσει, αλλά εκ των υστέρων συνειδητοποιώ ότι μάλλον για τους γονείς μας το κάναμε, πραγματικά ήταν πολύ χαρούμενοι... :roll:
Για μας ήταν κάτι διαφορετικό που κάναμε εκείνο το Σάββατο. Πολύ πεζό, ε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh